Септември наближава, мама все по-нетърпелива става! - ТЕМА 6

• 60 576
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Mokka, браво, че всичко е наред . Интерестно ми е каква кошара тр да имат близнаците или две трабва да са.
Аз на 03.08 съм на преглед.
Катрин, на мен много често ми се пжлучаваше тази болка в 5-6 мес почти вс ден и по няколко пъти на ден, но вече много , много рядко, днес се появи за кратко, това е защото няма място, притиска се диафрагмата, дробовете, аз дори си мислих , че в по големите мес ще е по зле ама то взе , че мина почти

# 421
Geri, мерси.  Hug
Ами и аз незнам точно... Mr. Green Имаме за сега една 70х140 и мисля в началото и двете да са там.
Имам и друга, но тя ми е за хола, 6-ъглова, с идеята пак да са двечките през деня, за да не се разкарвам надолу-нагоре. Пък как ще дойде, ще видим. Grinning

# 422
Dmariela- какво стана, как си? Постискай още малко  Hug
На мен от вчера ми започнаха контракциите и ми е малко притеснено. Пия диаспорал 2*1, но забравих да питам, като ме боли дали да пия и папаверин? Сега вечерта ми е много стегнат коремът,
Даже пъпът ми хлътва навътре. Вие имате ли и какво пиете?

# 423
Гери , ние с теб съвсем сме еднакви .на 3 и аз съм на преглед.
Мариела, как си? Още ли си в болница? Стискам ти палци!
Аз легнах тъкмо...но на климатик, защото ми е ужасно топло...той е в другата стая де , така че не ми духа директно Wink
Бях на гости в приятелка с бебе на 50 дена.гледах как го къпе...храни и г.н, айде скоро и ние така.всичко да е наред със всички ни!

# 424
Благодаря ви момичета  Hug
В Селена съм. Все още на системи. Чета ви , но ми е трудно писането, защото съм с една ръка. Утре сутринта пак ще гледат шийката, дано е възстановена поне малко. Само се моля да изкара още 2-3 седмици бебочка , за да порасне повече.
Благодаря отново за подкрепата  Hug

# 425
Rott На мен ни ми е хлътнал пъпа,но често ми става твърд корема. Пия нош па при тежките контпакции. Ти в коя седмица си. Ако са много силни отивай на лекар отново...
Мариела, ще остискат няма как. Всичко ще е наред сигурно съм :*

# 426
Мокка, радвам се,че всичко е наред с манекенките Simple Smile

Мариела, стискам палци всичко да е наред и да се успокои ситуацията. Все пак си болница,прави се всичко възможно,останалото е съдба....а и мисля,че всички вече прескочихме трапа на страшното преждевременно раждане с последици  за бебинките ни!

Rott, нормално е коремът ти да се стяга няколко пъти дневно.Но ако са болезнени тези контракции и чести,иди на  лекар.
Аз напоследък имам такива стягания на корема,при което  имам усещането ,че нося камък в корема си,но се успокояват.Пийвам си Магнезий за собствено спокойствие и срещу нощните крампи,но никога не ми се е налагало да пия нещо срещу болки. А и тук дават Парацетамол, Но Шпа въобще не  е регистриран в Германия,никой лекар не го познава и не  посмях да взема от БГ.
Относно пъпа моят си е хлътнал,никога не  е бил изпъкнал,може би имам мазна възглавничка около него  Mr. Green

# 427
Здравейте Мамита!
Видях, че се обсъжда идеята вече за пране на бебешките дрешки и исках да ви питам дали сте си избрали перилен препарат и какъв? Както и с какъв препарат за миене смятате да се запасите?

# 428
Аз изпрах с тео бебе , също и омекотител. Имам препарат за съдове на Бочко , но се чудя ако ги слагам в стерилизатор , за какво ми е този препарат?

# 429
Аз Вчера започнах с прането на дрешките и когато е по-хладно ще гледам да гладя. Доста се чудех какъв перилен препарат да взема колебаех се между Тео бебе и Ariel baby soft тачен,и накрая реших да пробвам Ariel. Омекотител взех на Bingo за бебе с баткото си ползвам него и съм много доволна,миризмата е трайна. И в крайна сметка и от перилния препарат и от омекотителя съм доволна навсякъде замириса на бебе.   Heart Eyes  За миенето на съдове и аз си ползвам на Бочко.Но все пак въпрос на избор вече има толкова голямо разнообразие,че човек не може да реши.

# 430
  • София
За новородени не е препоръчително да се ползва омекотител, тъй като бебешката кожа е много чувствителна и може да причини алергия. На мен ми препоръчаха Тео бебе и Сано Максима.

# 431
Коконтесса, благодаря! На мен парацетамол не ми разрешиха когато бях на път да се разболея, та за след това хич не съм засягала темата. Ношпа си взех от Бг, но съм го взимала само в наложителни случаи или като бяхме на дълъг път.

dmariela, само спокойствие е решението, нищо че е болнична обстановка.  Hug

Аз си взех от праха на ДМ, сенситив, без ароматозатори и т.н - имат и за бяло и за цветно пране. Не съм го пробвала още, но отзивите са много добри.
Препарат за шишетата, бибероните взех на НУК, хванах просто промоция.  Mr. Green

Между другото из немските форуми доста мами перат бебешките дрешки заедно със своите дрехи и с наличния перилен препарат, но без омекотител. Една не съм прочела, да се е оплакала, че това е било проблем за бебчето.

# 432
За новородени не е препоръчително да се ползва омекотител, тъй като бебешката кожа е много чувствителна и може да причини алергия. На мен ми препоръчаха Тео бебе и Сано Максима.

И аз взех израелския Сано Максима и не смятам да ползвам омекотител (четох, че не се изплаквал при пране).

# 433
Аз взех Ариел Бейби и пера без омекотител естествено.

Катрин, миенето и стерилизирането са две различни неща. Мият се защото остава мляко по шишетата и съответно се развиват бактерии по ъгълчетата. После се оставят да изсъхнат надолу и после се стерилизират. След което се консумира в тях до 24 часа, иначе се повтаря процедурата.

# 434
  • София
Да и аз Саното мисля да взема, чакам да го докарат в кварталния магазин, че намирането му се оказа трудно  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт