Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 362
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
  • Мнения: 6 213
В коя от големите вериги има пакети с настъргана Моцарела?

Лидл, със сигурност. Често си купувам и поръсвам с него салатите от домати, гъби на тиган ...........

# 601
  • Русе
  • Мнения: 6 213
Останаха ми доста домати тип " Рома", чушки червени и морави по кривички , малко син домат и се чудя как да ги оползотворя. Нещо като полуготово ядене и да го стерилизирам  newsm78

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/09/blog-post_14.html

# 602
  • Мнения: 105
elisfaik, благодаря за подробната рецепта  Heart Eyes  bouquet

Смятам да пробвам есента. Купувам от едно малко магазинче, собственичката си ги прави и са хрупкави леко твърди отвън много вкусни. Питали сме и казва - само вода и сол но съм се съмнявала как така остават хрупкави. Вече мога да пробвам  Simple Smile

# 603
  • Мнения: 5 665
Аз пак да питам за фенхела - цялото растение ли се яде и трябва ли нещо да се изхвърля? newsm78

# 604
  • Мнения: 2 783
Благодаря Ви Simple Smile ще отскоча до Лидл Simple Smile

# 605
  • Мнения: 2 152
Моля, кажете има ли вариант за домашна майонеза, но по някакъв начин малко поне термично да обработя яйцата. Благодаря предварително.

можеш да направиш домашната майонеза с варено яйце

http://batimiti.blogspot.bg/p/blog-page_16.html

# 606
  • Мнения: 2 855
Моля, кажете има ли вариант за домашна майонеза, но по някакъв начин малко поне термично да обработя яйцата. Благодаря предварително.

можеш да направиш домашната майонеза с варено яйце

http://batimiti.blogspot.bg/p/blog-page_16.html

Имало и вариант без яйца. Супер, благодаря много  Simple Smile

# 607
  • София
  • Мнения: 12 728
Аз пак да питам за фенхела - цялото растение ли се яде и трябва ли нещо да се изхвърля? newsm78


# 608
  • Мнения: 5 665
Скрит текст:
Аз пак да питам за фенхела - цялото растение ли се яде и трябва ли нещо да се изхвърля? newsm78



[/spoiler]

Чудесна си, благодаря  bouquet

# 609
  • Мнения: 2 855
Батето, за съжаление ми се пресече майонезата, направих базовата рецепта  Sad И вчера ми се пресече с рецептата от labrex  Sad
Сега колко време да държа сместа в хладилника и да чакам за нов опит? 3 часа ок ли е?

Благодаря много предварително.

# 610
  • Русе
  • Мнения: 6 213
Батето, за съжаление ми се пресече майонезата, направих базовата рецепта  Sad И вчера ми се пресече с рецептата от labrex  Sad
Сега колко време да държа сместа в хладилника и да чакам за нов опит? 3 часа ок ли е?

Благодаря много предварително.

Тази съм я правил. Но спазвай точно инструкциите, особено за високата скорост при използване на миксера.
https://www.tvcook.ru/recipes/mayonez/domashnij-majonez-s-varenymi-jeltkami.html

# 611
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Останаха ми доста домати тип " Рома", чушки червени и морави по кривички , малко син домат и се чудя как да ги оползотворя. Нещо като полуготово ядене и да го стерилизирам  newsm78


Здравей,  аз точно снощи правих много вкусна лятна манджа. Бутнах синия домат във фурната и го изпекох,  обелих и посолих,  изчаках да му изтече готчивата вода и го нарязах в една тава. Добавих нарязани на ситно чушки,  домати,  лук,  морков и картофи. Всичко нарязано горе-долу еднаква големина. Добавих половин чаша вода, олио и сол на вкус,  разбърках хубаво и бутнах във фурната за час,  до готовност. Когато извадих от фурната наръсих с накълцан свеж магданоз и няколко нарязани скилидки чесън,  разбърках отново и оставих да си изстива. На втория ден е по-вкусно.  Зеленчуцуте са на око,  колко имаш,  колкото обичаш,  само доматите е хубаво да са повече,  че предимно от тях идва течноста в мнджата.

# 612
  • Sofia
  • Мнения: 29 214
Белите патладжани трябва ли да се посоляват за да им излиза горчилката?
Различават ли се вкусово от тъмните?

# 613
  • Мнения: 9 474
месото им е по-плътно, не толкова "гъбесто". Имат ниско съдържание на соланин, но аз си ги посолявам /слагам в солена саламура/ , после отцеждам добре, защото като престоят и ги подсуша нямат толкова вода и се пържат/готвя по-бързо, като не поемат толкова мазнина. Кората им обаче ми е по-дебела от другите сортове, дето имаме и я беля в повечето случаи.

# 614
  • Мнения: 2 152
Батето, за съжаление ми се пресече майонезата, направих базовата рецепта  Sad И вчера ми се пресече с рецептата от labrex  Sad
Сега колко време да държа сместа в хладилника и да чакам за нов опит? 3 часа ок ли е?

Благодаря много предварително.

ако се е пресякла, нека постои в хладилника докато се разслои и отново с пасатора, можеш да добавиш още малко олио и мляко

Общи условия

Активация на акаунт