Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 80 529
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
И аз приготвям тиквичките на фурна ето така http://deliciouskit.blogspot.bg/2015/06/blog-post_81.html

Скрит текст:

# 421
хайде и аз да кажа за тиквичките. Че и патладжаните така правя. Когато ги режа тънки, като за чипс - наистина се пържат бързо и не поемат толкова мазнина. Но нали сме пълна къща  Mr. Green не стигат така. Затова си ги режа по-дебело, по ок  0,5см, слагам в пресолена вода и оставям да се накисват/изкисват за ден - от сутринта за вечерта, или от едната вечер, за другата. Така от солта "месото" им омеква. Отцеждам от водата и ги вадя на кърпи - меки, памучни, без власинки, или на няколко пласта кухненска хартия.  Върху тях - още един пласт. Притискам с длан, да се попие хубаво водата им. Едва тогава пържа - дали оваляни в брашно, или не, както дойде. Вадя на кухненска хартия пак.
През това време отцеждам следващата партида за пържене. Пържат се по-бързо, отколкото неотцедени и за около 3 кила тиквички, или патладжани  ползвам не повече от 300мл олио, част от което си остава в тигана.

# 422
  • София
Пепи,златна си! Обичам да те чета и да приготвям рецептите ти !  Hug
Дайте акъл какво тесто за питка за изписване да омеся. Тестото ще го сложа във фризера и след като родя мм ще изпече питката.  Party

# 423
Форми за сладолед освен в джъмбо някъде другаде продават ли

# 424
  • Варна
Здравейте, момичета, имам нужда от мнения и съвети. Утре ще посрещаме гости по повод рожденния ден на съпруга ми, менюто ще бъде рибно - миди , скариди, раци и два вида риби, но не за тях ми е питането. Десерта какъв да бъде? Притеснявам се да е торта (заради съдържащите продукти) но какво? Давайте идеи, има много деца сред гостите и искам те да поднесът тържествено "въпросния" десерт с горящи свещички и т.н. Благодаря Ви предварително!

# 425
Здравейте, момичета, имам нужда от мнения и съвети. Утре ще посрещаме гости по повод рожденния ден на съпруга ми, менюто ще бъде рибно - миди , скариди, раци и два вида риби, но не за тях ми е питането. Десерта какъв да бъде? Притеснявам се да е торта (заради съдържащите продукти) но какво? Давайте идеи, има много деца сред гостите и искам те да поднесът тържествено "въпросния" десерт с горящи свещички и т.н. Благодаря Ви предварително!

На Никулден мъж ми е именник и последните две години получава бисквитена торта с кока кола и стар хляб. Уникална е. И подходяща за риба. Честичко я правим и все не стига.

Рецептата:

500 г. хляб,125 г. краве масло,1,5 ч.ч. захар, 8 с.л. какао, 2 пак. бисквити, 500 мл.кока кола

Хлябът се накисва във две трети от колата след като се отстрани кората му. Изстисква се и се смесва с маслото, захарта и какаото . Разбиват се, докато се получи еднородена смес.
Във форма с подвижно дъно се нареждат ред бисквити (потопете бисквитите в кока кола), ред крем, като се редуват до изчерпване на продуктите. Накрая се намазва отгоре и отстрани с крем. Може да се доукраси с захарни пръчици или кокосови стърготини. Да ви е сладко. Simple Smile

# 426
avpetrova, какво не трябва да съдържа десерта според теб? Ако ни ориентираш, ще могат да се съберат повечко предложения  Peace
Аз лично мога да предложа няколко леки летни десерта на основата на кисело мляко и заквасена сметана, но не зная дали не искаш да има млечни продукти или яйца в десерта.

# 427
  • Варна
avpetrova, какво не трябва да съдържа десерта според теб? Ако ни ориентираш, ще могат да се съберат повечко предложения  Peace
Аз лично мога да предложа няколко леки летни десерта на основата на кисело мляко и заквасена сметана, но не зная дали не искаш да има млечни продукти или яйца в десерта.

И аз не зная кое ми се иска да изключа като продукт, заради общото схващане, че не е хубаво да се смесват риба и млечни и яйчни продукти, макар, че аз например се съобразявам с това само ако рибата е пушена, но сега е различно, тъй като ще се хранят повече хора и деца, предимно за тях мисля. И понеже повода е р. ден, асоцират го с торта, ми се иска да приготвя десерт, наподобяващ, с по-леки продукти, който да не притесни  гостите и да се подсладят с удоволствие. Предложението на viki_kati изглежда подходящо.

# 428

И аз не зная кое ми се иска да изключа като продукт, заради общото схващане, че не е хубаво да се смесват риба и млечни и яйчни продукти, макар, че аз например се съобразявам с това само ако рибата е пушена, но сега е различно, тъй като ще се хранят повече хора и деца, предимно за тях мисля. И понеже повода е р. ден, асоцират го с торта, ми се иска да приготвя десерт, наподобяващ, с по-леки продукти, който да не притесни  гостите и да се подсладят с удоволствие. Предложението на viki_kati изглежда подходящо.

Без яйца и без мляко, изпробвала съм го, даже и портокалов сок не сложих само вода и стана много вкусен и одобрен на 100%от деца и възрастни, само ябълки ти трябват: http://vegan-magic.blogspot.ca/2013/02/apple-cake-with-chocolate-ganache.html

# 429
  • София
Имам нужда от съвет - снощи реших да правя телешки пържоли на тиган. За първи път правя и четох в нета как се правят.
Взех хубаво телешко, крехко, отрязаха ми пържолките по 1,5 см. Мариновах за около 30 мин, както пишеше в рецептата и след това в разтопено масълце по 4-5 мин на страна на умерен огън. Ами...гьон, не можеш да ги сдъвчеш.
Каква е тайната на крехката телешка пържола?
току що в нета гледах клип за крехките телешки пържоли
http://getinmybelly.com/forget-what-you-know-about-steak-this-si … anges-everything/

# 430
Ще посрещам гости на барбекю. Дайте идея за нещо по-интересно, което може да се приготви, освен стандартните кюфтета и меса!

# 431
  • Стара Загора
Можеш да свариш царевица и леко да я запечеш на барбекюто с масло.

# 432
Картофки и моркови  нарязани тънко. Стават супер. И други зеленчуци които харесвате. Децата харесват и печена ябълка, но на мене ми е странна. Simple Smile

# 433
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
в алум. фолио или перг. хартия слагам малко мазнина, шайба лук, шайба сирене, отгоре шайба домат, босилек. завивам на бохчичка и слагам за малко на грила.

също правя такива пакетчта с пълнени гъби или зеленчуци на парчета и подправки.
сварени картофи, срязани на две и грилнати.
парчета диня леко грилнати.
шишчето от зеленчуци - чери домати, мали сварени картофи, гъби, тиквичка.

има още безброй възможности

# 434
  • Русе
Ще посрещам гости на барбекю. Дайте идея за нещо по-интересно, което може да се приготви, освен стандартните кюфтета и меса!

http://lavka.t-bone.com.ua/ovoshhi-gril-top-5-vkusnyih-idey/

Общи условия

Активация на акаунт