Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 512
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 3 743
Друг въпрос, имам замразени калмари на кръгчета, как мога да ги приготвя без пържене във фритюрник?

направих ги на тиган и пак станаха гумени моите калмари, уж ги киснах в сода 1 час, после на силен огън ги държах не повече от минута две на страна Rolling Eyes Изядохме ги, но следващия път ще опитам на фурна да ги направя Peace

# 256
  • варна
  • Мнения: 256
Друг въпрос, имам замразени калмари на кръгчета, как мога да ги приготвя без пържене във фритюрник?
Винаги съм ги обичала панирани, но от както попаднах на една рецепта тук...вече само така ги ядем в къщи...просто е бързо...и по-здравословно..Та...аз по принцип вземам на туби, но щом са ти нарязани директно ги слагаш в тигана/тенджера - аз използвам с незалепващо покритие. Към калмарите доливам 50гр бяло вино и оставям за около 10мин...да се поизпари виното. Когато останат почти без течност слагам бучка масло и разбърквам за да се "поомазнят" хубаво. Добавям сол, някой пък и 1ч.л соев сос когато ММ държи да сложа/ аз ги харесвам без него  Mr. Green/. Преди да сервирам /т,е веднага след като ги дръпна от котлона Simple Smile / добавям ситно нарязан копър и малко лимонов сок. Дано ти хареса Peace

# 257
  • Мнения: 3 743
Друг въпрос, имам замразени калмари на кръгчета, как мога да ги приготвя без пържене във фритюрник?
Винаги съм ги обичала панирани, но от както попаднах на една рецепта тук...вече само така ги ядем в къщи...просто е бързо...и по-здравословно..Та...аз по принцип вземам на туби, но щом са ти нарязани директно ги слагаш в тигана/тенджера - аз използвам с незалепващо покритие. Към калмарите доливам 50гр бяло вино и оставям за около 10мин...да се поизпари виното. Когато останат почти без течност слагам бучка масло и разбърквам за да се "поомазнят" хубаво. Добавям сол, някой пък и 1ч.л соев сос когато ММ държи да сложа/ аз ги харесвам без него  Mr. Green/. Преди да сервирам /т,е веднага след като ги дръпна от котлона Simple Smile / добавям ситно нарязан копър и малко лимонов сок. Дано ти хареса Peace
Чудесна идея bouquet, но имам един проблем може ли с някаква друга течност да заменя виното и още на каква температура ти е котлона, силен, средносилен или на слабо?


# 258
  • варна
  • Мнения: 256
Ами може би само с водичка - предполагам, че вино се слага за аромат Thinking....а котлона от 9...винаги го ползвам на 7..Забравих да напиша, че докато къкри с виното е под капак Peace

# 259
  • Мнения: 3 743
Ами може би само с водичка - предполагам, че вино се слага за аромат Thinking....а котлона от 9...винаги го ползвам на 7..Забравих да напиша, че докато къкри с виното е под капак Peace

Задължително ще пробвам, благодаря bouquet Много обичам калмари, а все стават жилави, не като ресторантските, но засега не съм се отказала от битката Joy

# 260
  • Мнения: 4 966
Ядохме панирани калмари на морето, към които поднасяха много приятен сладко-кисел сос (бистър на вид, със ситно нарязани чушки в него).  Някой знае ли как се приготвя?

# 261
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Не мисля, че може да си го приготвиш в този му вид соса. Съдържа съставки, които, доколкото знам, не виреят в Европа. Продава се в големи магазини, като Кауфланд и Метро, на китайския щанд. Не е скъп.

# 262
  • Мнения: 4 966

chrissy, благодаря за отговора. Щом има готов е чудесно. Ще го потърся в Кауфланд  Hug

# 263
  • Мнения: 778
Момичета и момчета за първи път правя сироп от бъз . Правих го по тази рецепта http://pep-4o.blogspot.bg/2015/05/blog-post_19.html. Но нещо не е както трябва. Опитах го преди да му сложа захарта и много горчеше. После като се разтвори е по - добре, но горчивата нотка се усеща. Моето предположение е, че е от кората на лимона и ще го изхвърля. Но ми трябва помощ, за да не сбъркам пак следващия път.

# 264
  • София
  • Мнения: 12 228
Момичета и момчета за първи път правя сироп от бъз . Правих го по тази рецепта http://pep-4o.blogspot.bg/2015/05/blog-post_19.html. Но нещо не е както трябва. Опитах го преди да му сложа захарта и много горчеше. После като се разтвори е по - добре, но горчивата нотка се усеща. Моето предположение е, че е от кората на лимона и ще го изхвърля. Но ми трябва помощ, за да не сбъркам пак следващия път.
Предполагам, че си ги измила лимоните, и не би трябвало да е от тях горчивината.  Постоянно ползвам лимони за разни сладкиши, като настъргана кора и никога не са ми нагарчали.

# 265
  • Мнения: 778
Аз добре ги измих, но привързах и не ги изтърках с гъбката. Та си мисля ако са имали парафин по кората? Иначе нямам идея. Спазих всичко буква по буква. А възможно ли е да си му е такъв вкуса преди захарта да се разтвори хубаво?

# 266
  • София
  • Мнения: 12 228
bobb, трябва да изчакаш и да пробваш отново. Не си падам хич по този бъзов сок, не го пия,, въпреки че съм го приготвяла миналата година , на мен не ми хареса, блудкав ми е и нещо ми е гнусно...не знам. Всички много го харесват, ама на...аз не.

# 267
  • Мнения: 778
Благодаря Марчева 14. Аз ще изчакам до утре следобед и тогава ще му реша съдбата. Жалко, че с толкова желание исках да го направа.

# 268
  • Мнения: 9 475
Ако ти горчи, няма какво да направиш. Зависи колко е третирана партидата. Аз цитрусите си ги накисвам с вряла вода по няколко пъти - хем си пускат по-лесно соковете. Но пак ми се е случвало портокалови корички да горчат и не стават за ядене.

# 269
  • Мнения: 2 856
Здравейте,

мисля да правя чийзкейк с маскарпоне, заквасена сметана, ванилия и желатин. Мога ли вместо пудра захар да сложа мед  newsm78

Благодаря ви предварително  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт