Боледуване на децата ни - тема 41

• 61 387
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Аш,на спорт не ходи,но като сме си на наш терен всяка вечер кара колело с едно приятелче в квартала,топка рита с баща си главно,но от приятели не е лишен.В смисъл игрите си ги има,но пак не винаги яде с апетит след това или моите критерии са високи....не знам!

# 601
Яни, аз си мисля, че е второто....ти май много се вглеждаш Laughing

# 602
Така е!От доста хора го чувам,ама като искам да яде по-разнообразно и се нервя като не се получава... Гладен не стои със сигурност,но и количеството,което яде си е малко....тъкмо за градинските порции  Mr. Green

# 603
  • София
Според мен е много трудно да се накара малко дете да яде някои работи, които не харесва. Например моят не яде зеле, леща, маслини, марули, киноа, моркови, чушки. Подхожда с огромно недоверие към доста храни. Но това е различно от да няма апетит. Той и апетит често няма, но просто забелязвам как през лятото апетитът му се качва, или също как беше по-висок след ски ваканцията. От септември ще ходи на плуване към басейна на някакъв хотел и също ще сменим клуба по футбол. Досега в градината имаха едно псевдо басейнче, в което 15-20 деца едва се побираха, камо ли да са упражнявали движения или недай Боже плуване. Струва ми се, че е важно на тази възраст да им се дава воля да бъдат по-активни, за да бъдат по-здрави.

Иначе, Яни, аз се примирих и на моя му давам да се храни с това, което зная, че яде. Доволна съм, че яде риба, домати и краставици; от време на време яде ориз и обича макарони. Ако може, и само на таратор би карал. Не е много разнообразно, но като добавим и малко месце и сиренце, покрива основните ми критерии за разнообразие. Зеленчуци като броколи, морков (!) тиквичка, карфиол успявам да пробутам само под формата на крем супа. Напоследък прояде боб  Wink Манджи от типа на пълнени чушки и мусака въобще не предлагам. Аз се храня разделно, така се хранят и останалите вкъщи  Mr. Green.

# 604
  • shumen
Яни,и аз си мисля,че май е второто.
Моя и той не яде всичко,но аз не се ядосвам.Колкото толкова.
Ето,тая вечер играха на жмичка,бягаха,скачаха и като се прибрахме още каза,че е гладен и си изяде една купичка с картофи яхния.
Аш,и моето яде макарони много.Дори,ако може само това ще яде по цял ден.

# 605
  • Северозапада
Да "похваля" и моята тогава. От известно време е само на тестени - хляб и макарони. Макароните - често, само с вода, ако не ме види, слагам и малко сирене. От зеленчуците - само краставица. Напоследък и бебешки каши набива сутрин, обед и вечер. Плодовете повече и вървят, почти всички сезонни яде в момента. И млекцата Данонино също. Готвено почти  не яде. Понякога успявам да и бутна месо. Джънк почти не яде. Купуваме и зрънчовци, но яде наколко пръчки и дотам. Това е от началото на лятото, откакто се преместихме и, покрай баба и, започнах да се втелясвам за яденето.

# 606
  • shumen
Мраве,то и аз избягвам да яде джънк,но все някои носи по площадките и ако не му взема започва да си иска и да взема от другите.

# 607
Айдееееееееее...ставайте да дишате йодни пари бре Mr. Green Това за морските Laughing

# 608
  • София
Кви йодни пари, душата ми плаче за едно шкембенце Simple Smile Най-накрая у дома  Hug

Малкият е целият обринат - аз твърдя от пясъка, ММ твърди, че е от крема против слънце  newsm78. Ако не мине до няколко дни от смяната на условията, ще го мисля. Засега го намазах с фенистил.

# 609
О, велкоме тогава Hug

Хм, обринат....дано мине и замине бързо.

# 610
  • София
Дано, пъпчив е все едно е болен от шарка, но според мен е алергия. (Данке за велкоме-то  Hug)

# 611
Ако е алергия, ТМ е прав...контактна някаква от съставките на мазилото. Щото ако е от мръсния пясък, би трябвало да е някакво замърсяване, да се е инфектирало, бактериално демек Thinking разсъждавам си...
Храна?

На мен веднъж ми казаха, че е вирусно...обрива имам предвид. Кожната в болницата. Беше на ситни пъпки, без да го сърбят...нищо не съм давала, мина за два дена...

# 612
  • София
Тете, няма как да е от храната - не се е хранил с нещо по-различно. Веднъж яде калмари и другото различно е гръцко прясно мляко, гръцко домати, корнфлейкс и гръцка снежанка. Лаврак на ббкю яде и в България. По-скоро от слънцето, адската жега и триенето с пясък, или наистина от крема, макар че последният е купен от аптека и е от скъпите, но знае ли човек какво бутат в разните "медицински" козметики.

# 613
  • Варна
Ще умра, спряха ни водата, няма да има поне до полунощ... е може ли в неделя вечер да оставите хората без вода, бе!!!! В най-голямата жега, направо ще се гръмна. И дребния ей сега отиде да пикае, викам му недей пуска водата после, че спря, а онова - не е спряла, бе, и я пусна два пъти!! Изпразни казанчето до дупка. Направо ми иде да се гръмна, нее стига че ми е криво, ами и мръсно и потно Close Close Close

# 614
  • София
Месечинке, слез до магазинчето и купи една 15-литрова Банкя или Горна баня и не цапайте чинии днес Blush

Общи условия

Активация на акаунт