Кюретаж и забременяване след това - тема 68

• 59 027
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
И на мен ми е много емоционално днес, тъкмо си поплаках малко.. hyulli  Hug
Ели, аз все още не съм наред с хормоните, а какво остава за теб.. Наистина, добре че са децата да ни разсейват. Дано скоро разберете какъв е проблемът, но е прекрасно, че бебчетата са били здрави.
Аз и  двата пъти забременях от раз, чудя се дали и сега ще стане така и дали ще съм готова психически. Хем адски го искам, хем ужасно ме е страх.
Тръгнах на зумба, голяма забава  Laughing newsm68

# 601
# 602
златно цвете, 6 месеца със сигурност е твърде много, но примерно в Майчин Дом масово препоръчват толкова. Моята лекарка каза, че си го говорят това наизуст, защото така пише в учебниците от 1958 година (примерно). Според нея (и според мен) 3 цикъла е най-добрият вариант (оптимален 2), защото най-малкото, освен с физически здрав организъм, трябва да си и психически готова. Ако се чувстваш така, отивай на преглед и ако всичко е наред, действайте. Има достатъчно случаи на забременели месец след К, но всеки сам си преценява Simple Smile
Разбира се има и значение в кои седмици се е случило всичко. При мен беше в 5ти месец и трябваше да родя бебчето, а това не се преживява лесно.

# 603
Много странно. В началото на годината масово препоръчваха на новите момичета 6 месеца след кюртаж или до възстановяване на лигавицата, което се установява с преглед. На чистените естествено или с хапчета им препоръчваха 2-3 месеца. Просто наблюдение...

# 604
Много странно. В началото на годината масово препоръчваха на новите момичета 6 месеца след кюртаж или до възстановяване на лигавицата, което се установява с преглед. На чистените естествено или с хапчета им препоръчваха 2-3 месеца. Просто наблюдение...
Аз съм с аборт с вакуум казаха ми 3 месеца.

# 605
Здравейте момичета как сте? Ели надявам се да се оправиш много скоро !
Съжалявам за ново записалите се момичета. Горе главата и всичко ще се нареди!

Аз минавам за малко само. Днес бях на РБХС, и на ехо графското изследване всичко бе наред. И сега ще чакам резултатите от кръвните.

Също така да ви наръся с малко прашец, все още не знаем пола но все пак Simple Smile Пожелавам на всички бързо възстановяване!

babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

# 606
Както казах и на мен ми го препоръчаха, в МД, предполагам в държавните болници такава е практиката, може би зависи и от възрастта на лекаря, знам ли... В крайна сметка, ако след 2-3 цикъла жената не се е възстановила, никой няма да й даде зелена светлина. Много е важно да не се започват опити за бебе на своя глава, без преглед и най-малкото поне МБ.

# 607
Така де, изрично написах, че са наблюдения. Не го приемайте като да ви се бъркам на вас или на лекарите ви Peace

# 608
Така де, изрично написах, че са наблюдения. Не го приемайте като да ви се бъркам на вас или на лекарите ви Peace
По никакъв начин не съм си го помислила, просто исках да кажа, че е нормално да имаш такива наблюдения, защото масово такива са препоръките в държавните болници.

# 609
Здравейте момичета .
В края на април имах един спонтанен аборт. Той мина с кюртаж. Сега преди 4 дни, новите надежди и мечти се сринаха.
Пак спонтанен аборт в 6г.с. Засега ме оставиха да се изчистя от самосебе си. След като спрях в понеделник Дуфастона, на др ден ми тръгна като обилен цикъл. Пия метаргин, от него ли са тези болки? То даже повече ме боли, отколкото тече. Гледам да пия мн вода и през половин час ходя да пишкам. Тогава ми изтича като леки съсиреци с тъмночервена кръв. Надявам се да се изчистя така и да не се налага пак интервенция.
Втори спонтанен аборт ми е, в една и съща седмица почти. Първият път бях много стресната и не разбрах какво е станало. Сега имаше плоден сак, деформиран и без ембрион вътре.
Предположения, препоръки!?
Какви изследвания да си направим аз и мъжът ми?

# 610
Мишленце0283, почвай подред изследванията от първа страница и докато не ги направиш всичките не пробвайте повече. Моя аборт в края на 6-та седмица се оказа заради имунологични, тромбофилия и ТСХ, което се активизира при бременност. Съжалявам за случката! Направи всички изследвания, открий причините и съм сигурна, че следващия път всичко ще бъде наред!

# 611
Здравейте момичета бихте ли ми помогнали с избора на добра лаборатория,тъй като ми казаха ,че лабораторията на Полимед не е добра.Месец преди мисед аборт започнах да пия еутирокс.Сега съм месец след аборта и искам другия месец да си направя изследвания и да отида на генеколог.Също така ако може и някой да сподели за някой добър генеколог.Благодаря предварително Simple Smile

# 612
Мен ме изчистиха с вакуум бях в 10 г. с. но плода отговаряше на 6с. и 5 дни и ми казаха 2-3 месеца да се пазя, задължително 2 месеца!

# 613
  • София
Александричка, ти в кой град си?
Ако си в София, препоръчвам Бодимед - или централата им на ул. Бузлуджа, или на ул. Здраве. Те имат и други клонове, но за хормоните знам, че е по-добре кръвта да се изследва там, където се вземе без да се разнася. За генетични изследвания - Геника или Майчин дом. Имунологичните - най-добре да ти ги назначи имунолог.
Ако си почнала еутирокс, трябва да се следи ежемесечно и да се регулира дозата.

Златно цвете,
след аборт трябва да се възстанови както лигавицата на матката, така и хормоналния цикъл. Това при всяка жена отнема различно време, при някои жени дори първия цикъл може да е ановулаторен (без овулация). Затова докторите казват 2-3-6 месеца. Дебелината на лигавицата може да се измери от АГ при преглед преди овулация - трябва да е около 10мм. За хормоните можеш да следиш или с изследвания, или с тест за овулация.

Мишленце, съжалявам за случилото се.
Почвай полека-лека изследванията от 1-ва страница, както препоръчва Вилито - тя знае от опит, вече гушка пукхав резултат Simple Smile)
За болките - мисля че е нормално. При мен след кюретажа болеше адски много, особено ако се опитам да стоя права повече време, и хапчетата не помагаха. Ако се чистиш сама, нормално е да кървиш по-дълго време - отиди следващия месец на преглед, да видят дали всичко се е изчистило, макар че 6 г.с. е още ранна бременност и няма много какво да остава.

Дида, и аз минавам набързо под прашеца, охх..
Минавайте по-често да ръсите, момичета, че дано ни хване и нас Simple Smile

# 614
  • Пловдив
Здравейте, момичета Simple Smile Не съм писала скоро, но исках да ми мине прегледът днес Simple Smile
Идвам да се похваля с човече с внушителните размери от 20 мм. Вече съм в 8г.с. + 5 дни. Ще изчакам още 3-4 седмици преди да започна да разгласявам новината сред близки и приятели. Но за вас нося прашец, за да наръся обилно:
 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

Много съжалявам за новозаписалите се момичета. Направете нужните изследвания и не бързайте още от първия месец за нови опити. Имаше питанки колко време след К е минало преди зелена светлина - при мен К беше в началото на февруари. В края на май док каза да подновим опитите. Имайте търпение и вяра.

Общи условия

Активация на акаунт