Боледуване на децата ни - тема 41

• 61 384
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
  • shumen
Яни,може и от това да му е запушен носа.На моя Цилоксан му е изписван 3 по 2 капки в носа.
Аш,благодаря.Днеска бяхме на контролен и педи каза,че е добре.Т не е вдигал повече,кашлицата каза,че може да мине още 1-2 седмици докато изчезне напълно.От Понеделник е на ДГ,че в нас пощуря вече.
Уми,запиши час за преглед и в БГ.Нека все пак чуеш още едно мнение.
Силве,е,дано утре вече разберете дали е точно варицела.

# 91
  • Бургас
Здравейте, отдавна не съм ви чела, да пожелая първо бързо оздравяване на болните дечица  Hug
И да питам нещо: дъщеря ми /на 3г/ падна по едни стълби, освен другите контузии си цепна леко и бузката. Около 4-5мм е, не ми изглежда за лепене чак, промих с кислородна вода, след няколко часа кървенето /което беше слабо така или иначе/ спря. Раничката е чиста, не изглежда зле, преди да хукна към спешното където само ще ме наругаят, че ги занимавам с глупости или пък ще я зелепят както сварят, нещо друго мога ли да направя за по-бързо затваряне на раничката?
Благодаря на отзовалите се  Hug

# 92
Преди година моя си сцепи бузата на една железна маса.
Промох и намазах с йодасепт. Спря кървенето и затова не го водихме никъде.
Дерматолога ми каза 1 седмица а АБ паста : fucidin.
И после celo -cote за белега.
Второто го мазах 3 месеца.

# 93
Момичета,детето ми е на 2,3 год.Тази нощ вдигна 39 темп.Освен Нурофен и Панададол да редувам през 4 часа,мога ли да дам и Хексалгин и той след колко часа се дава след Нурофена?И по -колко капки?

# 94
За Хексалгина знам по капка на тегло,но не повече от 10 капки,ако детето е под 6год.Но дай от него само,ако не смъква хич Т или върви нагоре без да можеш да я свалиш по някакъв начин.

# 95
  • Бургас
И после celo -cote за белега.
Много ти благодаря за споделеното  Hug
За белега за това ли става дума?

Момичета,детето ми е на 2,3 год.Тази нощ вдигна 39 темп.Освен Нурофен и Панададол да редувам през 4 часа,мога ли да дам и Хексалгин и той след колко часа се дава след Нурофена?И по -колко капки?
Аз съм давала Хексалгин /питала съм и лекари по въпроса/ и час-два, и половин час след друго лекарство. Важното е да не се предозира лекарство с една и съща активна съставка.
Колко капки Хексалгин зависи от кг на детето. Някои го смятат по капка на килограм, но не е съвсем правилно. Например за 20кг бих дала 15 капки, за 40кг бих дала 30капки и т.н. Зависи и колко време след друго лекарство го даваш.
Ако все пак решиш да го даваш по капка на килограм, в много аптеки и лекари са ми казвали веднъж като питах, че за 17кг максимума, който мога да дам е 15 капки.

# 96
Мон...да това е за белега.

Аз съм давала Хексалгин половин час след Нурофена, когато температурата върви нагоре.
И аз знам че е капка на килограм тегло но никога не съм двала максимума. В листовката има таблица. Давам минимума даден в таблицата.

# 97
  • На брега на реката
Изпуснах ви, даже не съм разбрала, че има нова тема  ooooh!
Нашата лятна ваканция кипи с пълна сила, само ще докладвам, че каката въшляса  Embarassed Не разбрахме от къде, все е с майка ми или свекърва ми, не е сред деца. Ама ей на, куп умрели гниди, чеше се, пък въшки не виждаме. Много съмнителна цялата история, с баба си на село се мажат и пощят, а никой вкъщи няма гниди или сърбящо оплакване  Mr. Green
Връщам се да ви чета  Simple Smile

# 98
  • shumen
Хоуп,то хубаво това мазило за белега,ама каква е тая цена?
Фер,е,все пак не е ли играла с някое детенце на село?Може и от него да е.
Аз Хексалгин не съм давала,но знам,че се дава по капка на телесно тегло.

# 99
Здравейте,
Някой давал ли е КИНДЕРИМУН за деца? Изписаха ни го след вирусна пневмония.

# 100
Дани за мен цената е нормална.
Варианта цял живот с белег на бузата или тези пари познай какво избирам. А и тива е цената която давам всеки месец за фризьор....та мен не ме притеснява.

Незнам ти как би процедирала, недай боже да ти се наложи...

# 101
  • Бургас
Варианта цял живот с белег на бузата или тези пари познай какво избирам.
И аз така мисля. Това първо.
Второ - скъпо е, но то има ли евтини неща... на мен едно разболяване на двете деца /обикновено винаги едното се заразява от другото/ ми излиза между 100 и 200лв всеки път... като сложиш Изорекс примерно за малката, Изопринозин за баткото, Ксизал, капки, неща за гърло, Нурофени / различни за двамата/, още някоя друга хомеопатична глупост, понякога се налага и преглед на частно при педиатър, ако въпреки всичко се стигне и до антибиотици и накрая чак не ми се смята колко става сумата...
Та, скъпо е, но стига да е ефективно ще го преживеем и това.

# 102
  • shumen
Хоуп,не знам,но ми се виждат много 62 лева за 15 грама мазило.То,че ще се ползва дълго добре,ама тия хора ме убиват с тия цени.
Мон,така е.Едно разболяване на детето излиза от 50 лева нагоре.
Моя да се оплача уж се оправи,а от след обяд повръща.Стана от сън,каза боли ме глава и повърна.После излязохме малко да покара колело и хайде пак и като се прибрахме каза,гладен съм,хапна малко и нямаше и 5 минутки след това пак.Измих го и уж се гушна у мен и заспа направо седнал в скута ми.От тогава спи,ама мен ме е страх да легна да не се събуди и пак да каже,че му е лошо.За всеки случай дадох натриев цитрат и се надявам да му мине до утре.Сега се чудя какво е това поредния вирус или нещо друго.
Силве,какво стана?Как е малечка?

# 103
  • Бургас
Хоуп,не знам,но ми се виждат много 62 лева за 15 грама мазило.То,че ще се ползва дълго добре,ама тия хора ме убиват с тия цени.
Дъщеря ми направи рефлукс незнайно откъде на 3г. Само единият сироп е 30-тина лева за няма и месец. Плюс едни хапове за 20, плюс едни прахчета за 15, плюс Имунотрофина за 35-40лв, плюс диета /която пак не е евтина/.... И като се разболеят и двамата, и някой сакатлък като падане, белези и т.н. И отиват едни 400-500лв... Аз затова казвам, че няма нищо евтино, не да се заяждам, просто тръгна ли към аптеката и ми става лошо ... Та затова едни 50-60лв за крем не ми се виждат толкова много. То се маже съвсем малко, накрая даже и ще остане от тубичката в нашия случай.

А повръщането от вирус ли е или? При моите натриев цитрат помага в много леки случаи, иначе не ги лови изобщо. Дано мине бързо  Hug

# 104
Мон нашето от 15 мг. мазах 3 месеца х 2 пъти на ден и още има.

Общи условия

Активация на акаунт