Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 527
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 765
Дайте рецепта за домашен сладолед с пъпеш.  Hug
ето ти една универсална рецепта за домашен сладолед с ананас, ще стане и с пъпеш - само заменяш съставката с намачкан добре или пасиран пъпеш

Супер,това ми трябваше.С малко съставки.Мерси!

# 406
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Помагайте! Praynig
Как да изпържа тиквички на тиган и да не са толкова маззни?

# 407
  • Мнения: 1 741
И аз имам един пъпеш в хладилника,та се изкушавам и аз да забъркам сладолед,но каква сметана да използвам се чудя?  newsm78 newsm78

Помагайте! Praynig
Как да изпържа тиквички на тиган и да не са толкова маззни?

Аз ги пека във фурната,за да не са мазни.Слагам хартия за печене,после редя кръгчетата като започвам от средата на кръгла тава и ги застъпвам по малко едно за друго.После пак си ги ръся с чесън,оцет и зеленко,както пържените.  Simple Smile А се сещам ,че може да опиташ на грил-тиган. За друго не се сещам.

# 408
  • Мнения: 7 849
Помагайте! Praynig
Как да изпържа тиквички на тиган и да не са толкова маззни?

След като ги извадя от тигана ги слагам на домакинска хартия- на нея да се отцеди мазнината.

# 409
  • Мнения: 3 020
Имам нужда от съвет - снощи реших да правя телешки пържоли на тиган. За първи път правя и четох в нета как се правят.
Взех хубаво телешко, крехко, отрязаха ми пържолките по 1,5 см. Мариновах за около 30 мин, както пишеше в рецептата и след това в разтопено масълце по 4-5 мин на страна на умерен огън. Ами...гьон, не можеш да ги сдъвчеш.
Каква е тайната на крехката телешка пържола?
За мен тайната на крехкото месо на тиган е грил-тиганът.
Откакто си го взехме, досега не сме имали сухи, твърди и жилави пържоли или каквото и да е било месо.  Peace

На грил-тиган ли ги прави?

# 410
  • Мнения: 899
За мен тайната на крехкото месо на тиган е грил-тиганът.
Откакто си го взехме, досега не сме имали сухи, твърди и жилави пържоли или каквото и да е било месо.  Peace

На грил-тиган ли ги прави?
Не, рецептата беше да са пържени в масло. Правих ги на тефлонов тиган с повечко масло смесено с олио. Ето тази рецепта ползвах: http://mysweethobby.blogspot.bg/2013/01/blog-post_26.html

Следващият път просто ще ги направя под формата на телешко печено за мин 1,5 часа във фурната. Само така става крехко при мен Sad

# 411
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Благодаря момичета! smile3525
Ще се възползвам от съветите ви.Обичам ги пържени.Знам,че са по-вредни така,но...всичко по-вкусно е по-вредно.Ще ги панирам с брашно и ще ги оставя малко да попият, тогава ще ги пържа,като ги оставям на домакинска хартия да се отцедят.Ще докладвам за резултата.Благодаря! bouquet

# 412
  • Мнения: 899
midkoo, опитай да ги пържиш на много тънки кръгчета, в много сгорещено олио и в маслена баня. Тиквичките да са студени, колкото е възможно. Така няма да попият много мазнина, защото ще се изпържат много бързо и няма да се налага обръщане в тигана. След това отново отцеждай на кухненска хартия.

P.S. Ех, да бях толкова добра в готвенето на месо, както в зеленчуците  Mr. Green

# 413
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
midkoo, опитай да ги пържиш на много тънки кръгчета, в много сгорещено олио и в маслена баня. Тиквичките да са студени, колкото е възможно. Така няма да попият много мазнина, защото ще се изпържат много бързо и няма да се налага обръщане в тигана. След това отново отцеждай на кухненска хартия.

P.S. Ех, да бях толкова добра в готвенето на месо, както в зеленчуците  Mr. Green
Благодаря bouquet

# 414
  • Пловдив
  • Мнения: 1 025
Имам нужда от съвет - снощи реших да правя телешки пържоли на тиган. За първи път правя и четох в нета как се правят.
Взех хубаво телешко, крехко, отрязаха ми пържолките по 1,5 см. Мариновах за около 30 мин, както пишеше в рецептата и след това в разтопено масълце по 4-5 мин на страна на умерен огън. Ами...гьон, не можеш да ги сдъвчеш.
Каква е тайната на крехката телешка пържола?

За мен проблема е в месото  Peace Просто тук по магазините продават говеждо за телешко... Naughty От майстор готвач знам,че най-хубаво е телешкото от аржентински телета(съответно и най-скъпо) и трябва да се взима частта наречена "антракот"  Peace

# 415
  • Мнения: 1 098
Имам нужда от съвет - снощи реших да правя телешки пържоли на тиган. За първи път правя и четох в нета как се правят.
Взех хубаво телешко, крехко, отрязаха ми пържолките по 1,5 см. Мариновах за около 30 мин, както пишеше в рецептата и след това в разтопено масълце по 4-5 мин на страна на умерен огън. Ами...гьон, не можеш да ги сдъвчеш.
Каква е тайната на крехката телешка пържола?

За мен проблема е в месото  Peace Просто тук по магазините продават говеждо за телешко... Naughty От майстор готвач знам,че най-хубаво е телешкото от аржентински телета(съответно и най-скъпо) и трябва да се взима частта наречена "антракот"  Peace
Точно така е.Уж купуваме телешко,а ядеме кравешко.Как ли не съм ги готвила,откъде ли не съм купувала и си е на гйон.Последния път,когато се зарекох да не купувам повече телешко,е едно телешко варено да правя.В тенджера под налягане за 3 часа и отгоре даже няма увиране.
Мъжа ми стана преди 3г млад фермер и оглежда говеда за месо основно за износ в чужбина.Мин година ни огря да си приберем едно младо теленце във фризера и искам да ви кажа,че по-вкусно месо не съм яла.Цяла година и свинското почти не поглеждахме.Пържолите стават по-бързо от свинското,а за варено му трябва 10мин.

Тиквичките последните няколко пъти ги правя на грил-тигана с малко зехтин.Стават супер и не плуват в мазнина.

# 416
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Аз пък тиквичките ги режа на кръгчета в купа,  поливам с олио и овалвам хубаво да се омазнят,  после редя в тавата върху хартия за печене без да се застъпват и на макс във фурната с вентилатор. Единствената разлика с пържените е това,  че тези на фурна не стават толкова мазни. Като извадя ги слагам в купа и завивам с фолио.

# 417
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
И аз ги приготвям като SilverDream. Единствената разлика е, че понякога добавям и малко брашно - така стават хрупкави. Simple Smile

# 418
  • София/Испания
  • Мнения: 1 572
Скрит текст:
Печени тиквички на фурна.
Овалвам ги в брашно,смесено с червен пипер,малко сол и черен пипер,малко,
слагам ги в намаслена тава и отгоре поливам съвсем малко олио.
В момента не се сещам на кого е рецептата.

# 419
  • Русе
  • Мнения: 6 225
Помагайте! Praynig
Как да изпържа тиквички на тиган и да не са толкова маззни?

http://www.bordovsky.net/index_files/page0343.htm

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/06/blog-post_16.html

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 17:30 от i_peych

Общи условия

Активация на акаунт