Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 80 570
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
http://twistedfood.co.uk/pepperoni-pizza-monkey-bread/ какво е това бисквитено тесто, което се използва в рецептата?

така му казват на масленото тесто
ето линк, където е обяснено - http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3468/basic-biscuit-dough

# 316
  • София
Благодаря, Бате, обаче това в клипа в линка не ме прилича на маслено тесто.

# 317
  • София
http://twistedfood.co.uk/pepperoni-pizza-monkey-bread/ какво е това бисквитено тесто, което се използва в рецептата?
Ха, това точно днес ще го врътна, ама не е бисквитено тесто, а си е тесто от брашно , мая - суха, сол, малко масло прясно мляко, дом сос и моцарела и пиперони и другите му подправки. Правила съм го, но съм го извадила от друго място - Gemma`s Bigger Bolder. Маймунски хляб, защото всичко е объркано. Много е приятно и лесно.

# 318
  • София
Значи обикновено хлебно тесто да си замеся, нали така? Благодаря, марчева Hug

# 319
  • София
Значи обикновено хлебно тесто да си замеся, нали така? Благодаря, марчева Hug
Замеси го по рецептата, ако я нямаш ще ти я пусна, не, аз веднага ти я пускам да не се моташ.
Скрит текст:
490 брашно, 1 ч.л сол, 2 и 1/4 ч.л суха мая 2 с.л. масло или 30 г разтопено, 300 мл прясно мляко, 450 дом .сос - консерва, 80 г настъргана моцарела , 20 бр  нарязан пиперони ,2 ск. смачкан чесън, босилек нарязан с ножица и се работи с миксер , с бъркалките за тесто. Важното е да втаса много доблре около 1-1/2 часа В купа се изсипва дом сос, нарязан салам, чесън, сиренето, босилек и се прибира в хладилник. Втасалото тесто се оформя на руло от който се режат малки късове тесто - средни по големина. Поставят се в купата с продуктите от хладилника и се разбърква.
Намаслява се  много добре дълбока кейкова форма с дупка в средата и се пълни със сместа. Оставя се отново да втаса  - 45 мин. Пече се на 180 - 35/40 мин . Обръща се в подходяща чиния.

# 320
  • София
Много ти благодаря! bouquet

# 321
  • София
Искам да приготвя плодови шишчета за партито на детето. Обърквам се из рецептите в интернет. Имате ли изпитана комбинация от плодове? Някакви трикове за да не се скашкат например?

# 322
  • WonderLand
Искам да приготвя плодови шишчета за партито на детето. Обърквам се из рецептите в интернет. Имате ли изпитана комбинация от плодове? Някакви трикове за да не се скашкат например?

Ами мисля, че комбинациите могат да се докарат на вкус. Моите любими са ягоди + киви, ягоди + банан, малина + киви, малина + портокал, диня + мента, праскова + кайсия, малина + боровинки/ къпини. Иначе за да не се скашкат трябва да ги съхраняваш така, че да са на един ред, а не едно върху друго или пък да ги забодеш върху стериопор прави.

# 323

предполагам, че е това Peace https://www.pillsbury.com/products/biscuits/pillsbury-biscuits/country-style

# 324
Здравейте, скоро попаднах на една рецепта за Домашни солети или нещо такова, не помня точно и заглавието. Помня, че имаше снимка на тип 'гризини', дебели и завъртени дълги пръчки от тесто. В тестото имаше бакпулвер, не мая, това ми направи впечатление и пишеше, че могат да се направят различни форми....
Обаче нито помня къде я видях, нито мога да я намеря тази вечер... къде ли не търсих... дали не беше в нечий блог, или пък тук беше пусната, нито помня, нито излиза.  Tired

Моля, ако някой се сеща нещо подобно, да пише.  Hug

# 325
  • Русе
Здравейте, скоро попаднах на една рецепта за Домашни солети или нещо такова, не помня точно и заглавието. Помня, че имаше снимка на тип 'гризини', дебели и завъртени дълги пръчки от тесто. В тестото имаше бакпулвер, не мая, това ми направи впечатление и пишеше, че могат да се направят различни форми....
Обаче нито помня къде я видях, нито мога да я намеря тази вечер... къде ли не търсих... дали не беше в нечий блог, или пък тук беше пусната, нито помня, нито излиза.  Tired

Моля, ако някой се сеща нещо подобно, да пише.  Hug

Това се сещам за домашно солети с бакпулвер.

# 326
Моля препоръчайте ми лесна и бърза рецепта за питка за прощъпулник. До сега не съм месила и се притеснявам дали ще се получи.

# 327
Искам да правя боб в гърне , и снощи попитах съседката какво да направя точно ,тя ми обясни първо си сварявам самия боб до готовност и спед това нарязвам всички зеленчуци заедно с боба .....и ще съм мн благодрна ако ми дадете няй друг съвет Hug

# 328
  • Русе
Искам да правя боб в гърне , и снощи попитах съседката какво да направя точно ,тя ми обясни първо си сварявам самия боб до готовност и спед това нарязвам всички зеленчуци заедно с боба .....и ще съм мн благодрна ако ми дадете няй друг съвет Hug

В рецептата всичко е обяснено.

# 329
Мисля да направя броколи, запечени с топено сирене и кашкавал. Ако сложа всички продукти объркани директно във фурната ще се получи ли?

Общи условия

Активация на акаунт