Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 80 374
  • 740
  •   1
Отговори
# 705

Спасете ме от повторен провал!Крема е млечен и не е никак гъст. newsm78

желатин?
Тази лента няма да те спаси, тя ще държи отстрани, но на дъното може да ти пропусне пак.   
Можеш да сложиш във формата свежо фолио - 2-3 пласта, застъпвай ги в средата така, че да е обвита цялата вътрешност на формата. Като напълниш с крем, той няма къде да изтече, а блата като поеме влагата - трябва да си хване форма.  После вадиж и издърпваш фолиото

# 706
Благодаря ви момичета  bouquet за рецептите.Сега през почивните дни я почвам, да видим как ще я докарисам Rolling Eyes

# 707
Сърдечно благодаря! Така вече ще стане smile3521

# 708
Как се казва Embarassed ooooh! и от къде мога да си купя от онези неща които представляват някаква миеща се лента която се увива около блата за да не изтече крема на тортата докато стегне?
Трябва ми за диаметър 28-30см.
Много благодаря!
По-добре си купи метален ринг (диаметърът му може да се регулира). Купила съм си такъв от немските магазини (мисля, че беше около 8 лв - но преди 2-3 години).Може би някъде могат и да се намерят още.
С лента е доста халтаво и няма да държи. То и с металния ринг ще имаш изтичане, ако не изчакаш до необходимия момент за полагане на желатинов слой. Прочети последните теми за желатина отново.
Друг вариант ти е да използваш откопчаваща се тортена форма, която да тапицираш (за по-лесно изваждане после) с хартия за печене.  Успех! Grinning

# 709
  • WonderLand
Момичета,  влизам да ви разсмея. В тея жегички без тараторец и ден не минава,  особено с тези супер ароматни и вкусни краставички от домашната градина на баба + чесън колко ти душа иска,  ароматен копър.... (хапвам си тараторче,  докато пиша,  да не решите,  че таратор не мога да правя Grinning ) та си мисля за студените зимни вечери,  когато таратора ще е само мечта и реших да питам вие таратор с кисели краставички пробвали ли сте? : D имам вече сумати буркани,  имам и от миналата година,  та се чудих дали случайно освен всичко друго няма да мога и на таратор да ги правя, как мислите?

# 710
Момичета,  влизам да ви разсмея. В тея жегички без тараторец и ден не минава,  особено с тези супер ароматни и вкусни краставички от домашната градина на баба + чесън колко ти душа иска,  ароматен копър.... (хапвам си тараторче,  докато пиша,  да не решите,  че таратор не мога да правя Grinning ) та си мисля за студените зимни вечери,  когато таратора ще е само мечта и реших да питам вие таратор с кисели краставички пробвали ли сте? : D имам вече сумати буркани,  имам и от миналата година,  та се чудих дали случайно освен всичко друго няма да мога и на таратор да ги правя, как мислите?

Таратор с кисели краставички е сух таратор. Снежанка. Simple Smile
http://vkusotii.dir.bg/recipe.php?id=3618

# 711
Метални и пластмасови рангове има в Била. Около 10лв са.

# 712
  • WonderLand

Таратор с кисели краставички е сух таратор. Снежанка. Simple Smile
http://vkusotii.dir.bg/recipe.php?id=3618

Снежанката ясно,  но аз за " мокър" таратор питам, с вода,  като супичка Grinning

# 713
Принципно няма нещо да не може ,но и аз за сух съм ги ползваля

# 714
  • София
Търся си миксер,мощен....колко вата е добре да бъде?
Вероятно питаш за ръчен миксер, нека да е поне 700 вата. Силен, мощен и най-вече издръжлив при тежки теста.

# 715
  • Sofia
мерси
да,ръчен търся
погледнах в емаг,но все са около 400вата Thinking

# 716
  • София
С каква захар да разбия една течна сладкарска сметана пудра или кристална?И какво количество да сложа за такава кутийка от най-малките на Хопла?
Ще я слагам в/у един сипопиран сладкиш,който по рецепта се покрива с разбити белтъци със захар,но искам да ги избегна,защото са в суров вид...

# 717
  • София
С каква захар да разбия една течна сладкарска сметана пудра или кристална?И какво количество да сложа за такава кутийка от най-малките на Хопла?
Ще я слагам в/у един сипопиран сладкиш,който по рецепта се покрива с разбити белтъци със захар,но искам да ги избегна,защото са в суров вид...
Разбивам я с кристална захар около 2 с.л.. Не обичам много да ми е сладка. Белтъците можеш  да ги направиш на меренг с прибавяне на горещ сироп  на тънка струйка при непрекъснато разбиване. Става разкошно.

# 718
  • София

Ако е сладкарска сметаната, както си написала, трябва да е подсладена. Ако не ти е достатъчно сладка, добави пудра захар. Количество - според твоя вкус.  Peace

# 719
Хопла, ако е в розовата кутия с нарисувана торта е подсладена,  допълнително захар не слагам.

Общи условия

Активация на акаунт