Боледуване на децата ни - тема 41

• 61 389
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Ами при него е точно над  единият зъб, който беше с пулпит... уж го излекуваха...При него не е като пъпка , а като топчее белезникаво такова, даже оня ден вечерта беше по голямо от предните пъти.. но явно се е пукнало само вчера докато ни дойде часа за зъболекаря - следобед беше. Значи три пъти се появява тази подутина за последните около 2 седмици- първият път сама се е пукнала пак явно, вторият път му я пукнаха, и сега явно пак сама се  е пукнала.Сега е с някакво лекарство в зъба, антисептично и противомикробно да видим ще се подуе ли пак.. мисля че би трябвало да не се подува вече щом е с лекарство , но знам ли. И аз и задаох въпроса от самият зъб ли е или от венеца, защото е точно над единият лекуван  уж пулпит...ако не е работила добре, защото лечението е умъртвяване с арсен, след това пак това лекарство антисептичното и противомикробното и след това затваряне на зъба с пломба. Отвориха го зъба  като свалиха пломбата и почистиха и сега като е отворен вече би трябвало да се дренира уж и да не се издува отгоре- така ми казаха предния път- вторника, а оная вечер пак се изду.. не знам . И сега е с лекарството изпълнен зъба, виждам го. И аз си мисля за друг стоматолог , ще видим как ще се развият нещата. Сега ще седи 2 седмици с това лекарство и ще ходим пак, за запечатване с пломба.. ако вс е наред .

# 586
Такива неволи имате, и то от малки още...много неприятно това зъб да те боли. Отврат.
Абе нещо не е направила както трябва тая зъболекарка, така ми изглежда на мен...от толкова зъби в устата как точно около правения има проблем, м? И моята работа съща...имам една единствена пломба в устата и точно над нея ми се възпалява? не е случайно съвпадение това според мен. Но нито твоята, нито моя зъболекар ще си признаят , че проблема е в тях...в това можеш да си сигурна...

# 587
  • София
Teddynm, по повод апетита смея да споделя, че при това тичане и лудеене, което децата ми практикуват в момента, не мога да си представя, че няма да имат апетит. Не става въпрос само за игра на пясъка и слънце, а за яко дивеене - просто търчат, както едно време ние сме търчали по "почивните станции" (това за наборите), когато ни водеха през лятото на море  Laughing. И не става въпрос само за по-големите, а и за малкия - носи се напред-назад като вятър. Заедно със слънцето и морето, смятам, че лудуването им стопява енергията и затова огладняват повечко. Отделно отрязах достъпа до всякакви следобедни лакомства, които през годината получаваха в градината (пастички, кремчета и друг джънк), който малко или много убива апетита. Най-многото да им дам сладолед, но никакъв друг джънк не получават Simple Smile. И за да е пълен разкошът, сутрин работим с каката и баткото в тетрадките, но доколкото помня твоето детенце беше по-малко  Peace.

# 588
  • shumen
 Lightning,милото детенце.Според мен си е абцес това и ако бях попаднала на такъв зъболекар щях да го сменя веднага.

# 589
Дъждец, благодаря! Може да взема и да я пробваме.
Болничките бързо да оздравяват!
Аз се опитвам да намеря чисто и тихо местенце на БГ Черноморие за лятната ни почивка. От години не сме прекарвали отпуските си по родните морски земи и от сега ме тресе какво да търся и какво да очаквам на място и най-важното да е чисто, че изпитвам ужас от всякакви чревни и летни вируси.
Става въпрос за края на август-началото на септемрви.

Ние ходим при Шурелови в Приморско, много приятен семеен хотел, ползваме студио/апартамент с кухня, самият хотел не е близо до центъра, но предпочитаме така. Вечер се чува музиката от ресторант Лагуна, но в 11 часа спира, даже свикнахме с нея и ни е приятно вечер на терсата като заспи малкия. Някои  от терасите са малко тесни, като сме били друга година, но последно ползвахме апартамент с две тераси, направиха ни отстъпка в цената понеже уцелихме свободен период между други почиващи и беше много приятно. Хотелът е с много озеленен двор и фасада с цветя, много е приятно. В двора отстрани под дива лоза има маси и пейки, кухнески кът с маси за хапване, басейнче с детска част, пързалка и люлки за много малки дечица с картини на анимационни герои по оградата. До входа продават кафенце, сладолед, чипс и други дребни неща в самото хотелче. Ходим с кола на плажа към Перла (не на Северния и не на Южния, които са много култивирани и затова ги избягваме), а на този в края на града, на север от Северния, но не чак до резиденцията Перла, а в началото. Там винаги ми се е струвала много чиста водата, няма много хора и можеш да си сложиш чадъра до водата. Досега (да чукам на дърво) не сме хващали енетровируси там. Първата година в Приморско бях ужасена от Северния плаж близо до центъра, само камъни и шумно от заведенията, но като открихме плажа до Перла много харесах градчето и сега сме там когато не сме в Гърция, но ние не сме с големи изисквания и не сме по големитe ол инклузив хотели. Ние ходехме с колата до плажа, там има къде да се паркира от другата страна на шосето. Без кола не би бил удобен вариант.

# 590
След седмица градина-айде пак сополив  #Cussing out
Исках да звънна на другия педиатър дето го гледа когато нашата педи беше отпуск, обаче съм му изпрала визитката, а в нета излиза само кардиолог с това име  Tired
А ми трябва , защото исках да ми обясни къде и как този път да пусна проби за гърлен и носен секрет, ама уви..
Та го почнах с гранофорина и ксилометзолина, следващият път ще пускам явно.

# 591
 И на нас на абцес ни приличаше, но четох че при абцес има подуване и външно бузата .. то може да е в начална фаза нещо... нз.Аз четох в нета и видях и подобни снимки- и според мен е  подобно на  Периодонтит- което е като усложнение на нелекуван пулпит и е на крачка от абцеса.. така го разбрах..Ей и аз ще стана зъболекр макар и на теория само  Laughing  И мен ме притеснява факта че има големи проблеми със зъбите още от тази крехка възраст... и  вече и конци и вода за уста ползва. Мисля че многото  антибиотици, които е изпил през годинитее до тук дават отражение.

Lucky Happyness - ей нямат спирка тия вируси дори и лятото...вчера срещнах една позната  майка от групата на моя в градината, коятоо отдавна не посещава и таман покрай нас мина едно кашлялщо и тя вика офф те и тука кашлят и на градината кашлятт... И си викам аха  яснооо.
Дано се разминете само със сополките !

# 592
Оф, дано  Praynig
Че до 10 септември ми е срока за барокамерата!
А трябва да се ходи без прекъсване 10 дни!
Ох, това със зъбите е ужасно  Tired Дано оправите проблема  Hug
Ето и аз днес съм на зъбар-пак взе да ме боли от уж извадените нерви, та да видим...

# 593
Това със зъбите си е до ген според мен.

Лъки, да се оправяте...

Другите се плацикат в морето сигурно Mr. Green  Crossing Arms

# 594
Някои се наплацикахме вече  Mr. Green Ама апетита не можахме да оправим...И носа е на един хал от незнам колко време вече.Сутрин си подсмърча,после се оправя и така.Взех да не му обръщам внимание вече,само да няма кашлица и Т-другото ми е като за добро утро  Crazy

# 595
  • shumen
Лъки,да се оправя скоро детенце.ООф,няма и лятото спирка от тия болести.
Тете,ние сме на море,но се прибрахме от плажа,че голяма жега.Довечера пак ще отидем.Утре пак сме там и в Понеделник се прибираме надвечер,че съм на работа нощна смяна.

# 596
Тъй, тъй....плацикайте се Crossing Arms И аз искам пак пък smile3514

Яни, брой го за здрав човека и се наслади на почивката и ти. От смяната на въздуха апетита идва. Моя сутрин не закусваше, на плаж не съм носила храна, но на обяд си хапваше в столовата. После праскови много ядеше-по кило на ден сигурно, едни твърди обича и като му ги нарежа, изчезваха за отрицателно време. Вечер-пица, сладолед и царевица. Някой ден без пицата... пиша да сравниш, да не си мислиш излишно, че не ти яде детето...Ти почиваш ли си, как я усещаш почивката?
Дани, и на теб завид..

# 597
  • shumen
Яни,и моя яде пица,пържени картофи и царевица вечер.Сладолед яде само един път и сега не иска,че му бил студен.
Тете,моя и той праскови си хапва доста.Само,че иска от меките,а твърдите не ги иска.

# 598
  • София
Яни, твоят малчо ходи ли на някакъв спорт? Също да те питам - събираш ли го със съседските деца да порита топка? Аз като съм с три почти на една възраст, нямам нужда от свикване на отбор за игра, но си мисля, че има полза (за апетита говоря в случая).

Тет, отивам да се бухна във водата Simple Smile. Тук е нечовешка жега.

# 599
  • shumen
Аш,наистина моя като играе с други деца си хапва после добре.Ето,сега след малко излизаме и като се приберем е много гладен.

Общи условия

Активация на акаунт