Подходящи за тийнейджър и разобличаващи веганството доводи?

• 8 091
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
  • Балчик
"Изнасилването" е акт, който се извършва против волята, не знам откъде дойде идеята за сравнение с инвитро-процедурите.

Ти сериозно ли?

cool_witch, много точно. Тези клишета постоянно се използват не само от веганите, но и изобщо от пишещите в бг мамма. И задължително си изливаш злобата и отрицателната енергия и имаш лични проблеми, ако не споделяш мнението на някого. hahaha

И аз не знам какво очаква един вегетарианец да намери тук.

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 17:00 от Джемма

# 46
Не, тя темата е правилната за желанието за статии, които не са облъчени от масовото ах, колко е здравословно и хуманно да си веган...
Въпросът е, че човек трябва да е готов за аргументите, а не реално да не иска да ги чуе. Смятам, че това е основният проблем.
А едно дете, дори и тийнейджър, има нужда от разумен възрастен, който да му е справочник и помощник. А това не е лесна роля.

# 47
  • UK
Съжалявам, че звуча остро, но наистина се ядосвам, когато дете попада в клопката на сектантски идеи.
Вив, кокошките и без петел снасят яйца. Просто са неоплодени.
А за животновъдството в САЩ много може да се говори - отвратително е, нехуманно и неморално. Но в случая потребителката живее в Бг, така че това няма значение. А и начинът да се противопостави човек на подобен инвазивен процес е не са спре да яде месо, а просто като консуматор да търси други алтернативи и по този начин да стимулира месТния бизнес и фермери.
Най-прост пример ще ви дам - в УК две от веригите супермаркети изобщо не продават яйца от кокошки, гледани в клетки. А в другите 80% от яйцата са от свободни кокошки. И това е благодарение на консуматорите и на образователна кампания сред тях да не купуват яъца от кокошки в клетки. Такъв резултат нито едно веганско движение не може да постигне в рамките на 5 години, ако ще всеки ден да крещи против "кокоши мензис"
 Така че упражнявайте си правото на глас чрез пазарската си кошница и стимулиране на малките родни производители.

# 48
Да, Свидничка, така е. Аз затова предложих като първа стъпка да се обсъдят точно различните начини за гледане на животни и да се избере етичен такъв. В Бг вече има доста избор на пасищно месо и яйца от свободни кокошки.
Действителна, реална помощ за бездомните животни, приютени от Арс София и т.н.
Въпросът е девойката да разбере, че грижата за животните има съвсем други измерения освен това да не ги ядем.

Малко ни в клин ни в ръкав една моя любима снимка с разсъждения Simple Smile
https://www.instagram.com/p/BA2ceiggEbr/?hl=en

# 49
Благодаря на Kameloth, както и за другите смислени коментари.

"Изнасилването" е акт, който се извършва против волята, не знам откъде дойде идеята за сравнение с инвитро-процедурите.
На агресивните коментари не обръщам внимание, не съм в темата за да споря.
Прочетох и интересни мнения, получих достатъчно информация от линковете, искаше ми се да задам още някои въпроси, но от опит знам, че започне ли се с грубите коментари, е време да напусна темата. Нуждая се от аргументирани изказвания, не безсмислени конфронтации. Мисля, че целта на теми като тази е да помагат на хората да взимат информирани решения, а не да търсят отдушник на натрупаните отрицателни емоции.
Бъдете здрави! И по-позитивни!

Това "изнасилване" е вярно. Никоя крава не се опложда естествено. Това е стандартна манипулация, която всеки ветеринар владее . Ами за съжаление, животновъдството е индустрия и е нерентабилно да се чака кравата да си хареса бик, да им се осигури терен за любов, да се разчита на онези 25% шанс за оплождане при акт, особено при животни, които се разгонват два пъти в годината. Та затова и това изкуствено оплождане, което се прилага и на жени когато се търси увеличаване на шансовете за забременяване.  

# 50
  • In transit
свидничка, а свободните кокошки с какво ги хранят? Embarassed Питам защото навсякъде се тръби, че яйцата на свободно гледаните кокошки са по-богати на витамини и минерали. Дали е наистина така за промишлено отглежданите кокошки или само за домашните може да е вярно?

tania6, нямате ли някоя немска верига супермаркети като Лидл например? Там дали не е възможно да има? Тук има някаква австрийска свинска мас в Лидл затова се сетих да ти кажа.

# 51
свидничка, а свободните кокошки с какво ги хранят? Embarassed Питам защото навсякъде се тръби, че яйцата на свободно гледаните кокошки са по-богати на витамини и минерали. Дали е наистина така за промишлено отглежданите кокошки или само за домашните може да е вярно?

tania6, нямате ли някоя немска верига супермаркети като Лидл например? Там дали не е възможно да има? Тук има някаква австрийска свинска мас в Лидл затова се сетих да ти кажа.

Свободните кокошки ги гледат на големи площи, но по тях отдавна всичката трева е опасана и най-много да намерят камъчета или червейчета. Останалата им храна е същата като при другите кокошки. Възможно е и при двата вида да дават някакви добавки“ За тези от вас, които са във Франция, например, могат да си потърсят яйца с омега 3. Кокошките се хранят с ленено семе. Може би и в други страни да има, не съм запозната.

# 52
  • UK
Благодаря на Kameloth, както и за другите смислени коментари.

На агресивните коментари не обръщам внимание, не съм в темата за да споря.
Прочетох и интересни мнения, получих достатъчно информация от линковете, искаше ми се да задам още някои въпроси, но от опит знам, че започне ли се с грубите коментари, е време да напусна темата. Нуждая се от аргументирани изказвания, не безсмислени конфронтации. Мисля, че целта на теми като тази е да помагат на хората да взимат информирани решения, а не да търсят отдушник на натрупаните отрицателни емоции.
Бъдете здрави! И по-позитивни!

Това "изнасилване" е вярно. Никоя крава не се опложда естествено. Това е стандартна манипулация, която всеки ветеринар владее . Ами за съжаление, животновъдството е индустрия и е нерентабилно да се чака кравата да си хареса бик, да им се осигури терен за любов, да се разчита на онези 25% шанс за оплождане при акт, особено при животни, които се разгонват два пъти в годината. Та затова и това изкуствено оплождане, което се прилага и на жени когато се търси увеличаване на шансовете за забременяване.  
Това не е вярно. Първо кравите са полициклични животни и се разгонват всеки месец и второ - изкуственото оплождане в България е доста скъпо в сегашната ситуация на тотален колапс на животновъдството. Селяните си водят кравите на бик.
 В УК, където съм в момента, също не се практикува изкуствено осеменяване изобщо, освен в някой университет с научни цели. Живеят си кравите целогодишно навън - заплождат се и се отелват също навън на полето.
Между другото откъде я изкара тази статистика за 25% успеваемост? Мола ви се хора, недейте да говорите на изуст  ooooh!
Мики, свободните кокошки в УК ги гледат на тревни площи на ротационен принцип, като дават почивка на полетата. На същия принцип се гледат и кравите и овцете. А иначе ги хранят със смески, които са същите като при другите кокошки. Но поне са навън на слънце (или дъжд в нашия случай 😂 ) и си намират разни насекоми и червейчета. Също ядат и трева

Последна редакция: нд, 03 юли 2016, 01:00 от svidni4ka

# 53
  • ES
Кравата за да се осемени изкуствено, първо трябва да се разгони, това не е изнасилване. Тя е готова да има потомство. Но за да има мляко кравата трябва да има (ла) теленце, без бебе няма мляко, което бързо го отбиват и научават да яде обща храна.

# 54
Абе стига с тези крави бе! Крави, та крави - кой яде крави ? Ядем отвреме-навреме телешко, ама най-вече свинско, агнешко, пилешко. И най-вече, аман от жалостиви и благодорни душици, които съжаляват КРАВИТЕ! На първо място са хората и най-вече собственото ви здраве. Щом предпочитате да вегетирате за сметка на здравето си или още по-лошо, да вегетира детето ви за сметка на идиотиите, които сте натъпкали в главата му - ще го гледате цял живот да се влачи болно, немощно, страдащо, не живеещо нормален здравословен живот ... за сметка на кравите, които ще продължават да ги "изнасилват" ... Болни мозъци - пълно е! Даже няма нужда от научна литература, вече се знае, че кравите страдат  Cry Cry Cry

# 55
  • SA
Свидничка, доста неща за животновъдството и месото съм научила от теб. Струва ми се, че никак не е лоша идеята, ако едно дете задава въпроси в тази насока, то те да му бъдат обяснени от човек, който работи в тази сфера и познава нещата от първа ръка.
Иначе термини като изнасилване, трупове, мърша и тем подобни са силно характерни за веганската лексика и пропаганда, но за жалост дете би могло и да не разбере лицемерието й.
Ако тръгнем по тази плоскост, спокойно може да кажем, че пшеницата минава под гилотината, дините загиват на ешафода, спанакът жив се хвърля в центрофугата, гъбите пищят, докато ги пържим във вряло олио и медът е повърнатото от пчеличките.  Mr. Green

# 56
  • София

Между другото откъде я изкара тази статистика за 25% успеваемост?

Изкара я оттам, че сравнява жените с крави, изглежда не намира никаква разлика между тях.
По принцип, вероятността за забременяване на млада здрава жена в рамките на 1 цикъл е 25%, та и за кравите така. И за да се увеличи "рентабилността" и жените и кравите се подлагали на изкуствено оплождане, т. е. "изнасилвали" ги.  Sick

# 57
Свидничка, да използвам момента да ти благодаря за добре поднесената информация за животните.На мен ми беше интересно, рядко съм се замисляла за тези неща иначе. bouquet

# 58
  • Балчик
Свидничка, доста неща за животновъдството и месото съм научила от теб. Струва ми се, че никак не е лоша идеята, ако едно дете задава въпроси в тази насока, то те да му бъдат обяснени от човек, който работи в тази сфера и познава нещата от първа ръка.
Иначе термини като изнасилване, трупове, мърша и тем подобни са силно характерни за веганската лексика и пропаганда, но за жалост дете би могло и да не разбере лицемерието й.
Ако тръгнем по тази плоскост, спокойно може да кажем, че пшеницата минава под гилотината, дините загиват на ешафода, спанакът жив се хвърля в центрофугата, гъбите пищят, докато ги пържим във вряло олио и медът е повърнатото от пчеличките.  Mr. Green

hahaha Затова  ултра веганите ядат само починали от естествена смърт растения. Laughing

# 59
  • UK
 Изкуствено осеменяване не се практикува от комунизма насам, тъй като вече няма големи комплекси за интензивно отглеждане в Бг. Също и 25% вероятност за забременяване е абсолютно невярна информация. Общо взето и трите ти твърдения са неистини  Peace
 И аз гледам репортажи по телевизията за коли на слънчеви батерии, но не съм статала специалист по темата  Hug
Прави ми впечатление, че когато стане въпрос за храна всички са специалисти - от хормоните в пилешкото до гнойта в млякото. Защо никой не се бие в гърдите, че разбира от хоросан, тухли или двигатели, не знам. Все за месото и яйцата се хващат

Общи условия

Активация на акаунт