Желание за дете и проблемни отношения

• 33 172
  • 475
  •   1
Отговори
# 345
Естествено, че на млади години е по - лесно да си майка. Какво толкова има за умуване, че чак и за гушите се хванахте.
Никой не отрича, че е по-лесно. Спорът е дали изобщо да се ражда късно или ако си минала 35 - без (повече) деца. Т.е. дали само защото ще ти е по-трудно и има някакви рискове, това е основтелна причина бебето изобщо да не се ражда.
За това е спорът, а не кога е по-лесно и по-добре за здравето.

Направо не мога да повярвам. Естествено е, че е по - добре късно, отколкото никога. Че е по - рисково, рисково е, но съвременната медицина предлага достатъчно средства за намаляването му. Естествено е, че по - добре да родиш на 40 първо дете, отколкото никога. И то с мотива, че било по - рисковано.

Цитат
Е хубаво, по-добре е. Всичко е по-добре, когато си по млад. И кво от това? Какво значение има коя чакала, коя не, всеки живот си има някакво индивидуално развитие. Едно нещо води до друго и така ,Какъв ви е проблема, да приемете за нормално някой кога си е родил децата, когато - тогава. Чакал ли е борил ли се е, това са интимни неща, та така с лека ръка да се дават констатации.

Друг е въпросът, ако имаш нужда да се чувстваш по-успяла от някоя си, че примерно си родила по- рано, или си по фертилна, това ли е причината постоянно да бутате темата натам?

Естествено, че това е причината. То като някаква мания е това.

# 346
Уж си умничка, трябва да знаеш, че средната продължителност не е добро мерило. Тя се изчислява на база детска смъртност. Намалее ли детската смъртност, числото се качва- но това не е мерило за точно твоя Life expectancy.

А Life Expectancy at 60 е изненадващо хомогенен за цял свят, средно 20-ина години.

# 347
Уж си умничка, трябва да знаеш, че средната продължителност не е добро мерило. Тя се изчислява на база детска смъртност. Намалее ли детската смъртност, числото се качва- но това не е мерило за точно твоя Life expectancy.

А Life Expectancy at 60 е изненадващо хомогенен за цял свят, средно 20-ина години.

Не се изчислява на база детска смъртност. Изчислява се на база таблици, съдържащи точното число оживели и умрели хора на 100,000 жители за всеки набор, т.е. отчитащи продължителността на живот или смъртната възраст за родени в определена година.
 И да, продължителността на живота е свързана точно с ранното раждане. Колкото по - ниска е тя, толкова по - рано се ражда. Образованието също е фактор. Например, при циганите е характерна висока раждаемост и то в ранна възраст, а средната продължителност е около 45 години. А тенденцията при т.нар. "златен милиард", към който ние принадлежим, е все по - късното раждане и накрая окончателният отказ на жените да го правят. Машината ще върши същата работа.

И за да не стане недоразумение, родила съм сравнително на нормална възраст. Първото дете на 27, второто  два месеца преди да навърша 34.

# 348
Златен милиард- ама друг път. Когато новодошлите европейци за едно наше поколение направят две, ще вземе да се окаже, че не искат да плащат пенсиите на белите господари...и тогава демократично ще гласуват за доброволна евтаназия на 65.

Средната продължителност отчита детска смъртност- дори ти си го написала.

Търси Life Expectancy at 60. Ще се изненадаш, че дори в супер развитите страни не е безкрайно голяма. 26 в Япония, в България 19. Не е огромна разлика.

# 349
Златен милиард- ама друг път. Когато новодошлите европейци за едно наше поколение направят две, ще вземе да се окаже, че не искат да плащат пенсиите на белите господари...и тогава демократично ще гласуват за доброволна евтаназия на 65.

Средната продължителност отчита детска смъртност- дори ти си го написала.

Търси Life Expectancy at 60. Ще се изненадаш, че дори в супер развитите страни не е безкрайно голяма. 26 в Япония, в България 19. Не е огромна разлика.

Оф, айде пак смешки. Какви пенсии, какви работещи ми говориш за след 20г. , когато всичко ще се управлява от машини и изкуствен интелект и мнозинството от хора няма работят.

Точно така. Написала съм отчита детската смъртност, а не базира т.е. взема основно само нея предвид.

# 350
  • София
. Но...предвид днешният начин на живот и увеличаващата се продължителност на живота
(съществена причина за отлагането на бебе), нормата е раждането да се отлага след 30. Не можем нито да виним тези хора, нито да им обясняваме колко са зле, че са родили късно. Вероятно нашите деца и внуци ще направят същото.
За съжаление, продължителността на живота не се увеличава, ако сравняваме с 1989г.
Само заболяемостта от рак колкото се е вдигнала, е достатъчен показател.
Отделно от това, стреса и липсата на контрол върху храните, си казват думата.
Никой никого не вини, просто аз се опитвам да накарам да помислят по- трезво тези, които се заблуждават, че могат да си увеличат с 10 години моминството, не съобразявайки се с природата и условията на живот. Peace

# 351
  • София

Никой не отрича, че е по-лесно. Спорът е дали изобщо да се ражда късно или ако си минала 35 - без (повече) деца. Т.е. дали само защото ще ти е по-трудно и има някакви рискове, това е основтелна причина бебето изобщо да не се ражда.
Няма такова нещо!
Спорът е дали трябва да се изживяваш като 20 годишна, когато си вече на 35 и да почваш да мислиш тепърва за деца, че да успееш да родиш на 40.

# 352
Незнам колко пъти прочетох че никой не бил обиждал.....
Ще се любопитства и ще се държи сметка заядливо какво била правила жената от 22 до 30 и незнам си колко години, че е трябвало да се налага да ражда на 40.

Някакви речници от типа свещени крави, селски моми, кифли......и подобни ръбати изрази, речника на госпожа идеалната не е особено нежен и балансиран. Нито на съмишленичката и абсурд.
Скоро не е срещала такъв човек/такива хора сигурно Kitty Catty, реагирала е по остро ....голяма работа. Каквото повикало такова се обадило

Измислени врагове........и какво да вземе да я възприема като приятел ли.  Да и каже нещо от сорта, "ами знаеш ли че си права аз наистина сбърках че родих на 40 голяма грешка направих, ами сега ако нещо на  генетично ниво на децата ми е повредено от голямата ми възраст както твърдиш че може да има вероятност........ "

То това нещо не се чува какви ги говори. Раждане на 40 равни не е някаква трагедия, дори може да се каже че 40 равни все още са в границите на репродуктивната възраст.
След 44-46 наистина не е желателно вече, въпреки че пак се раждат здрави деца.
На Сирената и трябва трудова терапия според мен. Какво ли ще стане ако всички вземат пример от нея и станат интелектуалци като нея, неизвестна журналистка в регионална медия списваща пристрастни статии чак да е такава интелектуалка но както и да е........ Та ще умре от глад ако всички са като нея да клюкарстват по цял ден и да си въобразяват че това е високоинтелектуален труд.
Трябва и да посади един домат да го отгледа от семка до даване на плод, да отгледа кокошка или теле да види от къде идват яйцата и месото, светица надали пий алкохол но знам ли за разни гурмета говори често може да си пийва винце та да изкопае, околтучи, напръска, върже и обере едно лозе.
Да види дали може да свърши тези неща без знания и учене, да види как се изкарва хляба образно казано и да уважава хората повече.

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 19:18 от relativity

# 353
А това с АРТ не е играчка, който когато му скимне да го използва. Аз лично не бих ползвала асистирани репродуктивни технологии при които се взимат стимулиращи хормони при година незабременяване дори и две, ако съм млада..... ще изчакам повече преди да се тъпча с хормони и да ми стимулират незнам си колко пъти яйчниците изкустевно.  Нали при 40 годишна възраст няма време за чакане.

А това последното  поредната инфантилщина, и никой не бил обиждал.
Разбира се че е нормално една жена на 35 ако няма деца да мисли тепърва за деца. Обида ли е дискриминация ли е незнам, просто не е нормално. Тази жена до 35 надали се е лишавала от секс може опитите да не са били на всяка цена/на живот и смърт, просто да са го давали по спокойно и да не е станало, и сега да зпочва с по тежката артилерия. Нищо нередно не виждам.

# 354
Цитат на: Юнa рlink=topic=931321.msg33401738#msg33401738 date=1468067113

Никой не отрича, че е по-лесно. Спорът е дали изобщо да се ражда късно илищ ако си минала 35 - без (повече) деца. Т.е. дали само защото ще ти е по-трудно и има някакви рискове, това е основтелна причина бебето изобщо да не се ражда.
Няма такова нещо!
Спорът е дали трябва да се изживяваш като 20 годишна, когато си вече на 35 и да почваш да мислиш тепърва за деца, че да успееш да родиш на 40.

Еми очевидно трябва, нали? Какво, без деца ли да останеш? Защо? Защото ти и още една казвате, че е вече късно?
Раждат си хората чудесни деца. В много случаи и си забременяват без проблем.  

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 19:39 от Iris04

# 355
Ами, ако до 40 жената не е имала деца, всъщност няма голям избор, нали? Какво да направи, да си каже - о, стара съм, я по-добре да не раждам. Аз също мисля, че по-"навреме" е по-добре, и все пак, въпреки, че в съвременни условия е тендеция за по-голям брой жени да родят първо дете по-късно, нима преди контрацептивите да навлязат за масова употреба, не са раждали на 40? Просто не е било първо раждане. Най-малкият, от да речем, петимата братя, да не се е пръкнал от зелката?

Иначе моето лично мнение е, че в многобройните клиники за "асистирана репрокукция" по-скоро правят бизнес, който да отговаря на търсенето. Да не обобщавам, но съм виждала какво се случва с жена, която минава през поредни инвитро процедури, една след друга. Според мен по-етичното щеше да й препоръчат да се спре. Те, в крайна сметка, осиновиха.

# 356
Проблемът със стерилитета в днешно време е много сериозен и засяга и млади хора. Освен това има и много сериозен мъжки фактор. Тогава какво правим? Аз не мисля, че е уместно като некакви свахи тука да се бутате да коментирате коя какво и как, и най малко пък да се правите  на загрижени за децата и бъдещето им.

# 357
Проблемът със стерилитета в днешно време е много сериозен и засяга и млади хора. Освен това има и много сериозен мъжки фактор. Тогава какво правим? Аз не мисля, че е уместно като некакви свахи тука да се бутате да коментирате коя какво и как, и най малко пък да се правите  на загрижени за децата и бъдещето им.
Именно.
А пък в случая въобще няма проблем със стерилитет.

# 358
Незнам колко пъти прочетох че никой не бил обиждал.....
Ще се любопитства и ще се държи сметка заядливо какво била правила жената от 22 до 30 и незнам си колко години, че е трябвало да се налага да ражда на 40.

То и Мамасита не е успяла на 22 нито да роди, нито да намери мъж, който да я храни тогава, значи не е толкова лесно, макар и да е имала желание. Ако на такава възраст, когато жената е в максимума си като свежест и красота, може да "изтъргува" младостта си и фертилността си само с  40-годишен и безсперспективен чичо, не говори добре за жената. Особено като се има предвид, че има доста около 35-годишни, вече добре устроили се мъже, имащи желанието и способността да си вземат 22-25-годишна привлекателна жена. На тази възраст жените общо-взето са в най-изгодно положение, защото могат да предложат само това, което не е тяхна заслуга - младост, външен вид и плодовитост, и никой, който ги вземе, не очаква да имат собствени заслуги и постижения.

# 359
Явно на някои жени им е доста скучен живота и не оценяват липсата на драматизъм в него, поради което търсят навън всякакви клюкини от живота на други хора паразитирайки върху него. Щом гумените глави толкова се вълнуват от историите на двойки/жени с репродуктивни проблеми, могат да прочетат някои от тях на следните линкове:

http://www.nadezhda.bg/katche-na-nadejdata/modul/razkazi-na-nadejdata/

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8275;topicrefid=19

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3289;topicrefid=19

Може пък нещо човешко все още да е останало във вас...

Общи условия

Активация на акаунт