Септември наближава, мама все по-нетърпелива става! - ТЕМА 6

• 60 148
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
Аз днес се поуплаших малко,че бебето от вчера доста флегматично рита и ходих до АГ-то за тонове(в провинцията съм и си казах,че по-добре да отскоча да проверя,а не да чакам да се прибера в СФ).Слава богу всичко е наред,но ще трябва вече да я карам по-полека.
Исках да питам има ли още някоя бъдеща мама в близки до моите седмици с необърнало се бебе?
Все още е седалищно.

С термин 15.09 и все още седалищно бебе.
Не съм писала от първите теми, но ви чета момичета  Hug
Лек финал на всички.

# 616
  • Варна
Mokka,по същия начин дезинфекцирах и аз, но някакси елементарни действия са ми много трудни вече. Затова от тук насетне съм си запланувала само по една задача дневно. Днес бях на ЖК и това ми дойде в повече. Бебка върви с 2 седмици по- голяма. Но това ме радва, като се има предвид каква мишка родих предния път. В момента бебето е колкото се роди баткото- 2800гр, а съм в 33г.с.

# 617
Lyn ти нали при Арабаджи ще раждаш?И аз ще съм при нея но на 6 септ.Бях при Андреева но се преместих и за сега съм много доволна.Между другото тя ме попита дали искам на 30.08 но малко раничко ми се стори.Иначе щяхме да сме заедно в реанимацията.Жалко, че ще се разминем.Надявам се после да разкажеш как е минало всичко и да се похвалиш с добри новини.Ти всяка седмица ли ходиш на тонове или по-рядко?

При Арабаджи, да, и много се надявам бебето да я изчака да се върне от отпуска Simple Smile Жалко, че ще се разминем наистина, но пък твоето бебче ще има още време да попорастне. Моето беше около 2,400 на последния преглед преди 3 дни. Секциото ще е 10 дни преди термина, така че мисля, че си е навреме. Ще разкажа после разбира се Simple Smile.

Да, Арабаджи иска всяка седмица да ходя на тонове. Знам и че връща за повторен запис, ако бебето не е будно. До края на седмицата ми иска и купища кръвни изследвания. Взе ми микробиология, която е без забележки (даже се учудих, че имам изобилие от лактобацили, които бяха редуцирани преди да забременея). И със старшата акушерка предстои да се срещна. Нея искам да питам дали се предприемат някакви мерки при по-ниско кръвно при секцио (моето е 90/60). Също и за клизмата и конците, с които шият. Мдам, и дали обезболяват преди спиналната упойка, макар че това май е въпрос, който да отнеса към анестезиолога. Имам още няколко дни време да накъдря още въпроси, хехе Simple Smile.

# 618
  • София
Старшата акушерка в Щерев е в отпуска, аз се срещах с другата. А сега в четвъртък ми е срещата с кардиолог и анестезиолог. За ремонта казаха, че по- принцип е до края на месеца, но може би ще се забавят.

# 619
Момичета пак ме  вкарвате в размисли. Аз съм 36+3 днес и нямам нииииикакви болки,контрахира ми се коремът само ,ако  ходя повече или като нося тежките торби след пазаруване, но не боли... Не искам да преносвам Sad , а още по-малко операция без причина.

Вчера бях  на  преглед и госпожицата  е 2650 гр  в 36+2 ,вашите  бебоци как вървят с килограмите?

# 620
Миналата седмица бях на ЖК , в 33+3 и моята бебешорка е 2900 гр., 47 см....
Но при нас тати е бил много голямо бебе /4 кг./, та тя май май ще го настигне Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 621
Аз последно ходих на ехограф в понеделник в 35+5 г.с. и бебка беше 2521 гр.

# 622
  • София
Ние последно бяхме на преглед на 04.08-3.170кг тогава бях 35г.с. newsm53 Две седмици напред вървиме и много ме е страх да не тръгне преди плануваното секцио.Продължавам магнерота с тая цел,пък да видим..

Koikoii ти при кой лекар си,кога ти е секциото?И тази среща със акушерката, кога и с каква цел се прави? newsm78

Lyn пиши как са минали консултациите ако нямаш нещо против.Моите най-вероятно ще са след като се върне
Арабаджи от отпуската.Знаеш ли кой ще е втория доктор на секциото ти или който е на смяна? newsm78

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 13:17 от krasolka02

# 623
  • София
Аз съм при Стратиева, за сега съм за нормално раждане, надявам се така да си остане 😊 с термин за 14 септември. Срещата с акушерката, анестезиолог и кардиолог си е политика на болницата, аз не се следя там и трябва да им дам информация и изследвания, за да се подготвят за раждането.

# 624
Аз утре влизам в 35с.,но незнам бебка колко тежи и как е разположена. Последния ни ехограф беше на 19.07 тогава беше 1770гр надявам се вече да е минала 2 кг. Познати вече ми казват,че корема ми се е смъкнал макар,че и аз усещам повече тежест в пикочния мехур особенно когато ми се доходи до 00 чак ме боли. Контракции имам всеки ден по две три,но не са болезнени. Болките в кръста се увеличиха едвам се навеждам. Моята кожа започна да се бели АГ каза,че е много суха и да се мажа...какво ли не пробвах хидратира се за час два и после същата работа. Трябва да ходя с крем в ръка. Ох... Малко остана аз само се моля Бебка да си кротува поне до 37с. Simple Smile

# 625

Koikoii ти при кой лекар си,кога ти е секциото?И тази среща със акушерката, кога и с каква цел се прави? newsm78

Lyn пиши как са минали консултациите ако нямаш нещо против.Моите най-вероятно ще са след като се върне
Арабаджи от отпуската.Знаеш ли кой ще е втория доктор на секциото ти или който е на смяна? newsm78

Krasolka, доколкото разбрах, идеята е акушерката да обясни всички подробности около раждането. С Арабаджи ще се виждам на 28.08 и ще я питам за втория лекар. Иначе стана ясно, че ако бебето тръгне по-рано трябва да се обърна към Коновалова. Но и в двата случая нямам идея кой ще е вторият лекар в екипа. Ще пиша повече на 15ти, след като се срещна с акушерката.

# 626
  • София
Може ли да попитам как се спряват мъжът и жената с секса,когато имат малко дете?
Ненаситни са  Whistling

# 627
  • София

Krasolka, доколкото разбрах, идеята е акушерката да обясни всички подробности около раждането. С Арабаджи ще се виждам на 28.08 и ще я питам за втория лекар. Иначе стана ясно, че ако бебето тръгне по-рано трябва да се обърна към Коновалова. Но и в двата случая нямам идея кой ще е вторият лекар в екипа. Ще пиша повече на 15ти, след като се срещна с акушерката.
Аз утре съм на среща с всички и после ще разкажа как е минало. Ще взема да си запиша някои въпроси, като това за вторият лекар, предполагам и при нормално раждане са двама?

# 628

Аз утре съм на среща с всички и после ще разкажа как е минало. Ще взема да си запиша някои въпроси, като това за вторият лекар, предполагам и при нормално раждане са двама?

Двама са, да. И аз си събирам въпроси Simple Smile Последното, което ми дойде на ум, е колко време преди секциото не трябва да се пие вода. В сайта пише до 22 часа, обаче моето секцио е в 12.30 на обяд... А в щатските форуми, които чета, пише 8 часа преди секцио. Та 14 часа без вода с моето ниско кръвно - да ме извиняват. Simple Smile При теб е нормално раждане, но май и там имаше ограничения за храната и водата на самия ден.

# 629
  • София
Спомням си,че не пих вода,когато раждах преди.Само вече,когато тръгна бебето и ми намокриха устата.
И сега се глася за нормално раждане,но ако девойката ми не се обърне ще трябва да мислим варианти.Ще отиде в другата зодия Wink

Общи условия

Активация на акаунт