Кое е най-качественото прясно и кисело мляко на пазара?

• 157 157
  • 542
  •   2
Отговори
# 75
Meggle 4,5% - нещо не ми харесва много.

# 76
  • Sofia
   А какво мислите за овче, биволско, козе и т.н. кисело мляко Pilos? Купих от Lidl днес, но още не съм ги пробвала. Дали е хубаво, качествено млекцето? Rolling Eyes

# 77
  • Sofia
Имах забравена от 2мес.кофичка краве мляко Пилос и нищо му нямаше...не го ядох,но на вид си беше съвсем ок.
Не съм взимала от др видове млека поради тази причина.

# 78
  • Sofia
   Хммм... Thinking

# 79
  • Sofia
Взех сметана на Пилос от 1кг. и тя ми е много странна на вкус

# 80
  • София
Това за мен е най- ужасната сметана. Не става за нищо...

# 81
  • Sofia
   Току-що пробвах козето кисело мляко на Pilos, но не ми хареса, за разлика от овчето и биволското на "Огоста". Confused Рядко и безвкусно е това на Pilos, според моя вкус...

# 82
Ние си купуваме прясно мляко и си подквасваме понякога, директно от хора които гледат животни. При тях например няма целогодишно овче и козе, просто защото го пазят за малките и т.н., тоест има го в определен период от годината, затова не вярвам много на фирми, които го предлагат целогодишно. Единствената, която продава козе и овче кисело мляко само в определени месеци е Герзовица. За съжаление трудно се намира, но сякаш само на тях се доверявам. За кравето им съм писала и в друга тема, че можеш първо да си намажеш маслото на филия и след това да започнеш да го ядеш.  Grinning

# 83
Това за мен е най- ужасната сметана. Не става за нищо...
Потвърждавам - изключително странна на вкус.

# 84
  • В сърцето на любимия човек
И на Ел Би козето и овче мляко е сезонно  Peace

# 85
И на Ел Би козето и овче мляко е сезонно  Peace
Още едно доказателство, че само техните продукти са истински!
От къде другите прозиводители намират овче мляко зимата си остава загадка...

# 86
  • София
  Току-що пробвах козето кисело мляко на Pilos, но не ми хареса, за разлика от овчето и биволското на "Огоста". Confused Рядко и безвкусно е това на Pilos, според моя вкус...
Козето по принцип е по-рядко и нискомаслено от другите две, и дума не може да става за сравнение. Освен това при някои кози е по-миризливо, при други не толкова, но има особен вкус, а сиренето - ако е печено, мирише  Sick
Елби има и в Т-маркет, вчера купих оттам. Не мога да направя особена разлика между него и другите.

# 87
Имате ли някаква информация за прясно мляко "Верея с Ca"? Ето това http://vereia.bg/vereia/vereja-kalcij/. Опитвам се да боря начална остеопороза без хранителни добавки. Та предимно това ми е прясното мляко. От киселите- най-кисело ми се струва на  Домлян. Сирене- в момента краве на Маджаров.

# 88
  • Sofia
Козето по принцип е по-рядко и нискомаслено от другите две, и дума не може да става за сравнение.
   Така е, права си, но ми се стори по-рядко дори и спрямо обикновено кисело мляко. Абе, не ми допадна нещо. Crazy Овчето им по става. Peace

А "Домлян" разпространено ли е? Лесно ли се намира?

# 89
В София купувам "Домлян" от Фантастико и Била-  почти винаги го има.

Общи условия

Активация на акаунт