Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 538
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 2 815
Благодаря, Марчева  bouquet.

# 391
  • Мнения: 765
Дайте рецепта за домашен сладолед с пъпеш.  Hug

# 392
  • Плевен
  • Мнения: 614
Анчето, не съм я пробвала, но ето едно предложение: https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5659733

# 393
  • София
  • Мнения: 10 825
Как да разпознавам младата бамя? Има ли някакви трикове за това?
Купих си половин килограм, не е много едра, нито пък повяхнала, направо чудесно си изглеждаше. Е, тя просто не става за ядене, на едни конци е цялата, не съм виждала подобно нещо до сега  Confused, а бамя много обичаме и аз и мъжът ми.

# 394
  • Sofia
  • Мнения: 29 240
Трябва да е светла и малка,без петна,да не е съсухрена и спарена

# 395
  • София
  • Мнения: 10 825
Ще подбирам най-дребната в такъв случай. Тя и тази уж не е много голяма, най- дългите шушулки са като покозалеца ми.
Възможно ли е да е станала жилава защото я държах ден и половина в хладилника? Невероятно ми се струва, но все пак да питам Embarassed

# 396
  • Sofia
  • Мнения: 29 240
дърта е била щом е като показалец
трябва да е като малкото пръстче

# 397
  • София
  • Мнения: 10 825
Ооо, ясно! Благодаря, Доли! bouquet

# 398
  • Мнения: 2 315
Ще подбирам най-дребната в такъв случай. Тя и тази уж не е много голяма, най- дългите шушулки са като покозалеца ми.
Възможно ли е да е станала жилава защото я държах ден и половина в хладилника? Невероятно ми се струва, но все пак да питам Embarassed

Трябва да е 3-4 сантиметра макс и много бледо зелена. Крехка, но твърда. Преди да купиш счупи една-семенцата трябва да са леко недоразвити. Може да я държиш в хладилник до 3 дни на мястото за зеленчуците. Simple Smile

# 399
  • Мнения: 3 743
Анчето, не съм я пробвала, но ето едно предложение: https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5659733

Ако предпочиташ сорбе: http://www.abeautifulmess.com/2014/05/sorbet-without-an-ice-cream-machine.html

# 400
  • Мнения: 1 098
Този сладолед много ме заинтригува с пъпешчето.Но мога ли да заменя с нещо овчето мляко?

# 401
  • Мнения: 899
Имам нужда от съвет - снощи реших да правя телешки пържоли на тиган. За първи път правя и четох в нета как се правят.
Взех хубаво телешко, крехко, отрязаха ми пържолките по 1,5 см. Мариновах за около 30 мин, както пишеше в рецептата и след това в разтопено масълце по 4-5 мин на страна на умерен огън. Ами...гьон, не можеш да ги сдъвчеш.
Каква е тайната на крехката телешка пържола?

# 402
  • Мнения: 2 315
Имам нужда от съвет - снощи реших да правя телешки пържоли на тиган. За първи път правя и четох в нета как се правят.
Взех хубаво телешко, крехко, отрязаха ми пържолките по 1,5 см. Мариновах за около 30 мин, както пишеше в рецептата и след това в разтопено масълце по 4-5 мин на страна на умерен огън. Ами...гьон, не можеш да ги сдъвчеш.
Каква е тайната на крехката телешка пържола?

Маринова се поне 10-12 часа, най-добре с прясно мляко или ракия и соев сос. Не се слага в нагрят съд, а в студен и се обръща много често. Ако много засъхне при печенето се полива мъничко с вода или бяло вино. И най-важно е месцето да е наистина телешко. Simple Smile

# 403
  • Мнения: 2 152
Дайте рецепта за домашен сладолед с пъпеш.  Hug
ето ти една универсална рецепта за домашен сладолед с ананас, ще стане и с пъпеш - само заменяш съставката с намачкан добре или пасиран пъпеш

# 404
  • Мнения: 22 867
Имам нужда от съвет - снощи реших да правя телешки пържоли на тиган. За първи път правя и четох в нета как се правят.
Взех хубаво телешко, крехко, отрязаха ми пържолките по 1,5 см. Мариновах за около 30 мин, както пишеше в рецептата и след това в разтопено масълце по 4-5 мин на страна на умерен огън. Ами...гьон, не можеш да ги сдъвчеш.
Каква е тайната на крехката телешка пържола?

LoveIsTheAnswer, погледни и СОЛОМОНИ - много бързи и вкусни пържолки, стават за нула време. Поне колкото пъти съм правила, са се получавали.
Като кликнеш на източника под рецептата, ще видиш как изглеждат телешките (първите две снимки са на пуешки, следващите погледни. Между другото, оригиналната рецепта е точно за говежди/телешки, но стават чудесни от всякакво месо. Peace

Общи условия

Активация на акаунт