На отворени ли затворени врати през лятото

• 11 417
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
През деня терасата и прозорците са затворени, вечер като се приберем отварям навсякъде.
Само в спалнята ми е проблем през нощта, защото леглото ни е точно под прозореца, живеем на доста шумен булевард. Вечер не чувам телевизора като е отворено.  Blush

# 31
  • София
Ужасна идея е в жегата да се затвори!
Зависи от разположението де.
При нас е много тегаво, защото сме изток и много нагрява сутрин, а имаме прозорци само от източна страна и течение не става.
Аз по принцип обичам да отварям. Ама с папагала е сложна системата. Сега сме пуснали климатика и сме затворили.

# 32

Много мразя сумрачни запердени помещения.

И аз. Докато не се нанесохме в жилище с югозападно изложение  Whistling Тук не е възможно да не пуснеш щорите, дори през зимата става горещо, ако има слънце.

# 33
Ужасна идея е в жегата да се затвори!
Зависи от разположението де.
При нас е много тегаво, защото сме изток и много нагрява сутрин, а имаме прозорци само от източна страна и течение не става.
Аз по принцип обичам да отварям. Ама с папагала е сложна системата. Сега сме пуснали климатика и сме затворили.

Запад е доста по-зле, защото нагрява следобед, та до вечерта.

# 34
Аз се задушавам и ме хваща клаустрофобията само докато чета някои постове. Simple Smile

# 35
  • Mediterraneo
Получавам пристъпи на клаустрофобия, ако всичко ми е затворено. Зимата е друго като ми е студено, но няма сила на света, която да ме накара лятото да стоя в затворено отвсякъде жилище. Разбира се, ако не се ползва климатик в момента.

# 36
  • София
Логично е ако рано сутрин се проветри и след това "затвори отвсякъде" да се задържи хладен въздух в дома.
В панелките обаче това е почти невъзможно.
Ние се на отворени врати и прозорци.
На една линия са ми входната врата, 2те холни, вратата и прозорчето на банята. По таз линия все си вее и вие.

# 37
  • Варна/Благоевград
Или аз си държа на моето, или повечето ми се струва, че са на моето мнение по малко или повече, т.е не напълно затворено навсякъде или отворено.
Както и да е, благодаря на отговорилите!

# 38
...но ако навсякъде е затворено и със спуснати щори и пердета се чувствам като в бункер. Имам нужда от светлина и полъха на вятъра.
Ти не знаеш какво означава да се чувстваш като в бункер. Peace
Баба ми живеят в малко селце в северозападна България; релефът там е равнинен и през лятото температурите стават доста високи. Измервала съм 47-8 градуса на сянка (15-16ч). Flutter Проблемът е, че там къщите са конструирани по по-различен начин; едната стена на къщата "гледа" точно към улицата. Нещо такова:
Скрит текст:
...при което всички прозорци на стаите от тази част на къщата са "покрити" с тапети и не се отварят. ooooh! В нашия случай бяха две стаи,+ коридор. Стаите се проветряват, разбира се (добре че има и други прозорци, които не гледат към улицата ooooh!), но е много некомфортно да се спи в такава стая!
Поне към днешна дата в коридора и една от стаите тапетите са заменени със спуснати(!) дебели, плътни, стари щори Crazy, а в другата - с плътни завеси.

Иначе по темата Simple Smile - аз не харесвам климатици, в големите горещини с настолен вентилатор и отворени прозорци ми е най-добре... по принцип, лятото е към края си. Wink

# 39
  • София
В най-голямата жега затварях няколко пъти прозореца на хола, защото бълваше жега от него,той е южен и влизаше горещ въздух. Но източните и северните врати и прозорци седят отворени , да става течение.Тая година дори без вентилатор изкарах.А зимата денем съм на затворено, но нощем отварям, не мога да спя на топло.

# 40
  • с/у ОколоМръсТното
Заради котката не мога да правя големи течения... не е обезопасено и не искам да я рискувам.
Но преди да си я вземем по цяло лято спяхме на течение. Сууупер си ми беше.

П.П: в момента седя на течение...

# 41
В къщата ни в Германия температурата винаги е с около 10 градуса по-ниска, отколкото навън, през лятото. Това осезаемо се усеща на първия етаж. Понякога имаш чувството, че се намираш в замък. Случвало се е да затварям прозорците, въпреки че отвън въздухът е по-топъл, защото става леко течение и "студът" се усещаше повече.. За съжаление, "лятото" там не е като в България. Simple Smile

# 42
  • София - Рим и обратно
Не мога да си понасям застоял въздух - и зиме и лете, все нещо е отворено..))

И аз така. Топло, хладно - няма значение. Ако вляза в затворена къща, веднага ме лъхва на застояло, включително и у нас. През зимата не държа отворено нон-стоп, но отварям да се проветри - я оттук, я оттам. Мъжът ми върви и чинно затваря, мърморейки си.

# 43
Лятото, големите жеги работи климатик. Прозорците са затворени, но всички врати зеят. Но за мен лято е всичко над 20 градуса, та почти целогодишно сме на течение. Вечер пък е немислимо да не спим на отворена врата и да влиза нощен хлад. Тъй като се превръщам в локва.

# 44
Откакто се помня, спя винаги на отворен прозорец. През зимата, ако е по-мека, също е леко отворен. Имам спомен преди години, беше краят на април и нощите все още бяха студени. Спала съм с юрган, завита през глава Grinning, но прозорецът в стаята винаги беше широко отворен. Майка ми много ми се чудеше на акъла тогава.
Винаги ми е било неприятно да вляза сутрин в някоя непроветрена стая със застоял и тежък въздух. Sick

Общи условия

Активация на акаунт