Фотография - 82 тема

• 48 336
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
е, тъкмо се снимах и сменихте автопортрета Simple Smile))

Дай да те видим.

# 496
Аз също няма против за 2 теми на месец, но не е ли по-добре в такъв случай една тема с двуседмичен срок, както предложих по-рано?
Иначе относно темата, с която да започнем....лично аз като прочетох "автопортрет" и се оцъклих Shocked....и ето напредналите се изказаха, че това е трудно за начало, така че да сменим  Simple Smile

# 497
  • София
Нека е "Портрет", тогава, пък автопортретът пак е портрет. Все отнякъде трябва да се започне.

Фликър само яху пoщи ли признава?  Shocked

Май да.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2016, 14:55 от Мъхчето

# 498
  • София
Идеята на техническите теми е да са чисто технически. Т.е. да се научим как технически може да се постигне някакъв ефект или да се заобиколят неблагоприятните светлинни условия. Също, когато насочим фотоапарта на някъде да знаем какво ще излезе, преди да щракнем. Много е полезно това да се знае още преди да го извадим от раницата Wink Мисля, че тези неща ще са доста полезни. Още повече, че в темата има професионалисти готови да дават съвети.
За да е ефективно ученето е добре техническите кадри да не се манипулират с фотошоп.
И не бива да са обвързани с творческите, за да не ги ограничават.

Творческите кадри са друга бира. Там обикновено никой не се наема да дава съвети, освен може би по техническата част или пък съвети за ретуша евентуално.
Нека правим творчески кадри за кеф, а технически, за да се учим Simple Smile
Аз съм навита дори да измислям техническите теми, но нито съм съвсем начинаеща, нито пък съм особено напреднала и не знам дали ще е добра идея. Ще се разровя дали няма някъде в нета готови технически задачи.

# 499
Мале, фликър взима, че прие чужда поща, ама то проста жена (аз тва), кога да чете, даже си пуснах молба за прием.  Laughing

От лично моя гледна точка автопортретът е по-добре, щото не трябва да разчитам на друг човек и да търся разрешение да качвам в интернет.

Но... мисля че трябва да спрем с мрънкането. Каквато темата такава. Който може да участва да дерзае. Другите да помагат с коментари. Че иначе се опасявам от възможността всяка нова тема да бъде посрещана с негодувание и в крайна сметка нищо да не се свърши.  Peace

# 500
  • София
Фликър само яху пoщи ли признава?  Shocked

Да  Simple Smile Но пък получаваш 1 TB място, така че според мен си струва да се сдобиеш с още една ел.поща  Peace

# 501
Съгласна съм с Мимс и Елл за портрета и за техническите снимки. На мен месечна не ми е дълга, особено ако се публикуват снимки в тази тема по времето му и се коментират, така ще има възможност за повече опити.

Мъхче, благодаря за поканата, мисля, че съм вътре Simple Smile.

# 502
  • София
Мале, фликър взима, че прие чужда поща, ама то проста жена (аз тва), кога да чете, даже си пуснах молба за прием.  Laughing

Е, сега ме изнанада  Grinning Явно нещо не съм допрочела...

# 503
Каквото и да решите, аз съм ЗА Simple Smile все пак трябва да се започне от някъде Wink

# 504
Каквото и да решите, аз съм ЗА Simple Smile все пак трябва да се започне от някъде Wink

И аз  Peace
Толкова малко разбирам, че остава и претенции да имам Simple Smile

Благодаря за приеама в групата, Мъхче  bouquet

# 505
Просто автопортред си е сложна техника, а заявилите се за предизвикателствата сме начинаещи. Автопортретът не е селфи и изисква сериозно познаване на наличната техника.

Фотографията е рисуване със светлина, но за да се постигне задоволителен ефект е нужно основно разбиране на взаимодействието между бленда, скорост, чувствителност и допълнително осветление.

По подходящи ми се струват темите като нисък/висок ключ. панинг, дълга експозиция, боке.

# 506
  • Mostly in my mind
И аз си мисля, че доста мрънкате.   Mr. Green

# 507
  • София
В крайна сметка първата тема е "Портрет". Авто- или съвсем най-обикновен (по избор)  Grinning В средата на септ. сме, така че нека да е само една този месец. Чакам предложения за комбинация от една техническа и една волна програма за следващите месеци (който иска да снима по едната, който иска - по двете).  Техническите - в raw? Peace

# 508
  • София
Е не, нека са в jpeg, за да могат да се качат в групата във фликър и да се видят.

# 509
  • София
Оф, извинете  Mr. Green - съвсем друго имах предвид, но е края на работния ден и вече давам заето  Mr. Green Питах дали да са директно от камерата, без обработка.

Общи условия

Активация на акаунт