Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 80 538
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря, Марчева  bouquet.

# 391
Дайте рецепта за домашен сладолед с пъпеш.  Hug

# 392
  • Плевен
Анчето, не съм я пробвала, но ето едно предложение: https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5659733

# 393
  • София
Как да разпознавам младата бамя? Има ли някакви трикове за това?
Купих си половин килограм, не е много едра, нито пък повяхнала, направо чудесно си изглеждаше. Е, тя просто не става за ядене, на едни конци е цялата, не съм виждала подобно нещо до сега  Confused, а бамя много обичаме и аз и мъжът ми.

# 394
  • Sofia
Трябва да е светла и малка,без петна,да не е съсухрена и спарена

# 395
  • София
Ще подбирам най-дребната в такъв случай. Тя и тази уж не е много голяма, най- дългите шушулки са като покозалеца ми.
Възможно ли е да е станала жилава защото я държах ден и половина в хладилника? Невероятно ми се струва, но все пак да питам Embarassed

# 396
  • Sofia
дърта е била щом е като показалец
трябва да е като малкото пръстче

# 397
  • София
Ооо, ясно! Благодаря, Доли! bouquet

# 398
Ще подбирам най-дребната в такъв случай. Тя и тази уж не е много голяма, най- дългите шушулки са като покозалеца ми.
Възможно ли е да е станала жилава защото я държах ден и половина в хладилника? Невероятно ми се струва, но все пак да питам Embarassed

Трябва да е 3-4 сантиметра макс и много бледо зелена. Крехка, но твърда. Преди да купиш счупи една-семенцата трябва да са леко недоразвити. Може да я държиш в хладилник до 3 дни на мястото за зеленчуците. Simple Smile

# 399
Анчето, не съм я пробвала, но ето едно предложение: https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5659733

Ако предпочиташ сорбе: http://www.abeautifulmess.com/2014/05/sorbet-without-an-ice-cream-machine.html

# 400
Този сладолед много ме заинтригува с пъпешчето.Но мога ли да заменя с нещо овчето мляко?

# 401
Имам нужда от съвет - снощи реших да правя телешки пържоли на тиган. За първи път правя и четох в нета как се правят.
Взех хубаво телешко, крехко, отрязаха ми пържолките по 1,5 см. Мариновах за около 30 мин, както пишеше в рецептата и след това в разтопено масълце по 4-5 мин на страна на умерен огън. Ами...гьон, не можеш да ги сдъвчеш.
Каква е тайната на крехката телешка пържола?

# 402
Имам нужда от съвет - снощи реших да правя телешки пържоли на тиган. За първи път правя и четох в нета как се правят.
Взех хубаво телешко, крехко, отрязаха ми пържолките по 1,5 см. Мариновах за около 30 мин, както пишеше в рецептата и след това в разтопено масълце по 4-5 мин на страна на умерен огън. Ами...гьон, не можеш да ги сдъвчеш.

Маринова се поне 10-12 часа, най-добре с прясно мляко или ракия и соев сос. Не се слага в нагрят съд, а в студен и се обръща много често. Ако много засъхне при печенето се полива мъничко с вода или бяло вино. И най-важно е месцето да е наистина телешко. Simple Smile

# 403
Дайте рецепта за домашен сладолед с пъпеш.  Hug
ето ти една универсална рецепта за домашен сладолед с ананас, ще стане и с пъпеш - само заменяш съставката с намачкан добре или пасиран пъпеш

# 404

LoveIsTheAnswer, погледни и СОЛОМОНИ - много бързи и вкусни пържолки, стават за нула време. Поне колкото пъти съм правила, са се получавали.
Като кликнеш на източника под рецептата, ще видиш как изглеждат телешките (първите две снимки са на пуешки, следващите погледни. Между другото, оригиналната рецепта е точно за говежди/телешки, но стават чудесни от всякакво месо. Peace

Общи условия

Активация на акаунт