Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 420
  • Sofia
  • Мнения: 11 976
А какво се прави с това ГХИ?

# 421
  • Мнения: 2 379
Това е масло. Истинско.  Ползва се там, където бихте ползвали масло.

# 422
  • При децата ми
  • Мнения: 3 299
Много интересно... Искате да кажете, че като си купя краве масло от магазина и го стопя на ниска температура, отпеня го, прецедя го и ще получа истинско краве масло!?Thinking

Благодаря за отговорите!

# 423
  • Мнения: 2 379
купувайте качествено, и го топете на водна баня до отделяне на суроватка и трудно обработваеми белтъци. Когато маслото придобие бледо кафяв цвят и заухае на печен бадем, сте готови с вашето гхи. Но в интернет има описана техниката за получаване на чисто масло, прочетете я, не е сложно. Използвайте обаче качествена суровина - масло кос, може и борино. Мисля, че съм виждасла готово гхи, мисля, на хармоника - проверете, всемете веднъж и ще видите разликата. За малки деца особено - препоръчително е да се ползва гхи.

# 424
  • Мнения: 2 117
А какво се прави с това ГХИ?
Обикновенно се прибавя към десерт или крем супи това е масло само че пречистено за малки деца е подходящо също.

# 425
  • София
  • Мнения: 439
От скоро се прехвърлих на всичко, произведено от Лесидрен - мляко и млечни, месо и месни. Малко по-скъпо идва от цената по веригите, но определено си заслужава : не изхвърлям порозовели мляко и млечни продукти и не източвам литри вода от месо и месни.

# 426
  • Мнения: 783
Обсъжданата сметана от миналата страница ще се предлага другата седмица в Лидл ✌

# 427
  • Sofia
  • Мнения: 11 976
Аз я купих от "Метро" вече, хубава е. Peace

# 428
  • При децата ми
  • Мнения: 3 299
Обсъжданата сметана от миналата страница ще се предлага другата седмица в Лидл ✌

Да, и аз я видях днес в брошурата.

# 429
  • Мнения: 300
Въпреки, че темата е малко стара, се включвам и аз с моя опит, дано да е полезен на някого.
Мъжа ми има проблеми със стомаха и червата и след множество ходения при лекари и хомеопати, му беше препоръчано освен всичко друго да яде и Кисело мляко.
Минахме през всички марки, като най-много се задържахме на Ел Би и Домлян, заради най-многото препоръки. За съжаление, освен добрия вкус, нямаше подобрение в състоянието на мъжа ми.
Преди месец, обаче, случайно попаднах на марка Хаджиевата ферма и си рекох, че така и така съм пробвала всичко, ще го пробвам и това и вкуса наистина много ми хареса! От около месец го консумираме  и мъжа ми казва, че се чувства много добре. Вкуса наистина е някак си по-истински и въпреки, че пише, че маслеността е 3,6% го няма това усещане за тежест.
Проблемът е, че фермата е в района на Ямбол и в момента и продуктите им се намират предимно там. Имам колега, който е местен и го моля като си ходи към тях да ми носи по 10тина кофички, понеже наистина виждаме промяна в състояние на мъжа ми.
Много се надявам скоро да го видя и в София, понеже с тези поръчки от познати е малко сложно.
За прясно мляко не съм виждала дали се предлага по магазините на Фермата на Хаджиеви, видях че имат и сирене, но все още не съм го опитала.
Това е от мен, дано съм помогнала на някой, по-специално на тези със стомашно-чревни проблеми и на деца с проблемни стомаси.

# 430
  • София
  • Мнения: 10 995
Мляко се кваси относително лесно и ако намерите добър източник на прясно, не се колебайте. Хората дори уред са измислили

# 431
  • Мнения: 1 293
Преди месец, обаче, случайно попаднах на марка Хаджиевата ферма и си рекох, че така и така съм пробвала всичко, ще го пробвам и това и вкуса наистина много ми хареса! От около месец го консумираме  и мъжа ми казва, че се чувства много добре. Вкуса наистина е някак си по-истински и въпреки, че пише, че маслеността е 3,6% го няма това усещане за тежест.
Проблемът е, че фермата е в района на Ямбол и в момента и продуктите им се намират предимно там. Имам колега, който е местен и го моля като си ходи към тях да ми носи по 10тина кофички, понеже наистина виждаме промяна в състояние на мъжа ми.
Може ли повече информация в кои магазини на Ямбол се предлага?

# 432
  • Мнения: 300
Ще те излъжа.. наистина не помня.
Ще питам колегата къде го намира като ми се отдаде възможност.

Относно коментара на съфорумката за квасенето на мляко, ще кажа, че не съм съгласна.
Млякото се кваси на точно определена тенпература, която трябва да се поддържа абсолютно еднаква в продължение на 8 часа (дано не бъркам времетраенето).
Това е условието за Лактобациликус Булгарикус да се захване и да бъде полезен после. Машините, които могат да поддържат постоянна абсолютно еднаква температура в продължение на толкова време струват от порядъка на 50к и нагоре.
Така, че с тези уреди, които са за домашна употреба по-скоро си “вкисвате” мляко. Тоест то е био, ако сте си намерили добър източник на прясно мляко, и наистина е станало кисело, но го няма най-важното нещо, заради което е толкова полезно, а именно бактериите, тъй като няма как да им осигурите условията, които са им необходими за развитие.
Тоест, за някои хара това може и да е вариант, но при моят мъж нещата наистина опираха до тези бактерии, за да има подобрение със стомашно-чревните проблвми.
Последните няколко години съм проверила абсолютно всичко и вече съм станала експерт по темата, хаха. Надявам се да не се лъжат хората и да си дават парите за глупости. 😬
Преди месец, обаче, случайно попаднах на марка Хаджиевата ферма и си рекох, че така и така съм пробвала всичко, ще го пробвам и това и вкуса наистина много ми хареса! От около месец го консумираме  и мъжа ми казва, че се чувства много добре. Вкуса наистина е някак си по-истински и въпреки, че пише, че маслеността е 3,6% го няма това усещане за тежест.
Проблемът е, че фермата е в района на Ямбол и в момента и продуктите им се намират предимно там. Имам колега, който е местен и го моля като си ходи към тях да ми носи по 10тина кофички, понеже наистина виждаме промяна в състояние на мъжа ми.
Може ли повече информация в кои магазини на Ямбол се предлага?

# 433
  • Мнения: 2 117
Точно наличието на бактерии кара млякото да стане от прясно кисело.

Киселото мляко е млечнокисел продукт, който се получава в резултат на протичането на млечнокисела ферментация в млякото.[2] В широк мащаб то се произвежда в балканските страни, а също и в други страни по света поради добрите му вкусови, диетични и лечебни качества. Два са основните микроорганизми, които участват в процеса на ферментацията на кисело мляко – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Те се намират в симбиотична връзка и този съюз между двете бактерии е ползотворен за тяхното оцеляване и ефикасност само когато са заедно. Не е възможна ферментация при наличие на само една от бактериите. Всяка една от двете бактерии има своята роля в процеса на ферментацията. Процесът на ферментация приключва по естествен път, чрез охлаждане. При няколкодневен престой на топло (извън хладилник) ферментацията продължава, млякото вкисва, вкусът става неприятно кисел.Така че и в домашни условия се запазват бактериите.Вкиснато мляко е друго понятие вие ще ядете ли вкиснала супа или мляко?НЕ искам да споря учил съм точно това.

# 434
  • София
  • Мнения: 10 995
Бабите ни явно са яли вкиснато, а не кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт