Фотография - 82 тема

• 48 276
  • 755
  •   1
Отговори
# 615

И на мен ми отне време, но свиканх и в момента 95% от снимките нямат кроп - както са пуснати така са заснети.

и при мен  е така. или ако има, то е да обера някакво излишно пространство или да изправя хоризонт, ако е леко крив.

Лолита чудесни неща имаш тииии bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet
Бай Дъ Уей .. това брои ли се за селфи .. и тениската ми е супер фЙешън - amateur photograph (много обичам такив идЕотщини)

hahaha Joy Joy Joy

# 616
Не мога да ви различа кой кой е във фликър, да ви се порадвам Wink
mamaSunshine аз съм си поръчала вече твърд обектив 50/ 1.8 ... Но го чакам вече 2-ра седмица Wink
Благодаря на теб и всички за ценните съвети Hug

# 617
  • Mostly in my mind
Благодаря, мамаСъншайн Heart Eyes
Маями, аз съм Inа К. Днес те последвах.  Grinning Дано скоро ти пристигне обективчето. 50 ката е чудесен старт при снимане на портрети. Ще се родиш с него след китака, ще видиш. Simple Smile

# 618
  • софия
50ката е моят любим обектив. Толкова да ми е любима дължина, че опра ли до ъпгрейдване мисля, че ще е артката на сигма. Дължината хич няма да я сменям. И твърдото ме влече, нещо хич не мога да се разбера с варио. Предполагам, че пак въпрос на свикване, но това е положението. За кадрирането, ей не ми стигат фокусните точки и това си е. Искам да има по ъглите, искам много и навсякъде...ама няма. Понякога прекадрирам, понякога сменям фокусна точка, понякога кропя, всичко е според зависи. И най-вече обичам да се завирам в лицата на хората. Тръгна ли да правя портрет си казвам, сега по-отдалечко. Накрая, като погледна, пак клоузъп съм спретнала.
   maiamiii, когато тръгнеш да снимаш, поеми дълбоко дъх и погледни през визьора. Без да бързаш, огледай хубаво обекта, позицията му, как е разположен, какво има около него. Фонът какъв е, дали не стърчи в далечината някое дърво от главата му.Това отнема доста време, да свикнеш да не снимаш задъхано и все едно те гонят. Понякога и до сега ги правя тези идиотии и после се чудя кой е снимал вместо мен. Е, стига да не е някое нон стоп подскачащо хлапе. Хвани си мирен модел и мисли, мисли преди да натиснеш спусъка. С времето така ще стиковаш нещата, че ще го правиш почти автоматично. Но всичко е практика, проба и грешка. За протокола съм Svetoslava Madarova във фликър.  Flutter

# 619
Много нещо сте изписали. Не видях да е пусната тук втората снимка на Gabi (където седи на плажа). Като гледам май повечето снимки от групата ги няма пуснати във форума.

Много ми хареса снимката на maiamiii, само фокусът ѝ липсва. Че половината лице на момчето е влязло в него, а другата половина е мътна.

Момиченцето с шапката също е попадение, харесва ми, че е тъмно лицето, но изрязаната ръка е бая голям гаф. Но според мен е добре центрирано и хваща окото.

Тук наистина детето е много сладко и непринудено. Но, изрязаните раменца я сплескват. Определено ми се иска да е в по-широк формат снимката. Със сянката по лицето нямам проблем, но и самата Джил гледам във фликър е осъзнала, че момичето е твърде близо до стената и се получава черно петно.

От друга страна моля ви споделяйте и тук снимките, че ако някой реши да тръгне да проверява какво съм имала предвид ще е стане разноглед, докато скача от сайт на сайт и търси профилите.  Hug

Освен ако аз не съм окьоравяла тотално и не съм пропуснала всичките качени снимки, тогава ви моля да извините тъпотата ми.

# 620
  • софия
https://www.facebook.com/1pxvn/photos/?tab=album&album_id=1796233157319603

Доста интересни хитринки има тук, разгледайте.

# 621
Ох да има .. особено ония дето искат да се изръсиш един куп пари за студийни аксесоари - аз примерно точа лиги по един strip софтбокс за снимки на бутилки ама .. за сега не ни трябва.

Иначе ме кефят всичките идеи за храните .. от време на време се опитвам да снимам разни изкушения колкото да си ги пусна като рецепта после.. обаче трудно - като не ми е в стила .. и се кефя много да гледам food.

Ето един скромен опит от преди половин месец някъде .. не знам за снимките обаче суфлетата се изядоха за отрицателно време  Joy Joy

# 622
  • София
 И какво ти пречи да пробваш с два черни флага, вместо да купуваш цял стрип Peace?

# 623
Обективчето ми пристигна Flutter сега започваме да се опознаваме Wink

# 624
И какво ти пречи да пробваш с два черни флага, вместо да купуваш цял стрип Peace?

Ако е към мен коментара веднага ти казвам - не са скъпи и ми е много по лесно да си го сглобя веднъж и да го окача до останалите софтбоксове на стената, и когато ми потрябва да го сваля и сложа на свектавицата Пък и има две дифузни повърхности и грид... въпроса е, че не ми се налага много да ползвам такъв аксесоар - най-често правоъгълен или осмоъгълен ползваме та, просто не му е дошло времето..

иначе ако е за идеята да... - всякакви начини има да се постигне - за сега и другите вършат работа Simple Smile
е в оня линк колко готини идеи има ...  bouquet

# 625
  • София

А опозна ли се с фокусиращата система на апаратчето newsm78?

# 626

А опозна ли се с фокусиращата система на апаратчето newsm78?
Ами почти... Мисля че имам напредък, но няма да стане толкова бързо Wink Опознавам се с доста неща Wink

# 627
mamaSunshine, колко трябва да се светне един кадър преди печат? Всеки принтер ли си знае неговата, или има някаква закономерност? Когато в снимката преобладават предимно тъмни тонове ми пристигат ок, но когато предобладават светлите не успявам да "уцеля". Ето тази, например, пристигна доста тъмничка:

# 628
  • София
Аз пък искам да попитам откъде си намирате плоскости,върху които редите натюрмортите.

# 629
mamaSunshine, колко трябва да се светне един кадър преди печат? Всеки принтер ли си знае неговата, или има някаква закономерност? Когато в снимката преобладават предимно тъмни тонове ми пристигат ок, но когато предобладават светлите не успявам да "уцеля". Ето тази, например, пристигна доста тъмничка:

Вейда това си зависи много от принтера и хартията. Хубаво е да има т.нар. ICC профил на всяка хартия с която работи машината - за принтерите това е като калибрирането на монитора - има точни настройки за цветове и прочие за всеки вид хартия, но и те като калибрирането се правят допълнително. Принципно ако печатарят е направил профили но хартии ти би трябвало да ти каже почти с точност. Номера е, че не всеки прави. По принцип обаче е добре леко да ги светваш, понякога да засилват и контраста и още по-добре наистина да се до питаш до печатаря-дори без профили трябва да си познава машината .

Другото зависещо от хартията е плътността на печата -има хартии попиват много мастило и такива които не чак толкова.  Хубавата капка е тази която не се разлива, не попива прекалено и съхне бързо - в някои случаи до секунди след печат...

На кадъра който си ми показала спокойно може една идея да засилиш микро контраста или  vibrancy.. но и монитора е добре да ти е калибриран,  за да може горе долу да знаеш какво да очакваш..
 bouquet bouquet bouquet

Общи условия

Активация на акаунт