Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 80 527
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Дайте рецепта за домашен сладолед с пъпеш.  Hug
ето ти една универсална рецепта за домашен сладолед с ананас, ще стане и с пъпеш - само заменяш съставката с намачкан добре или пасиран пъпеш

Супер,това ми трябваше.С малко съставки.Мерси!

# 406
  • SHOOT ME 10 $
Помагайте! Praynig
Как да изпържа тиквички на тиган и да не са толкова маззни?

# 407
И аз имам един пъпеш в хладилника,та се изкушавам и аз да забъркам сладолед,но каква сметана да използвам се чудя?  newsm78 newsm78

Помагайте! Praynig

Аз ги пека във фурната,за да не са мазни.Слагам хартия за печене,после редя кръгчетата като започвам от средата на кръгла тава и ги застъпвам по малко едно за друго.После пак си ги ръся с чесън,оцет и зеленко,както пържените.  Simple Smile А се сещам ,че може да опиташ на грил-тиган. За друго не се сещам.

# 408
Помагайте! Praynig

След като ги извадя от тигана ги слагам на домакинска хартия- на нея да се отцеди мазнината.

# 409
Имам нужда от съвет - снощи реших да правя телешки пържоли на тиган. За първи път правя и четох в нета как се правят.
Взех хубаво телешко, крехко, отрязаха ми пържолките по 1,5 см. Мариновах за около 30 мин, както пишеше в рецептата и след това в разтопено масълце по 4-5 мин на страна на умерен огън. Ами...гьон, не можеш да ги сдъвчеш.
Каква е тайната на крехката телешка пържола?
За мен тайната на крехкото месо на тиган е грил-тиганът.
Откакто си го взехме, досега не сме имали сухи, твърди и жилави пържоли или каквото и да е било месо.  Peace

На грил-тиган ли ги прави?

# 410
За мен тайната на крехкото месо на тиган е грил-тиганът.
Откакто си го взехме, досега не сме имали сухи, твърди и жилави пържоли или каквото и да е било месо.  Peace

На грил-тиган ли ги прави?
Не, рецептата беше да са пържени в масло. Правих ги на тефлонов тиган с повечко масло смесено с олио. Ето тази рецепта ползвах: http://mysweethobby.blogspot.bg/2013/01/blog-post_26.html

Следващият път просто ще ги направя под формата на телешко печено за мин 1,5 часа във фурната. Само така става крехко при мен Sad

# 411
  • SHOOT ME 10 $
Благодаря момичета! smile3525
Ще се възползвам от съветите ви.Обичам ги пържени.Знам,че са по-вредни така,но...всичко по-вкусно е по-вредно.Ще ги панирам с брашно и ще ги оставя малко да попият, тогава ще ги пържа,като ги оставям на домакинска хартия да се отцедят.Ще докладвам за резултата.Благодаря! bouquet

# 412
midkoo, опитай да ги пържиш на много тънки кръгчета, в много сгорещено олио и в маслена баня. Тиквичките да са студени, колкото е възможно. Така няма да попият много мазнина, защото ще се изпържат много бързо и няма да се налага обръщане в тигана. След това отново отцеждай на кухненска хартия.

P.S. Ех, да бях толкова добра в готвенето на месо, както в зеленчуците  Mr. Green

# 413
  • SHOOT ME 10 $
midkoo, опитай да ги пържиш на много тънки кръгчета, в много сгорещено олио и в маслена баня. Тиквичките да са студени, колкото е възможно. Така няма да попият много мазнина, защото ще се изпържат много бързо и няма да се налага обръщане в тигана. След това отново отцеждай на кухненска хартия.

P.S. Ех, да бях толкова добра в готвенето на месо, както в зеленчуците  Mr. Green
Благодаря bouquet

# 414
  • Пловдив
Имам нужда от съвет - снощи реших да правя телешки пържоли на тиган. За първи път правя и четох в нета как се правят.
Взех хубаво телешко, крехко, отрязаха ми пържолките по 1,5 см. Мариновах за около 30 мин, както пишеше в рецептата и след това в разтопено масълце по 4-5 мин на страна на умерен огън. Ами...гьон, не можеш да ги сдъвчеш.

За мен проблема е в месото  Peace Просто тук по магазините продават говеждо за телешко... Naughty От майстор готвач знам,че най-хубаво е телешкото от аржентински телета(съответно и най-скъпо) и трябва да се взима частта наречена "антракот"  Peace

# 415

За мен проблема е в месото  Peace Просто тук по магазините продават говеждо за телешко... Naughty От майстор готвач знам,че най-хубаво е телешкото от аржентински телета(съответно и най-скъпо) и трябва да се взима частта наречена "антракот"  Peace
Точно така е.Уж купуваме телешко,а ядеме кравешко.Как ли не съм ги готвила,откъде ли не съм купувала и си е на гйон.Последния път,когато се зарекох да не купувам повече телешко,е едно телешко варено да правя.В тенджера под налягане за 3 часа и отгоре даже няма увиране.
Мъжа ми стана преди 3г млад фермер и оглежда говеда за месо основно за износ в чужбина.Мин година ни огря да си приберем едно младо теленце във фризера и искам да ви кажа,че по-вкусно месо не съм яла.Цяла година и свинското почти не поглеждахме.Пържолите стават по-бързо от свинското,а за варено му трябва 10мин.

Тиквичките последните няколко пъти ги правя на грил-тигана с малко зехтин.Стават супер и не плуват в мазнина.

# 416
  • WonderLand
Аз пък тиквичките ги режа на кръгчета в купа,  поливам с олио и овалвам хубаво да се омазнят,  после редя в тавата върху хартия за печене без да се застъпват и на макс във фурната с вентилатор. Единствената разлика с пържените е това,  че тези на фурна не стават толкова мазни. Като извадя ги слагам в купа и завивам с фолио.

# 417
  • Пловдив
И аз ги приготвям като SilverDream. Единствената разлика е, че понякога добавям и малко брашно - така стават хрупкави. Simple Smile

# 418
  • София/Испания
Скрит текст:
Печени тиквички на фурна.
Овалвам ги в брашно,смесено с червен пипер,малко сол и черен пипер,малко,
слагам ги в намаслена тава и отгоре поливам съвсем малко олио.
В момента не се сещам на кого е рецептата.

# 419
  • Русе
Помагайте! Praynig

http://www.bordovsky.net/index_files/page0343.htm

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/06/blog-post_16.html

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 17:30 от i_peych

Общи условия

Активация на акаунт