Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 541
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 778
Благодаря Пеп чо. Поне ще знам за другия път.

# 271
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Момичета и момчета за първи път правя сироп от бъз . Правих го по тази рецепта http://pep-4o.blogspot.bg/2015/05/blog-post_19.html. Но нещо не е както трябва. Опитах го преди да му сложа захарта и много горчеше. После като се разтвори е по - добре, но горчивата нотка се усеща. Моето предположение е, че е от кората на лимона и ще го изхвърля. Но ми трябва помощ, за да не сбъркам пак следващия път.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/05/blog-post_17.html

# 272
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Здравейте,

мисля да правя чийзкейк с маскарпоне, заквасена сметана, ванилия и желатин. Мога ли вместо пудра захар да сложа мед  newsm78

Благодаря ви предварително  bowuu

Според моите наблюдения меда няма да се разбие достатъчно добре и да направи чийзкейка пухкав. По-скоро, ще му промени консистенцията и сладкиша ще се разтече. Когато става въпрос за сладкиш, в който нещо трябва да се разбие с пудра захар никога не замествам с мед. Правя го само когато пека да речем кекс.

# 273
  • София
  • Мнения: 3 858
Може ли някаква рецепта за Пъстърва?По възможност да е сочна.Или само да я изпържа?

# 274
  • Мнения: 2 315
От както мъж ми откри тази рецепта пъстърва в къщи се готви така. Simple Smile Само че тройна доза. Simple Smile

http://pep-4o.blogspot.bg/2013/09/blog-post_3.html

# 275
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Предлагам ти във фолио - остава сочна. Ния рибата я предпочитаме овкусена само със сол, пипер и лимон, но ако харесвате попправки за риба, други зеленчуци и т.н., може да ги сложите във фолиото. После завивате хубаво фолиото и печеш 30-40 мин, може и по-малко. Wink

# 276
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
имам 1.5л. ябълков сок, който е започнал да ферментира.
мога ли да го направя на оцет и как? newsm78

имам в момента един басамиков оцет, който не мога да го ползвам за смесване и един винен, който е стабилизиран и няма оцетна гъба... newsm78

# 277
  • София
  • Мнения: 31 415
Здравейте,

какво мога да предложа като салата към картофени кюфтета?

Дайте идея за сос за спагети, който да е на доматена основа, да е с колбас някакъв, а не с кайма.

Благодаря предварително! Peace

# 278
  • София
  • Мнения: 3 858
Здравейте,

какво мога да предложа като салата към картофени кюфтета?
Зелева салата или айсберг...

# 279
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Може ли някаква рецепта за Пъстърва?По възможност да е сочна.Или само да я изпържа?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/12/blog-post_5.html

# 280
  • Мнения: 22 036
Ако имаш скара или барбекю можеш да я изпечеш увита в лозови листа. Придават и приятен аромат. Аз пълня коремчето с лимон и зелени подправки, (каквито искате) посолявам и завивам плътно с лозовите листа и пека докато попрегорят. После ги отстранявам.

# 281
  • Мнения: 211
Здравейте,

мисля да правя чийзкейк с маскарпоне, заквасена сметана, ванилия и желатин. Мога ли вместо пудра захар да сложа мед  newsm78

Благодаря ви предварително  bowuu

Според моите наблюдения меда няма да се разбие достатъчно добре и да направи чийзкейка пухкав. По-скоро, ще му промени консистенцията и сладкиша ще се разтече. Когато става въпрос за сладкиш, в който нещо трябва да се разбие с пудра захар никога не замествам с мед. Правя го само когато пека да речем кекс.

Защо да не стане, аз съм слагала мед и не съм имала проблеми. Не виждам причина да се разтече, още повече когато има желатин

# 282
  • Мнения: 211
Здравейте,

какво мога да предложа като салата към картофени кюфтета?

Аз бих ги хапнала с печени (червени) чушки  Simple Smile

# 283
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Здравейте,

мисля да правя чийзкейк с маскарпоне, заквасена сметана, ванилия и желатин. Мога ли вместо пудра захар да сложа мед  newsm78

Благодаря ви предварително  bowuu

Според моите наблюдения меда няма да се разбие достатъчно добре и да направи чийзкейка пухкав. По-скоро, ще му промени консистенцията и сладкиша ще се разтече. Когато става въпрос за сладкиш, в който нещо трябва да се разбие с пудра захар никога не замествам с мед. Правя го само когато пека да речем кекс.

Защо да не стане, аз съм слагала мед и не съм имала проблеми. Не виждам причина да се разтече, още повече когато има желатин

Това са моите наблюдения просто, аз не бих пробвала, защото винаги когато добавя мед към млечен десерт самия сладкиш става един такъв течен. Пудрата захар пък има свойството да спомага разбиването и стабилизира крайния продукт, знам ли, може и да стане... newsm78

# 284
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Здравейте,

какво мога да предложа като салата към картофени кюфтета?

Дайте идея за сос за спагети, който да е на доматена основа, да е с колбас някакъв, а не с кайма.

Благодаря предварително! Peace

Може да им сложиш по 2-3 супени лъжици от тази салатка към картофените кюфтета.

Ако това ти допада към спагетите, кликни на снимката за рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт