Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 80 430
  • 740
  •   1
Отговори
# 495

Sweet_Dreams@, пеп-4о, благодаря ви за идеята за сок от арония! Ако предложите и рецепта, ще съм ви много благодарна!
Хубав ден!

# 496
  • WonderLand
Момичета имам малко портокали, които искам да наравя на крем или пудинг. Страшно ароматни са, но изобщо нямат много вкус. Можете ли да ми предложите лесна изпитана рецепта за да ги използвам. Чудех се дали да не направя крем "Ванилия" и към него да добавя сокът и кората, но ми се струва, че крема може да се пресече   newsm78

# 497
  • Пловдив
Приготвяла съм това сладко/крем, но с портокали и лимони. Получи се чудесно.

# 498
и този кисел е много хубав http://pep-4o.blogspot.bg/2010/12/blog-post_05.html Не знам дали има тиква, можеш да го направиш с ябълки,вместо тиквата.

# 499
  • WonderLand
Момичета много благодаря за идеите. Нямам тиква и ябълки, затова ще пробвам да направя lemon curd но с портокали, имам усещане, че ще се получи идеално. А кисела ще го пробвам по-късно, че и без друго сумати домашни портокали имам  Hug

Едит. пеп-4o колко време би издържало това кремче в хладилника?

# 500
едно забравено си беше постояло 4-5 месеца - нищо му няма. То е много захар с масло. Дори не мирише на старо.
на портокалите сложи малко лимон  Peace
пак да се редактирам Simple Smile Ама ти кисела можеш да направиш и с друг плод - ето сега има нектарини, сини сливи-белиш, вариш ги в малко вода, със захар - пасираш и  готово. Много приятни десерти са

Последна редакция: пт, 05 авг 2016, 15:15 от пеп-4o

# 501
  • Русе
Момичета имам малко портокали, които искам да наравя на крем или пудинг. Страшно ароматни са, но изобщо нямат много вкус. Можете ли да ми предложите лесна изпитана рецепта за да ги използвам. Чудех се дали да не направя крем "Ванилия" и към него да добавя сокът и кората, но ми се струва, че крема може да се пресече   newsm78

Ако ти се занимава повече и разбираш руски

http://www.kuharka.ru/recipes/baking/pasty/sw_p/9226.html

Апельсиновое конфи

# 502
  • Благоевград
Здравейте!
Имам едни прекрасни зелени люти чушлета от градината на баба и ще имам гости, които обичат. Как да ги овкуся? Обмислям да ги опека, но белят ли се след това? Аз не ям такива и затова не съм наясно. Мисля да ги овкуся със зехтин, лимонов сок, сол, магданоз и чесън. Дали така ще станат вкусни?

# 503
  • Благоевград
Момичета много благодаря за идеите. Нямам тиква и ябълки, затова ще пробвам да направя lemon curd но с портокали, имам усещане, че ще се получи идеално. А кисела ще го пробвам по-късно, че и без друго сумати домашни портокали имам  Hug

Едит. пеп-4o колко време би издържало това кремче в хладилника?

Гледах скоро една рецепта на Рудолф за торта с мандариново сладко и ванилов крем. Беше варил мандарините до омекване, след това ги наряза, сложи ги в тиган с малко захар и след това изчака да се сгъсти и намаза с него пандишпанов блат за торта и отгоре върху сладкото сложи и ваниловия крем и така още един пласт със същото и стана много интересна и според мен лека торта. Не мисля, че е пречка да се получи такова сладко и с портокалите. Успех  Hug

# 504
копирам ти как правя едни за моментно хапване Simple Smile
3. Опукани люти чушлета

* опукани люти чушлета, прибрани в торбичка, за да се задушат и обелят по-лесно.  10 мин. са достатъчни.
* През това време в купа се разбъркват оцет и зехтин - 2/1 части, малко сол, щипка захар.
* Поставят се вътре обелените чушки и оставят да се мариноват за 20-30 мин.
* Изваждат се в чиния и обилно "завиват" със смес от:
ситно нарязан обелен домат, много магданоз и ситно нарязан или пресован чесън.

другите са тези http://pep-4o.blogspot.bg/2015/08/blog-post_17.html естествено тук дозата е голяма - правиш равни части оцет и захар, да стане марината, която да ги покрие чушлетата. Много вкусни  Heart Eyes

# 505
Здравейте!
Имам едни прекрасни зелени люти чушлета от градината на баба и ще имам гости, които обичат. Как да ги овкуся? Обмислям да ги опека, но белят ли се след това? Аз не ям такива и затова не съм наясно. Мисля да ги овкуся със зехтин, лимонов сок, сол, магданоз и чесън. Дали така ще станат вкусни?
Аз не ги беля. След като ги опукам ги слагам още топли в купа в която съм смесила оцет, зехтин, сол, мед, чесън, копър и магданоз. Завивам ги със свежо фолио, за да се задушат и после в хладилника.

# 506
Здравейте, купих си от ИКЕА формички за бонбони, като пластмасови са. Напълних ги с шоколад и ги сложих във фризера преди 2 часа. Сега опитах да ги извадя и не става. Натискам, натискам и си стоят във формичките. Май още не са стегнали. Какво да правя? Още ли да ги държа във фризера, пък дано да стегнат и да може да паднат? Или май сгреших, като ги сложих във фризера? В хладилника ли да ги върна?

Благодаря предварително.

Напълних ги с разтопен шоколад разбит с малко течна сметана.

Последна редакция: пт, 05 авг 2016, 20:36 от ЕваНиколова

# 507
  • Sofia
Не се слага във фризер Naughty
А темперира ли го?

# 508
до това време трябва да излизат. Зависи какъв е материала на формичките, аз имам рибки от Икеа, по които ми оставаше шоколад - не се отлепваше добре и ги изхвърлих. А с други от обикновени домашни потреби ми се получават. Остави ги да замръзнат добре, тогава щат не щат Simple Smile ще излязат

# 509
Темперирах....уж  Laughing Ще ги оставя цяла нощ, да видим утре какво ще се случи  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт