Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 343
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 814
Здравейте!Бих искала да попитам някой знае ли как в "Happy" приготвят киноата за салатата със спанак? Simple Smile

# 721
  • Мнения: 2 256
Здравейте!Бих искала да попитам някой знае ли как в "Happy" приготвят киноата за салатата със спанак? Simple Smile
Аз я правя по тази рецепта и няма разлика Crazy
http://cookingstan.blogspot.bg/2016/02/blog-post_10.html?m=1

# 722
  • Мнения: 814
Мерси,Ирене! bouquet

# 723
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 8 168
На мен спанакът в салатата на Хепи не ми изглежда бланширан!  newsm78

# 724
  • София/Испания
  • Мнения: 1 572
На мен също!

# 725
  • Стара Загора
  • Мнения: 494
Днес от Лидъл взех сирене Рикота, за да го опитам, но определено за директна консумация не ми хареса. Ще се радвам на идеи (сладки и солени) как да го оползотворя Hug

# 726
  • Мнения: 11 819
Решихме снощи да направим сок от плод на черен бъз. Изчистихме го, измихме и насипахме в два буркана ред плод,  ред мед и в още два същото, но със захар. Сложихме ги на тъмно.  Според рецептата на лечителя Петър Димков,  трябва да престоят така три седмици. Днес забелязах, че капачките са надути. В бурканите с мед, плодчетата са се издигнали нагоре, медът е долу. В другите плодовете са се смалили и захарта се топи. Нормално ли е това?

# 727
  • София
  • Мнения: 12 728
Решихме снощи да направим сок от плод на черен бъз. Изчистихме го, измихме и насипахме в два буркана ред плод,  ред мед и в още два същото, но със захар. Сложихме ги на тъмно.  Според рецептата на лечителя Петър Димков,  трябва да престоят така три седмици. Днес забелязах, че капачките са надути. В бурканите с мед, плодчетата са се издигнали нагоре, медът е долу. В другите плодовете са се смалили и захарта се топи. Нормално ли е това?

На бурканите не се слагат капачки, а се покриват с марля на няколко слоя.  Peace

# 728
  • Мнения: 11 819
Благодаря!

# 729
  • София
  • Мнения: 12 728
Днес от Лидъл взех сирене Рикота, за да го опитам, но определено за директна консумация не ми хареса. Ще се радвам на идеи (сладки и солени) как да го оползотворя Hug

Чийзкейк с маскарпоне, рикота и конфитюр - много обичан сладкиш у дома.  Heart Eyes

# 730
  • Мнения: 1 474
Днес от Лидъл взех сирене Рикота, за да го опитам, но определено за директна консумация не ми хареса. Ще се радвам на идеи (сладки и солени) как да го оползотворя Hug

Със сирене Рикота приготвям Шоколадово-портокалов терин по тази рецепта:
http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.bg/2014/12/blog-post_16.html

Можеш да бъдеш сигурна, че ще ти се получи, пропорциите са точни, вкусен и бързо се приготвя.  chef

# 731
  • Мнения: 4 589
Решихме снощи да направим сок от плод на черен бъз. Изчистихме го, измихме и насипахме в два буркана ред плод,  ред мед и в още два същото, но със захар. Сложихме ги на тъмно.  Според рецептата на лечителя Петър Димков,  трябва да престоят така три седмици. Днес забелязах, че капачките са надути. В бурканите с мед, плодчетата са се издигнали нагоре, медът е долу. В другите плодовете са се смалили и захарта се топи. Нормално ли е това?
НА тъмно и на студено 40 дни  Peace.После се прецежда и се сипва в стълкени бутилки и се съхранява в хладилник.
Иначе ферментира.
Идеално за целта е студено мазе с постоянна температура не по висока от 10-12 градуса.

# 732
  • Мнения: 11 819
Благодаря! Мазетата в София се разбиват и ограбват периодично. Сложила съм го в килера,  но явно трябва нещо друго да измисля...

# 733
  • Sofia
  • Мнения: 29 213
На тъмно или на слънце?
Не се слага капачка,а се покрива с марля.
Сега прочетох една статия в фб и там пише 2 седмици на слънце,за да ферментира Thinking
Тази година ще го правя с кафява захар...дали ще се получи?

# 734
  • Мнения: 2 535
На хладно и тъмно се оставя, аз обвивам трилитровия буркан с в черен чувал за смет, покривам с пергаментова хартия отвора и слагам в един тъмен ъгъл на кухнята под бар-плота на теракота.

Общи условия

Активация на акаунт