Подходящи за тийнейджър и разобличаващи веганството доводи?

• 8 092
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
мисля, че вегетарианството и веганството в масовия случай, когато изборът не е продиктуван от здравословен проблем (или убеденост, че така ще отслабнат!), е психично отклонение - депресия, недоволство от живота, ниско самочувствие и себеоценка, желание да си различен по особено духовен/морален начин, път за самоуважение/самоутвърждение.

Изобщо не мисля, че веганите/вегетарианците са повлияни в избора си от някаква научна или каквато и да било литература - това са хора, които искат да се отличат и не намират някакъв друг начин.

Обикновено са крайни хора - изпадат в състояния на крайно отричане/приемане във всичко в живота, така също и в храненето. Отличават се с блясък в очите и решителност в действията  Laughing Естествено всеки път, когато застават зад някаква кауза /в случая вегетарианство/веганство/ са най-яростните й защитници, до следващата голяма пречистваща промяна, където могат да започнат да нападат предишните си идеи със същата страст и убеденост.

Много опасен тип хора, особено ако се докопат до власт. Пази ни боже от "веган-политик"  bowuu

Ако се разпознахте, опитайте да се балансирате хора! Всичко е вътре във вас, не е извън вас  Peace

# 31
  • в колонките

Скрит текст:
мисля, че вегетарианството и веганството в масовия случай, когато изборът не е продиктуван от здравословен проблем (или убеденост, че така ще отслабнат!), е психично отклонение - депресия, недоволство от живота, ниско самочувствие и себеоценка, желание да си различен по особено духовен/морален начин, път за самоуважение/самоутвърждение.

Изобщо не мисля, че веганите/вегетарианците са повлияни в избора си от някаква научна или каквато и да било литература - това са хора, които искат да се отличат и не намират някакъв друг начин.

Обикновено са крайни хора - изпадат в състояния на крайно отричане/приемане във всичко в живота, така също и в храненето. Отличават се с блясък в очите и решителност в действията  Laughing Естествено всеки път, когато застават зад някаква кауза /в случая вегетарианство/веганство/ са най-яростните й защитници, до следващата голяма пречистваща промяна, където могат да започнат да нападат предишните си идеи със същата страст и убеденост.

Много опасен тип хора, особено ако се докопат до власт. Пази ни боже от "веган-политик"  bowuu

Ако се разпознахте, опитайте да се балансирате хора! Всичко е вътре във вас, не е извън вас  Peace

Отличен постинг,  newsm51.  Моето мнение се припокрива с казаното от теб,  Hug
      Прекрасна събота желая,   bouquet

# 32
Постът на greendream ми напомня за едно добро изключение - моя близка приятелка. Да не кажа една от най-близките ми. Та тя е LCHF вегетарианка. Набива основно яйца, масло, майонеза, сметана. Яде салати, ядки. Занимава се и с кросфит. Много мило момиче  Heart Eyes

# 33
  • UK
Аз по животновъдство нямам и елементарни познания и нямам представа дали е вярно, но във филма казаха, че за да дават мляко, кравите се забременяват по изкуствен начин, т.е. "изнасилват" ги. От стреса много от тях умират... Ако има някой по-информиран, да каже вярно ли е.
Много се надявам да се откаже. Освен, че рискува здравето си, това натоварва и мен- не знам вече какво за ядене да купувам.

И като съм се разписала тук, кажете коя е най-добрата мазнина за салати? А за пържене (от растителните)? И кои ядки могат да се консумират в по-големи количества?

Herzen, да. Тази година на мен Синеморец ще ми се размине, но щерките отиват с баща си.
Просто не издържах, четейки това. Моля те, ти си възрастен човек и ми е трудно да разбера как можеш да нямаш доводи срещу подобни абсурдни твърдения.
 По същата логика всички жени с репродуктивни проблеми са "изнасилвани" от акушер-гинеколог при ин-витро процедура, а защо не и при рутинен преглед ooooh!
 Не че съм съгласна с методите на интензивното животновъдство, но подобна интерпретация на ветеринарни манипулации ми идва в повече.
Аз купувам яйца само от свободни кокошки, мляко от крави, отглеждани не интензивно. Знам и месото ми откъде идва. Мисля, че това трябва да е начинът по който консуматорите могат да влияят на начина, по който се отглеждат животните. А не просто да спрат да ядат месо.
 Ти сама казваш, че налиташ/злоупотребяваш с Вх. Това не ти ли показва, че организмът ти се опитва да компенсира някаква липса.
 Много ми е хаотичен поста, извинявам се за което, но идеята дете да стане веган и да използва най-клишираните доводи ми идва в повече

# 34
Детето за съжаление ще стане веган и майката има огромна заслуга за това.
Изнасилват крави...  #Crazy

# 35
  • София
Според мен и това, че майката е вегетарианка, не е по-малко важно от всичко. Личният пример, подсъзнателните послания, това са неща, които влияят на съзнателните ни избори. Да не ядеш месо и така да си отгледал детето си, все пак е дало отражение.

Тежка тема. Всеки трябва да мине по пътя си, за съжаление.

# 36
  • UK
 Да не говорим, че когато лъв си избира антилопа методите му на убиване причиняват сто пъти повече стрес, отколкото човек, който коли животно в кланица. Колко от вас изобщо са влизали в кланица??? А хилядите животни, които умират при превръщането на гора в нива, на която да се гледа соя или пшеница? А животните, които умират и губат своя дом в тропическите гори, за да се отглежда киноа...защото видиш ли изведнъж това е супер-дупер веганска храна.
Кажи на дъщеря ти да си избере кои животни са убива - селскостопански да месо или диви - за отглеждането на вегански култури. И в двата случая ще е отговорна за смърт на животни  Peace

# 37
  • SA
Най-после и аз да успея да пиша повече в темата.  Embarassed
По въпроса на Wilken за веганството - не знам доколко изобщо има смисъл да се спори и повдига темата при някой, който е надъхан с типичните вегански идеи за "токсичните и канцерогенни храни от животински произход" и колко нехуманно е да се използват животни и техните продукти за ядене.
Такъв човек изобщо не би изслушал каквито и да е разумни доводи. Да не говорим за дете, попаднало в среди, в които се смята за фешън да е веган.
Според мен, ако това момиче е твърдо решило да бъде веган, по-полезно би било да се обмисли сериозно менюто, което е решила да следва и да се реши от какви добавки ще има нужда - моето предложение е за вит.В12, желязо, омега-3, цинк и някои други.
Книгата, която Юлето е препоръчала, е много хубава, стига да има желание да я чете.
Аз бих препоръчала и филма " Tne Perfect Human Diet", в който добре се обяснява защо човек не е вегетарианец и веган от еволюционна гледна точка.
А за отглеждането на животните - да, в някои райони на света те не се отглеждат особено хуманно / Щатите например/. Но пък на други места, слава богу, човек има избор, вкл. и в България. Човек винаги може да си купува мляко от частни производители, които гледат по няколко крави и дори ги заплождат естествено и през голяма част от годината ги пускат да пасат.
Това с "изнасилването" честно казано и на мен ми се видя като на svidni4ka голяма глупост. Имаше една тема преди време в клюкарника, където някои съфорумци бяха писали и за по-големи страхотии. Но гледам са се осъзнали напоследък и даже не се смята за вегани вече.  Wink
Ако детето проявява интерес, то може да се заведе в една ферма и само да види как се отглеждат животните.
И в крайна сметка, моята теза е следната - човек има нужда да яде продукти от животински произход. Без тях живота е немислим, освен ако не се използват хранителни добавки. Това, че си несъгласен с начина на отглеждане на животни за храна, не означава, че трябва да спреш да ядеш такава храна. Напротив, трябва да се бориш за отглеждането на животни по хуманен и естествен начин.
Изключително ми допадна и примера на svidni4ka за отглеждането на чия, киноа и тем подобни. Дивите животни имат същите права като питомните. Трябва да се проумее, че човек със самото си съществуване и размножаване, унищожава живи същества. Това е биологичен закон.

# 38
много съжалявам да прочета глупостите за кравите и млякото, склонна съм да вярвам, че това е шега, иначе... Всеки решава за себе си какво и как да яде и най-вече всеки си носи последствията, колкото и да пропагандира глупости(визирам Фея,въпреки че скоро не съм я чела).Най-хубавото е, че вече има страшно много инфо, само трябва да се отсее! Също така да следим реакциите на тялото ни и как се чувстваме  Simple Smile. Аз без месо не мога, въпреки че сега си правя някакви експерименти  Simple Smile

# 39
  • SA
Зизу, то аз точно това имам предвид, че яростно пропагандиращи дадено хранене, се случва в рамките на 3-4 години да сменят пескатарианство- вегетарианство- суровоядство- веганство- "столетническо" хранене и да твърдят, че имат богат опит и удивителни резултати с всеки отделен тип подход, пък макар и този опит да трае по няколко месеца. Жалко, че дечица се подвеждат по подобни писания, понеже всеки трезво разсъждаващ човек би усетил колко лицемерно е това.

# 40
моята майка изпадаше в периоди на вегетарианство,веганство и други "слънчеви храни" Sad
добре,че готвеше абсолютно безвкусно и татко имаше добрия навик да се прибира от работа с палка салам или плик с кюфтета в джоба си
на мен и сега в главата ми е вградено "ядене без месо е безвкусно"
вероятно не е вярно,но нищо не мога да направя
освен миш-маш нищо друго без месо не знам да готвя Embarassed
хареса ми много поста на свидни4ка Hug
гледах репортаж точно за киноа,която е основна храна на някакво племе
откакто е "на мода" цената толкова много е скочила,че бедните не могат да си купуват Embarassed
но не се притеснявайте:"добрите" бели хора им дават пакетиран бял хляб(от този с две-годишната трайност,който нито мишки,нито мравки го ядат) #2gunfire
много ми "харесва" обяснението на вегетарианците как се грижат за планетата ooooh!(как Thinkingкато ядат само храни докарани от  n-хиляди километри и които са ни абсолютно непознати)

# 41
  • Linz
Благодаря на Kameloth, както и за другите смислени коментари.

"Изнасилването" е акт, който се извършва против волята, не знам откъде дойде идеята за сравнение с инвитро-процедурите.
На агресивните коментари не обръщам внимание, не съм в темата за да споря.
Прочетох и интересни мнения, получих достатъчно информация от линковете, искаше ми се да задам още някои въпроси, но от опит знам, че започне ли се с грубите коментари, е време да напусна темата. Нуждая се от аргументирани изказвания, не безсмислени конфронтации. Мисля, че целта на теми като тази е да помагат на хората да взимат информирани решения, а не да търсят отдушник на натрупаните отрицателни емоции.
Бъдете здрави! И по-позитивни!

# 42
  • София
Аз се размислих  върху въпроса, че кравите се забременявали насилствено, само и само да произвеждат мляко. И мисля, че това е пълна лъжа. Кравата, дори и да няма теленце и да не е раждала скоро, само от това, че се храни с трева и си пасе, произвежда мляко и вимето ѝ се пълни. Реално кравата е млекодайно животно. Наистина не разбирам тази лъжа, която така усърдно се пропагандира от веганите.
Същото важи и за цикъла на кокошките, т.е яйцата  ooooh!
Първо, кокошките нямат цикъл, и второ, яйцата им се образуват от това, че живеят с петел, и дори и ние да не ги ядем, те ще си ги снасят така или иначе, защото това са децата им  Laughing Вече ако една кокошка не пребивава на едно и също място с петел, тогава няма и да снася.

Wilken, не се обиждай, никой няма за цел да те нагруби  Hug Всъщност всички сме много добронамерени, просто палим много лесно, когато чуем за поредното дете, което пада в клопките на тази болест. Също и глупостите, които се пропагандират мен лично много ме дразнят, защото нямат никаква логика, но масово са се разпространили като "доводи".

Кам, не си отивай вече за толкова дълго  Hug

# 43
  • SA
За оплождането на кравите само бих искала да добавя ,че едно тревопасно животно обикновено забременява всяка година, независимо дали живее в дивата природа, отглежда се на свободно пасище, или в обор. Разликата в оплождането не е особено съществена, както и Свидничка отбеляза. Бременността трае около 9 месеца, така че не е верно твърдението, че изкуствено запложданите крави едва ли не се заплождат през ултра къси интервали. Няма как това да се случи повече от веднъж годишно.
И пак да кажа , България не е Щатите. Ето тук, където съм в момента, всеки ден срещам една баба с 5 крави, която ги извежда да си пасат в подножието на планината. Ако ядях млечни, бих се договорила с нея да си купувам мляко. Стига да има човек желание, търси начин.
За млякото, вярвам никой тук няма да отрече, че и една жена може да кърми 2-3 години, стига да суче детето редовно. Това е рефлекторен и хормонален процес, а не някакъв вид мъчение.
Вивче,  Hug не съм изчезнала аз, ама малко технически затруднения имах в последно време.  Embarassed

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 16:15 от Kameloth

# 44
Да, ама вегетарианците като чуят аргументирани мнения за ядене на месо, веднага се фръцват "обидени" и "нагрубени" и великодушно пожелават "здраве на всички". Не знам защо тази женица е очаквала в най-месоядната тема да получи разбиране.
Жал ми е за детето.

Общи условия

Активация на акаунт