Желание за дете и проблемни отношения

• 33 021
  • 475
  •   1
Отговори
# 90
Да от запад дойде модата с късното раждане, но осъзнаха грешката си. И то късно. Хареса им на жените да са свободни и да правят кариера и няма връщане назад. Но идеята да изгледаш децата си докато си студент никак не е лоша. И без деца повечето студенти са на издръжка от родители и работят за джобни. Аз лично нямам против жена да роди 2ро или 3то на 40. Дори и първо на 40. Ако ще дори да не ражда. Уважавам свободният избор, но е факт ,че е вреден за общетсвото. И стига с тези самоуспокоения в стил "60 годишни бабки слагат в малкия си джоб 20 годишни". На 20 една жена е млада. На 40-45 е ВСЕ ОЩЕ млада . На 50 си поувяхва колкото и да спортува и опъва бръчки.

# 91
Въпросът е, че появата на дете е голямо изпитание за една връзка. И ако основите ѝ са разклатени, както при авторката, много е възможно да се стигне дори до раздяла.
Отделен е въпросът, че възрастта също е фактор. Не толкова дали имаш физическа и финансова възможност, ами емоционално какво можеш да дадеш. При жените, които раждат около 40, взаимоотношенията вече са баба-внуче. Ще го отгледаш някак, но няма да му осигуриш най-доброто.(Разбира се екстремните случи с насилие и т.н. не ги включвам.)

# 92
При жените, които раждат около 40, взаимоотношенията вече са баба-внуче. Ще го отгледаш някак, но няма да му осигуриш най-доброто

Shocked Shocked Shocked Shocked  Наистина ли го мислиш?!?!?!?!?

# 93
  • София
Ето тук вече съм много съгласна с теб. Така прочетено има логика. Но помисли наистина, ако имаш втори брак на 40 или си преминал през някакъв етап от живота си /да речем лоша болест, от която си се отървал на тази възраст или криза в отношенията с мъжа си/, защо да не родиш още едно дете?
Ами никой не е против изключенията, а против това, да бъдат превърнати в норма.
Защото, както написа и Сладка розичка, нищо добро не идва от толкова късно майчинство.

# 94
Моля, уточнете кое е най-доброто, което 40-годишната майка не може да даде на бебето си. Много ми е важно да знам Simple Smile

# 95
  • София
При жените, които раждат около 40, взаимоотношенията вече са баба-внуче. Ще го отгледаш някак, но няма да му осигуриш най-доброто

Shocked Shocked Shocked Shocked  Наистина ли го мислиш?!?!?!?!?
Ами, помисли- разликата във възрастта надхвърля едно поколение.
Какво и колко ще разбираш от новото ти на 55, а детето на 15?
Какво ще си спомниш за вълненията на младостта си- някъде там, преди 40 години?
Кого залъгваш- погледни сегашните 60 годишни, които преди 20 години заедно с децата влязоха в компютърния свят.
Бяхме по на 40, а имаш ли идея какъв процент не знаят откъде се пуска компа, а какво да говорим за графични програми, ексели и т.н.......
Мислиш си, че светът ще спре заради теб и ще бъдеш капацитет в очите на детето си, ама нито време и желание ще имаш, нито способностите ти за попиване и задържане на нови неща, ще са същите.
По себе си съдя- щом спрях да работя с AutoCAD и Photoshop, и все едно не съм ги ползвала със " затворени очи".

# 96
Уточнявам: лекотата, жизнеността, позитивността, издръжливостта, здравите нерви и енергичността на младостта.

# 97
Моля, уточнете кое е най-доброто, което 40-годишната майка не може да даде на бебето си. Много ми е важно да знам Simple Smile

Peace

# 98
Уточнявам: лекотата, жизнеността, позитивността, издръжливостта, здравите нерви и енергичността на младостта.

Ахаааа! Е, щом тъй сте рекли!

Whistling

ПС: От тези определения нищо не ми се струва характерно само за 20-годишните, но пък за 40+ може да добавим към списъка: опитност, зрялост, търпение, независимост, улегналост.

# 99
Leonie, това го пишеш не за първи път. Личен опит ли имаш?
Защото моята майка ме е родила на 37. Баща ми е бил на 43. И не мога да споделя твоето виждане. Родители като родители, всъщност мога да кажа, че подходът им е бил много правилен по отношение на изключително много въпроси.

# 100
Визирам примери от близкото ми обкръжение.
А определенията опитност, зрялост, търпение, независимост, улегналост точно пасват на по-възрастното поколение. Не на родители с малки деца.

# 101
  • София
Няма лошо, но забравяш, че технологиите в нашата страна, не са напреднали толкова, че да живеем 100 години средно.
Мрем си на много по- ранна възраст, а ако проучиш въпроса, ще видиш, че болшинството жени са споходени от критическата  възраст, която съм посочила.
Една съфорумка роди трето дете на 42. Доколкото виждам, е енергична и спортна натура, така че прави каквото зависи от нея да живее по-дълго. Но има значение и "матрияла". Повече ц*ганета от 15-годишни майки ли ни трябват или деца от успели и възпитани семейства? Още повече, че тук масово се пише как детето на 20 е вече голям самостоятелен човек. Е, до 20 ще ги изгледаме, пък после - каквото даде Господ.
Скрит текст:
Ами, помисли- разликата във възрастта надхвърля едно поколение.
Какво и колко ще разбираш от новото ти на 55, а детето на 15?
Какво ще си спомниш за вълненията на младостта си- някъде там, преди 40 години?
Кого залъгваш- погледни сегашните 60 годишни, които преди 20 години заедно с децата влязоха в компютърния свят.
Бяхме по на 40, а имаш ли идея какъв процент не знаят откъде се пуска компа, а какво да говорим за графични програми, ексели и т.н.......
Мислиш си, че светът ще спре заради теб и ще бъдеш капацитет в очите на детето си, ама нито време и желание ще имаш, нито способностите ти за попиване и задържане на нови неща, ще са същите.
По себе си съдя- щом спрях да работя с AutoCAD и Photoshop, и все едно не съм ги ползвала със " затворени очи".
Наистина ли мислите, че най-важното за детето е майка му да знае откъде да пусне компа?
Влизането и лайкването във ФБ далеч не е компютърна грамотност. Колко деца знаят да работят сериозно на Уърд и Ексел, освен да наберат текст или таблица?
Аутокад е професионална програма и не всекиму се налага да я познава. Важното е да имаш желание да си припомниш, ако се налага. А няма начин винаги да си капацитет в очите на детето, нито нужда.

Единствено съм против да се отлага първо дете след 35, защото една евентуална борба и трудности в забременяването може да доведат до отношение тип "принц/принцеса"

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 12:45 от Cuckoo

# 102
Опитност: в какво? Със сигурност не в гледане на бебе, не в това специфично ежедневие.

Зрялост- в какво ще се изразява? Че няма да ходи на дискотека? Че ще се "посвети" и вместо да чати във Вайбър, активно ще рови с лопатка в пясъка?

Търпение- при гледането на деца то е функция на нивата на енергия. Нека ти лази двегодишното по нервичките, пък да видим колко търпеливо ще подхождаш.

Независимост- Ок, можеш да си плащаш сметките. Но това и на 25 го могат хората, а някои и на 20-22. Да не говорим, че на 45+ си много, много зависима от работата си, секне ли тя, секва всичко, а възможностите намаляват. Загуба на работа на 22? Хич не е страшно, годините са пред теб, нови неща се учат лесно, имаш сили...

Улегналост- на детето не му пука. Даже може като стане тийн, заради улегналост да не виждаш нейните летливи проблеми и да не може да забележиш кога нещата не отиват на добре.

Технологиите въобще не ги броя за "новост", нов софтуер се учи за месец-два, ако ти потрябва.

# 103
The Siren of Titan, напълно съгласна:peace:
С две думи, една майка на около 25 е много по-близо до детето си и повече го разбира. Просто защото до неотдавна и тя е била дете.

# 104
  • Пловдив

Да не би децата в приемните семейства да са от родители в сериозната възраст 40+? Много лесно погребваш хората! Можеш ли да гарантираш, че дете на млади родители няма да стигне до приемен дом?
Според мен даже повечето са изоставени точно от майки на 15-25 г.

Ти, като си против, никой не те насилва да раждаш на 40+, но хората си имат право  на избор, животът си е техен! Според теб е по-правилно да не се роди едно дете, защото можело евентуално да остане без родители?!? хмммм, желязна логика! Ми то да не се раждат изобщо деца тогава, понеже опасности дебнат отвсякъде...

Желязна е логиката, според която трябва да се опиташ да осигуриш на детето, което създаваш, нормално детство и опора от родителско рамо през пубертета поне.
На 40- 45  вероятността да родиш дете с Даун или друго увреждане, е голяма
На 40- 45 вече си с достатъчно износена нервна система в борбата за катерене по кариерната стълба
На 40- 45 започва да те хваща критическата и съпътстващите неразположения.
Т. е, Природата не можеш да излъжеш, защото после всичко пада върху детето, стига да те интересува съдбата му, но като гледам, ти го разглеждаш наистина единствено като брошка на ревера.

Ти какво злобно човече си!?
Вероятността да родиш дете с генетично увреждане е еднакво голяма когато имаш дефектни гени (ти, бащата и/или двамата).
Даун не е най-страшната болест на света, има далеч по-ужасни, но ти явно си чувала само за тази.
На 40-45 може изобщо да не си с износена нервна система стига да имаш стабилна психика.
С възрастта хората (нормалните) стават по-улегнали, по-уравновесени, по-мъдри и далеч по-добре контролират както себе си така и другите.
Критическата може да те хване и на 32 и на 65, както възрастта на която ще те сполети критическата така и симптомите и тяхната изразеност са различни за всяка една жена. Жените с средни или високи доходи нямат такава драма с критическата в повечето случаи.
Аз не толерирам да се става майка на 60, но всяка жена има право да бъде майка, както и да реши точно кога е готова за това.

Общи условия

Активация на акаунт