Кюретаж и забременяване след това - тема 68

• 58 919
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета , минавам да ви кажа че вече съм в 11 с + 4 дни и се развиваме добре с бебо Simple Smile , по информация днес на АГ терминът е 07.03.2017 .Днес пуснах БХС и много други кръвни изследвания , и ще чакам резултатите другата седмица .

Момичета вярвайте че прекрасното предстои и мислете позитивно - аз след 2 загуби за 1 година , ето ме вече почти в края на първия триместър Simple Smile , мноооого съм щастлива.

Пожелавам на всяка от вас в най-скоро време такава радост  Hug Hug Hug , защото всички го заслужаваме  Hug Hug Hug

# 571
Amore, Mimito, Много ви моля да споделите при кои гинеколози сте били , за да се предпазим и ние,останалите момичета в Пловдив.  Аморе, от сърце ти желая бързо възстановяване, много сили и вяра! 

# 572
Amore, Mimito, Много ви моля да споделите при кои гинеколози сте били , за да се предпазим и ние,останалите момичета в Пловдив.  Аморе, от сърце ти желая бързо възстановяване, много сили и вяра!  
По стечение на обстоятелствата ми се наложи да направя А в Пловдив в клиника Торакс. Там ме прегледа и пое д-р Видева. В началото на манипулацията каза,  че се е усъмнила, че ми е перфорирала матката и е прекратила процедурата. След това е информирала други доктори за случилото се след, което ме събуждат от упойка да подпиша документ, че съм съгласна да ми бъде извършена коремна операция. След това ме упоиха пак и са ми направили лапаротомия. Разреза е същия като при секцио -19 см. Имала съм 0.5 см. разрез от задната страна на матката, който е зашит с няколко Х образни шева. Доктор Видева каза, че се е получило перфорацио, защото матката ми е била много мека и дори и друг доктор да беше направил кюртажа не било сигурно , че и при него нямало да се случи същото. Аз лично не съм на това мнение, но това си е мое мнение. 300 пъти съжалявам, че не го направих тук в София. Вчера бях на контролен преглед при моя АГ и му обясних какво ми се е случило и той започна да се кръсти с "Боже Господи". Нищо не каза по въпроса за тази докторка, но според мен коментара е излишен. Съгласна съм с д-р Видева, че никой не е застрахован от подобни грешки, и че не го е направила нарочно, но травмата, която понасям ми е много тежка. Сега се раздвижвам и се опитвам да го приема и да бъда добре, но ми е много трудно. С тези шевове на матката забравям да мисля за бебе в близката 1 г.
Това е моята тъжна история.
Вие си правете изводите за тази клиника и по специално за тази докторка. Четох в нета много позитивни отзиви за нея, че е "мега добра" , но явно в този ден или тя не е била в настроение или аз съм си нямала късмет. И в двата случая потърпевшата съм аз.
Перфорацио на матката при А се случва 1:3000 статистика.
Късметлийка съм, а?!... Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 573
Мила Аморе  Hug Hug Hug  Случилото се с теб е наистина ужасно... Бъди силна!

# 574
  • София
Аморче, 0,5 см. перфорация и няколко Х-образни шева - не ми звучи като да чакаш цяла година за нови опити...? Така ли казаха докторите? Защото 19 см разрез е явно, а да достъпят задната стена на матката, на самата матка белята е малка  Thinking (Надявам се  newsm78 )
Аз бих си поискала оперативния протокол. Не съм сигурна какво бих направила на твое място, но като страничен наблюдател ме е яд  Twisted Evil ама това е 6-та седмица!!! че аз се изчистих сама в 6-та седмица  Twisted Evil толкова ли не можа тЪз госпожа, като е видяла мека матка, да предприеме медикаментозен аборт или вакуум... И след като някой тук спомена, че имат професионални застраховки, помисли си дали да не потърсиш някаква компенсация за причиненото... ще ти бъде от полза след година  Hug Дължи ти го!  Confused Не че ще намали травмата ти, не. Но мисля, че е справедливо  Sad и ще е в интерес на бъдещето ти  Hug
Зара, поздрави  Party Heart Eyes

# 575
Мариша е права ! Търси си правата. Не оставяй случая така.
Бързо оздравяване. Hug

# 576
Amore, за съжаление има риск и ти си го уцелила. Дано се възстановиш благополучно.
Аз имам не малък опит с аспирация на яйцеклетки и там гафове стават постоянно, независимо от реномето на клиника и доктор, ако му се падне на някой си го отнася.

Правих абразио в Торакс преди около месец. Бях при Деница Краевска,скучайно попаднах на нея, млада и енергична. Всичко мина добре на самата манипулация, още не съм била на контролен преглед. Изпълниха молбата ми да се отдели материал за генетичен анализ в Геника.

Доктор Видева съм я ползвала при един преглед за цитонамазка и не я харесах. Просто не я почувствах като човек, нищо лично.

Mimito, четох те в другата тема, където си споделила какво се е случило с твоята лекарка. Ами нищо лошо не си направила, че да се чувстваш виновна, а тези дето си нямат друга работа и докладват кой какво писал по форумите не им прави чест. Пробвай друг лекар в Торакс и хич да не ти пука.

# 577
Не знам, някой казал ли й е,сама ли е прочела...все ми е тая вече,до тук бяхме с нея.И в Торакс за сега не мисля да ходя,ще пробвам в Селена при др.Петрова която работи с ЗК.Четох доста положителни коментари за нея,също че била млад лекап който продължава да чете и да се учи а тромбофилията е модерна болест Simple Smile Иначе вчера бях на преглед след първия цикъла при лекарката при която си ходех преди бременността, каза че ако не съм и казала нямало да разбере че съм била бременна, матката била идеална,но горката нищо не разбра от изследването което и показах.Вика добре си нищо ти няма,разбрах го като не си за мен отивай другаде  Laughing и така след втория цикъл живот и здраве мисля да посетя др.Петрова пък дано е правилния избор Hug

# 578
Аморче, 0,5 см. перфорация и няколко Х-образни шева - не ми звучи като да чакаш цяла година за нови опити...? Така ли казаха докторите? Защото 19 см разрез е явно, а да достъпят задната стена на матката, на самата матка белята е малка  Thinking (Надявам се  newsm78 )
Аз бих си поискала оперативния протокол. Не съм сигурна какво бих направила на твое място, но като страничен наблюдател ме е яд  Twisted Evil ама това е 6-та седмица!!! че аз се изчистих сама в 6-та седмица  Twisted Evil толкова ли не можа тЪз госпожа, като е видяла мека матка, да предприеме медикаментозен аборт или вакуум... И след като някой тук спомена, че имат професионални застраховки, помисли си дали да не потърсиш някаква компенсация за причиненото... ще ти бъде от полза след година  Hug Дължи ти го!  Confused Не че ще намали травмата ти, не. Но мисля, че е справедливо  Sad и ще е в интерес на бъдещето ти  Hug
Зара, поздрави  Party Heart Eyes
Говорих и с други АГ и ми казаха, че е по-добре да изчакам повече от 6м. за да може да се възстановят напълно тъканите. Каквото и да ми плати тази докторка, не може да ми изплати травмата и адските болки , които понасям за едното нищо. Нейните колеги я наричат "серт".
Много е хладнокръвна и груба. Не чувствам в нея никаква топлина и близост. Не!  Stop

# 579
Аморе, сега прочетох историята ти... втрещена съм! Дори не предполагах, че е възможно да се случи подобно нещо...
Голяма прегръдка от мен   Hug Пожелавам ти само хубави неща за напред, през достатъчно гадости си минала, нека предстоят само положителни чувства, мисли, случки!

# 580
Благодаря  ви много момичета  Hug
Дано най-накрая гадостите са ми свършили, защото не виждам повече на къде. Честно да ви кажа вече не съм съвсем сигурна дали искам деца. Толкова се наплаших, че нямам представа как ще го преодолея психически. За 6 месеца загубих две бебета , два аборта и нелепа операция. Страховете ми са, че ако забременея дали пак няма да умре? Ами ако бебето е добре, но при нарастване на плода и разтягане на матката дали няма да се пръснат шевовете и да умра.....Абе просто нямам думи....нещо съм се вкопала в черна дупка. А и заради тази операция пък си навлякох и семейни проблеми и изобщо.... Аман от доктори    ooooh!

# 581
Дано най-накрая гадостите са ми свършили, защото не виждам повече на къде. Честно да ви кажа вече не съм съвсем сигурна дали искам деца. Толкова се наплаших, че нямам представа как ще го преодолея психически. За 6 месеца загубих две бебета , два аборта и нелепа операция. Страховете ми са, че ако забременея дали пак няма да умре? Ами ако бебето е добре, но при нарастване на плода и разтягане на матката дали няма да се пръснат шевовете и да умра.....Абе просто нямам думи....нещо съм се вкопала в черна дупка. А и заради тази операция пък си навлякох и семейни проблеми и изобщо.... Аман от доктори    ooooh!

Hug
Трябва ти време да се успокоиш психически. Каквото и да ти кажем или напишем сега все ще звучи плоско и клиширано... не мисли за тези неща сега, ще имаш живо и здраво детенце, явно сега не е бил твоят момент!

След моето абразио, което беше и в доста късна седмица си мислех същите неща. Дори се чудех дали това което се случва не е знак и дали господ не се опитва да ми покаже, че по-добре да нямам второ дете. Пълни глупости! И сега ме е страх, вероятно всяка жена преминала през това се страхува малко или повече, но мисля позитивно и вярвам че за напред всичко ще е наред!

# 582
  • София

Аморе, стига с тез черни мисли!

Много е нелепа цялата история, не ти е лесно със сигурност. Но не е чак толкова страшно, колкото си мислиш. На мен са ми правили подобна операция (15 см шев) за махане на голяма миома. В началото след операцията придърпва повече, и дано не ти се налага да кашляш и кихаш. Но след четири-пет месеца вече ходех по планини и даже се катерех по скали. Е, като направиш някое по-рязко протягане, си правиш лека мускулна треска на корема, но минава и заминава. И на мен така ми бяха казали - 6-9 месеца след това не е добре да забременявам, за да заздравеят тъканите. Но смятай колко жени раждат със секцио - това не им пречи на следваща бременност.

Опитай се да мислиш положително, не се филмирай, дай си малко време и всичко ще бъде наред.
Прегръщам те!

Зара, поздравления!
Стискам палци всичко да върви добре занапред Simple Smile

# 583
  • София
Аморче, не се притеснявай  Hug На секциото се прави разрез около 15-20 см на самата матка, и слава Богу, с толкова много раждания в бг със секцио, за случаи на руптура не съм чувала... Не е толкова лесна тая работа  Hug Спокойно  Heart Eyes

# 584
Здравейте, момичета!

Пиша ви с една молба, ако някой има възможност и знанията да ми разясни какво точно означават резултатите ми от изследването за тромбофилии.

Много ще ви бъда благодарна!

РЕЗУЛТАТ ОТ ГЕНЕТИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ:

Фактор V Leiden:
Хомозиготен носител по нормален алел

Мутация G20210A в Протромбиновия ген:
Хомозиготен носител по нормален алел

Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
Хетерозиготен носител по мутантен алел

Генетичен вариант в гена на плазминоген активатор инхибитор 1 (PAI – 1):
(носителство на генотип 4G/4G)
носител на генотип 4G/5G

Интерпретация на резултата:
Няма изменения в изследваните генетични фактори свързани с предразположения към тромбофилични състояния

Общи условия

Активация на акаунт