Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 80 521
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Трапезица, според таблицата  брашното няма да се събера, а  фасулът не е включен в списъка.
  http://www.calculator.bg/1/hrani_teglo_obem.html

Благодаря,много полезен линк  bouquet

# 241
  • София
Трапезица, според таблицата  брашното няма да се събера, а  фасулът не е включен в списъка.
  http://www.calculator.bg/1/hrani_teglo_obem.html

Благодаря,много полезен линк  bouquet
Много хубав калкулатор, и аз благодаря! Ще си го запазя
Има го и фасулът - 7 от падащото меню Peace

# 242
  • под тепетата
Явно не съм си била изпила кафето още  Mr. Green

# 243
Моля ви, помагайте. Ще правя тулумбички, но се оказа,  че нямям лимонтузу. Може ли да го заменя с бакпулвер?  Или с какво друго?

# 244
  • София
Моля ви, помагайте. Ще правя тулумбички, но се оказа,  че нямям лимонтузу. Може ли да го заменя с бакпулвер?  Или с какво друго?
Според мен лимонтузу ти трябва за сиропа, няма как да се сложи бакпулвер. Последното е за друга цел - за набухвател се ползва. Сложи в сиропа лим. сок около 1ч.л.

# 245
  • WonderLand
Моля ви, помагайте. Ще правя тулумбички, но се оказа,  че нямям лимонтузу. Може ли да го заменя с бакпулвер?  Или с какво друго?

Лимонтузуто е киселина, бакпулвера - набухвател, нямам как да замениш едното с другото. Сложи кората и сока на един лимон.

Блгодаря за патладжанените идеи, изпехох чена част и ще направя салатата на i_peych, малко кьополу, а останалото ще замразя. Срахотни сте  Hug

# 246
Искам да си купя миксер с купа, но среден клас - да не е кой-знае-каква марка и скъп съответно. Харесах си един, но купата му не се въртяла. Ще върши ли добра работа и от голяма важност ли е да се върти купата?

# 247
  • София
Искам да си купя миксер с купа, но среден клас - да не е кой-знае-каква марка и скъп съответно. Харесах си един, но купата му не се въртяла. Ще върши ли добра работа и от голяма важност ли е да се върти купата?
Аз си купих преди месец ето този и съм много доволна! https://www.tehnomix.bg/singer-hsm-3040-handy-mix-2-in-1
Купата му има и капак с отвор, който също си има капаче за сипване на продуктите.

# 248
Искам да попитам суха закваска за кисело мляко може ли да се съхранява на стайна температура и ако да, колко време?
Закваските на Дафлорн не ги съхраняват в хладилник .Неотворени,до срока на годност.

Много благодаря bouquet

# 249
  • Sofia
Чувала съм,че става вкусен бульон от обвивката на скаридите.....главите слагат ли се?

# 250
Друг въпрос, имам замразени калмари на кръгчета, как мога да ги приготвя без пържене във фритюрник?

# 251
  • Sofia
пържене в тиган Mr. Green

# 252
  • Пловдив
Върху хартия за печене и във фурната.  Peace

# 253
супер Mr. Green, но може ли по-подробно, колко време и как точно панировки и т.н.

# 254
Чувала съм,че става вкусен бульон от обвивката на скаридите.....главите слагат ли се?

всичко се слага. дори и зеленчуци по желание, малко сол.
Сетне се прецежда добре

Общи условия

Активация на акаунт