отдавна не съм писала, но тази ситуация ме изважда от контрол и не знам как да справя.
Преди години разбрахме, че чичото на сина ни има други сексуални предпочитания.
Аз съм толерантна с това и смятам, че всеки има свободата да прави своите избори.
Но откакто детето поотрасна, баща му взе да се шашка, че ще прилепи модела на поведение и че има опасност за бъдещата му сексуална ориентация.
Аз знам, че това са пълни глупости, защото доста добре съм запопзната от какво се предопределя един човек да има такава природа.
Но това не важи за мъжа ми.
Той буквално се развихри и като краен резултат, забрани на детето да посещава дома на родителите си, където брат му все още живее.
А пък вероятно има и притеснение и в подхода на бабата, която видиш ли е "отгледала и възпитала" хомосексуалист.
Аз се противопоставих на това безумие и дори се изпокарахме, защото за мен, да лишаваш едно дете от обичта на близките му е пресъпление.
Но с това нищо не постигнах.
И вече повече от половин година е така. Бабата извежда детето отвреме-навреме в някой парк и толкоз.
А на детето му е мъчно, разбира се.
И затова продължавам да търся решение.
Някой с идея?
- ами то по тая логика дай да го държи у вас под ключ, щото то като излезе на улицата, по света такива хора бол. До кога смята да "го пази" и от какво? Сексуалната ориентация не се влияе от 1 човек в обкръжението. Да вземе да попрочете малко тоя баща. Всеки сам си преценява, но за мен е излишно. Все пак детето рано или късно ще има такива хора около себе си, без нзачение от кой пол - дали на работа или в университет или на др. място, не е като да не се срещат. Просто трябва да се поговори с детето, какво да очаква и как да реагира.