Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 486
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 330
Ще правя най-обикновена бисквитена торта и искам да попитам дали може да сложа и течен шоколад между бисквитите и нишестето ....дали ще е добра комбинация ?

# 151
  • София
  • Мнения: 12 226
Лимонада си правя, но сладкиша, ще го пробвам. Имаш ли изпробвана рецепра, защото съм зле със сладките неща.
Ако ти хареса ти пускам рецепта. Виж...
Скрит текст:
Там където съм абонирана към кулин. сайт не ми разрешава да я копирам и ще ти я изпиша. Писането е много, но това не ме притеснява, не се стряскай, защото приготовлението му е лесно. Страшно е вкусен, лек и с аромат и вкус на лимон. Маслено тесто е. Ще ти напиша стъпка по стъпка, няма да сгрешиш. Честно!

# 152
  • Мнения: 7 849
Привет момичета и момчета  Grinning Имам няколко бучки сирене,които искам да запазя поне още няколко дни,че не можем толкова бързо да го изядем. Мисля да направя саламура,но не знам в какви съотношения вода-сол  Blush Ако предложите и някакъв друг вариант за съхранение много ще съм благодарна  Heart Eyes  bouquet

 30гр. сол и 2гр. лимонтозу в литър вода, която след като заври и се охлади се слага сиренето. Съхранява се на студено.

ПП зависи какво ти е сиренето. Преди време на домашно правех равни части сол и захар - завира и така. И не беше толкова солено. Сегашното сирене се разкашква в тази саламура, дори и това, за което твърдят, че има мляко и е узряло.

# 153
  • Мнения: 15 012
няма причина да поема в блата. Той трябва да е напълно студен, в хладилник. Муса е с желатин - когато започне да се тресе - желира, тогава разсипваш, нали? И до 15мин в хладилника той трябва да се стегне съвсем, да се желира,  виждам Соня 10 мин е писала,  аз държа час. И не успява да пропие в блата, макар моя да си е блат за торта.  И да - бисквитите трябва да са фино смлени и мноооого добре притиснати на дъното на формата - да не остава въздух, който да изсмуква крема
Благодаря на всички за включването.

# 154
  • Sofia
  • Мнения: 29 227
Ще правя най-обикновена бисквитена торта и искам да попитам дали може да сложа и течен шоколад между бисквитите и нишестето ....дали ще е добра комбинация ?
да,ще стане  Peace

# 155
  • Русе
  • Мнения: 6 217
Ще правя най-обикновена бисквитена торта и искам да попитам дали може да сложа и течен шоколад между бисквитите и нишестето ....дали ще е добра комбинация ?

Още повече, ще стане вкусно.

Ето тук можете да видите.

# 156
  • Пловдив
  • Мнения: 1 025
Привет момичета и момчета  Grinning Имам няколко бучки сирене,които искам да запазя поне още няколко дни,че не можем толкова бързо да го изядем. Мисля да направя саламура,но не знам в какви съотношения вода-сол  Blush Ако предложите и някакъв друг вариант за съхранение много ще съм благодарна  Heart Eyes  bouquet

 30гр. сол и 2гр. лимонтозу в литър вода, която след като заври и се охлади се слага сиренето. Съхранява се на студено.

ПП зависи какво ти е сиренето. Преди време на домашно правех равни части сол и захар - завира и така. И не беше толкова солено. Сегашното сирене се разкашква в тази саламура, дори и това, за което твърдят, че има мляко и е узряло.

Благодаря! bouquet

# 157
  • Мнения: 22 036
Марчева, благодаря, но не си играй да преписваш. Пусни ми линк на лични.
Аз реших да се пробвам да направя и сладко от лимони, портокали и мандарини.

# 158
  • София
  • Мнения: 12 226
Марчева, благодаря, но не си играй да преписваш. Пусни ми линк на лични.
Аз реших да се пробвам да направя и сладко от лимони, портокали и мандарини.
Чудесна идея е това със сладкото. Трябва да се внимава с него, защото то не е толкова елементарно и най-вече сиропа трябва да ти е бистър. Като сълза.
  Преписвам ,  ползвам основно и  най-вече приготвям  от joyofbaking. Можеш да отвориш там. Има уникални неща и повечето ми сладкиши са оттам. Грешка нямат и най-важното, винаги стават, защото кулинара , който ги представя е подробен и приятен като за екран.

# 159
  • Русе
  • Мнения: 6 217
Марчева, благодаря, но не си играй да преписваш. Пусни ми линк на лични.
Аз реших да се пробвам да направя и сладко от лимони, портокали и мандарини.

Рецептата е на турски, ако някой може да ти я преведе.

# 160
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Какво да приготвя за две деца/на 16год./за екскурзия на планина/за половин ден/?

Ако още трябват идеи предлагам ти сандвичи с пълнозърнест хляб, пълнозърнести палачинки или катми с нещо, което да не се разтича, сурови или печени ядки, домашни крекери със семена, енерджи блокчета от фурми, ядки и семена. За планината е необходима енергия все пак, така че плодове, чипсове и вафли само ще им тежат на стомасите и няма да им дават нужната енергия + ще огладняват адски бързо, заради скоковете в кръвната захар. Гледай да е нещо по-здравословно и богато на фибри. И се погрижи да хапнат нещо преди да тръгнат също  Peace

# 161
  • Sofia
  • Мнения: 29 227
мерси bouquet
направих сандвичи на парти грил,солети и енергийни овесени барчета....стигнала им е храната

# 162
  • Мнения: 3 743
Марчева, благодаря, но не си играй да преписваш. Пусни ми линк на лични.
Аз реших да се пробвам да направя и сладко от лимони, портокали и мандарини.

Може да пробваш и това, ако искаш: http://www.seriouseats.com/recipes/2016/03/fresh-lemon-syrup-recipe.html

# 163
  • Мнения: 4 135
1) За сладкиша с майонеза, заливката от шоколад   мога ли да я направя с  течен шоколад. Тоест да разтопя него със масло?!
2) Маскарпоне със заквасена сметана или с цедено мляко  е по лек крем за поднасяне към Шоколадовия сладкиш?!

# 164
  • Мнения: 9 475
2. Маскарпонето е достатъчно тежко. По-добре само със заквасена сметана гарнирай.
1. Можеш, но съвсем малко масло, без друго шоколада ти е течен.

Общи условия

Активация на акаунт