Кюретаж и забременяване след това - тема 68

• 58 893
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Фактор V Leiden:
Хомозиготен носител по нормален алел

Мутация G20210A в Протромбиновия ген:
Хомозиготен носител по нормален алел

Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
Хетерозиготен носител по мутантен алел

Генетичен вариант в гена на плазминоген активатор инхибитор 1 (PAI – 1):
(носителство на генотип 4G/4G)
носител на генотип 4G/5G

Нани,
Първите две неща са ОК.
Третото, хетерозигот по C677T, означава че не усвоявяш добре фолиева киселина. Трябва да вземаш метилирана (Neofolic Meta).
Четвъртото, ако резултатът ти е 4G/5G (не става много ясно от написаното), означава също хетерозигот (5G е нормалния ген).
Едни доктори смятат това за "нормална мутация", други - за проблемна. Мутациите принуждават организма да търси заобиколни начини за решаване на проблем, тоест може да доведе до промяна на други показатели. Препоръчвам да се консултираш с генетик, имунолог, хематолог.

Виж също темата за Тромбофилия,
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=820708

# 586
Здравейте,
Знам, че не пиша често но наистина съм доста заета ... Идвам само да ви кажа, че при мен за свга всичко е наред Simple Smile лекарите ми изместиха датата за секциото за 15.09 и стана още по - голяма еуфория в нас Simple Smile искренно се надявам всички да ств добре и бременните да се увеличават и без нови в групата !!! Целувам Виии Simple Smile)))

# 587
Лили, ти ще ме изпревариш май  Laughing

# 588
Има ли тук жени, който вече са забременяли след кюртаж и колко време чакахте? Дали ще е проблем 2 месеца след аборта да се започват опити? Има ли такива ? Споделете! Simple Smile При мен мина вече месец и половина ..

# 589
Как сте момичета?Минавам да ви наръся с един бременелски прашец и туптящо сърчице.Дано се заразите!!!!  Two Hearts preggo babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 Ръс ръссссс

# 590
Да цоппна под прашеца и дано да е заразен.....ка сте момичета. Надявам се всички бременни да са добре....

# 591
  • София/Севлиево
Аз забременях след 2 цикъла, но всичко приключи в 9 г.с. Все си мисля, че трябваше да почакам малко повече.На теб лекарите какво са ти казали?

# 592
Има ли тук жени, който вече са забременяли след кюртаж и колко време чакахте? Дали ще е проблем 2 месеца след аборта да се започват опити? Има ли такива ? Споделете! Simple Smile При мен мина вече месец и половина ..
Според мен най-добре 3 цикъла да изчакаш. Аз лично съм тъкмо след 2рия и не усещам все още да съм напълно готова (и психически и физически). След 3тия ще  отида на преглед, ще пусна МБ и разни други изследвания и чак когато се уверя, че всичко е наред, ще действаме.

Ели, как си ти?

# 593
Казаха ми 2-3 месеца да минат , но пак ще отида на преглед. Незнам......И исках да видя има ли някой след 2 месеца. Благодаря! Божа работа е!

# 594
Аз след аборта си забременях на 6 месец а пробвахме от 3тия месец след аборта. И сега живот и Здраве края на ноември ще се видим с бебка. Пожелавам ви много успехи и скорошни резултати. Поръсвам ви с розов прашец  bouquet Hug bouquet

# 595
Аз забременях след 4 цикъла, но всичко приключи рано отново. Вече 5 месеца опитваме и не става. Божа работа...когато стане...Вече даже не ходя и на прегледи

# 596
Аз сега съм няколко дни след първия цикъл а нямам търпение за нови опити...едвам се сдържам да не пробваме,всъщност пробвахме 1-2 пъти но с ясното съзнание че няма да стане на 8-9 от цикъла при 30 дневен такъв baby_neutral иначе онзи ден бях на док след края на 1 цикъл,ама при тази дето си ходех преди Б и каза че матката ми е идеална и ако не съм и казала че съм била бременна нямало да разбере newsm78

# 597
  • София/Севлиево
commala Бивам.Напоследък малко ми е тежко като се сетя , че на 26.08 трябваше да ми почне болничния ако бях задържала зимната бременнност,но някак си гледам да не го мисля много.Обаче явно хормоните ми още не са наред и се разревавам от най-малкото нещо, добре че съм с детето по цял ден да ме разсейва, че иначе падането в черна дупка не ми мърдаше.Излязоха ми някои от изследванията след втория А-пак е нямало нищо генетично при бебетата и все повече се убеждавам, че проблема е някъде в мен.Сега чакам кариотип на мен и ММ, и съм му казала че ще правим и Кросмач тест(за всеки случай).Ти как си?

# 598
АГ ми каза да изчакам 2 МЦ. От А минаха 16 дена, така че имам още доста преди първия МЦ. След 2рия ще тръгна на прегледи, увеличиха ми и дозата на Л-тироксин понеже ТСХ ми е много завишен. След като се убедя, че всичко е наред искам да започнем с опитите, но дали ще стане е Божа работа. На моменти въобще не мисля за случилото се, но понякога, предимно вечер, се сривам. Никога не си представях, че ще забременея точно от първия опит (което беше просто невероятно) и че ще загубя първото си дете. Ох, нещо ми е емоционално днес, но ще се оправя.
МНОГО се радвам за бременните ни мами  Hug Heart Eyes  Дано в най-скоро време във всички ни тупти по още 1 сърчице. Желая ви го от все сърце!!!  Hug

# 599
Златно Цвете, аз сама се изчистих средата на ноември. През февруари видях двете чертички, а сега гушкам 10 месечен юнак. Но при мен нямаше механична интервенция и ми казаха, че след като направя съответните изследвния можем да започнем опити.

Общи условия

Активация на акаунт