Боледуване на децата ни - тема 41

• 61 404
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ама, Фер, може да го боли детето наистина. Горкото  Tired.

Моята беше пълна с гниди, но не я хванах да се чеше  newsm78 Сърбеше ме само мен  Mr. Green

# 136
Пуу и мен ме засърбя като ви чета  Mr. Green
Днес спешно ходих да си прибирам змейко от градината-раздрискал се  Cry
Тамън ММ замина командировка и доволно се разплух на дивана под климатика и хоп  Crossing Arms
Напоих го с хидрасек и ентерол, дано е нещо инцидентно-казаха ми че е ял мекички-дано те да не са му понесли  Praynig
Но така или иначе до края на седмицата в нас на диета.
А толкова се радваше като тръгна пак на градина (миналата седмица нали кашляше и беше на домашно)
Момичета, а вие как процедирате с почивките?
Запазвате ли нещо предварително или в последната минута?
Защото с тия болести не ми ще да изгърмим с капарото  newsm78

# 137
  • shumen
Фер,и мен ме засърбя.А за боленето на корема може и да я боли.Виж утре как е и прецени дали да я водиш за Манту.
Лъки,аз не съм запазила нищо.Ще действаме на момента,че да не изгърмим с капарото.
А малкия да се оправя скоро и пак на градина.

# 138
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Пуу и мен ме засърбя като ви чета  Mr. Green
Днес спешно ходих да си прибирам змейко от градината-раздрискал се  Cry
Тамън ММ замина командировка и доволно се разплух на дивана под климатика и хоп  Crossing Arms
Напоих го с хидрасек и ентерол, дано е нещо инцидентно-казаха ми че е ял мекички-дано те да не са му понесли  Praynig
Но така или иначе до края на седмицата в нас на диета.
А толкова се радваше като тръгна пак на градина (миналата седмица нали кашляше и беше на домашно)
Момичета, а вие как процедирате с почивките?
Запазвате ли нещо предварително или в последната минута?
Защото с тия болести не ми ще да изгърмим с капарото  newsm78
Ние винаги плащаме капаро,планирам винаги отрано,поне два месеца,че и три-четири даже.Два пъти ни се наложи да тръгнем с Т,но аз не експериментирам да чакам три дни какво ще стане с Т,а веднага давам АБ и на втория ден е ОК и почивката ни е минавала ОК.

# 139
  • На брега на реката
Хаха Тет  Hug
Абе за корема си имам едно на ум, хващала съм я да ме послъгва във важни моменти. Просто днес няма да идем на манту, в понеделник без да я предупреждавам ще я заведа.
За почивките по принцип предварително. Уредих си баба гледачка за седмицата преди морето, уж да не е сред деца и да е по-малко вероятно да ми се разболее. Иначе квот такова. И там може да си боледува, ако нещо се скофти на почивката. Не бих си прекъснала морето. Даже с каката ми се е случвало да тръгне сополива и на втория ден на й мине. Само за нещо по-сериозно бих се позамислила.

# 140
  • shumen
Фер,и моя послъгва във важни моменти.Сега ще пътуваме за София и ми вика,че му е малко лошо,а беснее.Аз вече знам и не му вярвам много.

# 141
Фер, и аз мисля като твоята лекарка - само като си помислих как мажа по 4-5 пъти на ден 2 вида мазило, мехурчетата се пукат и изтичат, отделно детето се поти и  Sick. затова реших, че е по-добре да си я къпя, по-хигиенично ми се видя. но пед ми се развика, че не трябвало, водата спомагала за развитие на бактериите в отворените и наранени части на кожата и че влажната среда била най-прекия път към възпалението и белезите.
аз не мога много да се оплаквам, все пак, добре минава - без темп, без много сърбене и чесане, без обриви по лицето и по лигавиците. само тия огромни кратери на гръбчето ме притесняват, но мажа с “цикабио“ и “риванол“ и започнаха да придобиват по-нормален вид.

за въшките (оф, и аз се позачесах, то самото споменаване действа като команда да се почеше човек), нямам опит, но си мисля за успокоението на скалпа може да помогне някое от онези мазила за бебешки скалпове, които се използват за крустички.

ние винаги резервираме почивки, капарираме и три пъти ни се е случвало да пропаднат нещата (единият път - сега с шарката  Mr. Green). първият път предложихме на наши приятели да ползват резервацията, т.к. си търсеха опции за почивка, но нещо не успяваха, вторият път отиде сестра ми вместо нас, а пък сега успяхме да се разберем с хотела да ни изместят резервацията. аз не мисля, че има нещо страшно в това да резервираш, все пак се случват такива неща всеки ден, дори и да не може човек да си върне капарото на 100%, все може да се разбере с хотела да възстанови едната част.  Peace

# 142
  • Варна
Иве,
е как на втория ден с Т ще дадеш АБ??? Ако си е чист вирус ква файда, извинявай? Щом сте пушка веднага след това мога да ти гарантирам, че и без АБ детето е щяло да е пушка... И на моя син на третия ден му спада Т и без да давам АБ, ако кара вирусно заболяване. Веднъж в дежурния кабинет му изписаха АБ на 4-яя ден от боледуването, аз го дадох и представи си - и на 5-я, и на 6-я вдигна Т. Оказа се упорит вирус, нищо бактериално, само дето го тъпках с АБ, ама на, в неделя нямаше къде да пусна спешно изследвания! Та толкова за безотказното действие на антибиотиците. Това пък ми е супер безотговорно, да праснеш АБ ей така, за спорта още от началото. После защо идва края на ерата на АБ. Ами ще дойде, всеки ги пие за здравей-здрасти...
Фер,
някой успокояващ шампоан? Маска с тетра или нещо такова?
Силве,
да бе, тя пък потната кожа, омазана със секрети от пъпки хич не е податлива на възпаления... Една чиста, подсушена кожа ще реагира много по-адекватно на бактериите от потна и мръсна. Просто елементарната логика го сочи. Нали няма да го държиш детето мокро все пак, къпеш и подсушаваш.
За почивката - това нещо какво беше, яде ли се, пие ли се? Не сме ходили на почивка от 5 години, няма да идем и тази. Направо като дойде лятото и всички се юрнат по почивки изпадам в депресия, ние ли сме най-смотаните, че отново не можем да си позволим почивка? Но поне съм в отпуска, малкия също и успешно си вдигаме нервите вкъщи Mr. Green

# 143
  • На брега на реката
Аз пък не разбрах как водата ще спомогне на бактериите  Joy
Нали си мием ръцете, за да нямаме такива...примерно. Както и да е, ти си я къпи. Не едно и две мнения на лл съм пренебрегнала напълно основателно и не едно и две мнения съм сметнала за правилни и съм съжалявала после. Води се по интуицията си.
На кое викате тетра!? На смрадликата ли? Имам вкъщи, ще взема и с нея да я облея довечера.

# 144
  • София
Мисля, че точно на смрадликата се казва тетра. Добра идея е, нали има антибактериално и противовъзпалително действие.

# 145
Фер, има един шампоан с марката "Здраве", мисля, че се казваше "Форте" и е точно за раздразнен и сърбящ скалп. Продават го в аптеките. Преди няколко месеца голямата ми дъщеря получи зверска уртикария, чешеше се като крастава. Скалпа го дереше дори насън. Мина с 2-3 измивания с шампоана, много добре и подейства. Преди няколко дни и малката се разчеса- проверявах за въшки -няма. Тя много се поти и измих пак със здраве-форте, много бързо подейства. Пробвай, не е скъп и за мен върши добра работа.
Силве, моята щерка имаше дълбок белег на бузката - първата пъпка от шарката. Мина за около 6 месеца, особено след летните бани миналото лято. Ще остане само спомена от прекараната шарка, по-добре сега като дете, отколкото да я мислиш като порасне.

# 146
Месечинке, то откакто сме с детето, почивка ли му викат?  Mr. Green
Скрит текст:
аз си работя за мен, та почивка нямам, общо взето мъкна компютри и телефони навсякъде, но поне детето да е на въздух и на по-чисто. рядко сме по хотели, повечето пъти наемаме нещо частно, та домакинската работа си я пренасям на тамошен терен  Mr. Green. пък мм когато може, идва. гледам и той да си почива колкото може, че работи в офис с много стриктен шеф и изпушва понякога.

# 147
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
МЕСЕЧИНКЕ,такава съм си,нямам го това олимпийско спокойствие да чакам три дни и след това да реагирам.Спомням си,че само веднъж го процедирах и на четвъртия ден почнахме АБ.Моето търпение се свежда до ден,малката много бързо вдига Т и аз съм шок.Но нашето пиене на АБ се свежда максимум два пъти в годината,а до третата годинка беше голям зор защото не го искаше по никакъв начен,а сега го консумираме със течен шоколад Нутела  Laughing

# 148
Шшшш, тихо, тихо да кажа...да не ми мине котка път, разбирайте болест Mr. Green - в неделя мислим да тръгнем за морето, на място ще търсим хотел или квартира, даже незнам в кой град ще отидем Mr. Green За първи път така безотговорно го давам, ама каквото стане...
И днес си купих един рибарски стол с облегалка от Кауфланд, за 10 лева, да седя като бял човек на плажа с вестник и кафенце в кунки Sunglasses Ей го, разпънала съм го вкъщи и съм се кльопнала на него да го тествам...днес и утре съм отпуска, да постегна багажа, а детето е на градина..

# 149
Тет,разсмя ме с това,че си се кльопнала на него в момента....представих си те  Mr. Green  Crazy То лошо няма,де!Дано нищо не ви мине път и да изкарате готино където и да е!

Общи условия

Активация на акаунт