Априлски мами 2016 - Тема 2

• 31 549
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Верно си е бухта  Joy Joy Joy
Който я види, иска да я мачка и мляска  Heart Eyes

# 586
  • Стара Загора
Момичета,ние също пазарим от next,директно на сайта им.Поръчката за БГ е с безплатна доставка над 60лв.,не 50 ,но дрешките са страхотни.Доставят ги до 3 работни дни с DHL.Много са коректни.

# 587
Верно си е бухта  Joy Joy Joy
Който я види, иска да я мачка и мляска  Heart Eyes
ОЛеее, наистина е бухта...и още няма пълни 5 месеца?!.....По принцип Тервел си върви много "строен" по бебешки, на навършени 5м е 7100 кг......а онзи ден едно дете пита майка си "Всички бебета ли са толкова дебели?"....и аз си викам явно все пак е пухкав.... Joy
( и сега как ми се хават бухтички......охххх, а как ме мързиииии)
И аз вчера му сложих къси панталони  и чорапи, имам няколко жилетки ако захладнее. Все по-често пазарувам от борса Вис Виталис, обичам да видя дрешката и да я преценя, че няколко пъти ми даваха подаръци купени според месеците на Тервел и все му къси,а широки. Някой купувал ли е от Лидл  дрешки? Тази седмица ще има бебешки и ми се сториха сладички, преди все не се наканвах или все преди мен свършваха.
Ето това ми похвалиха на мен: А за 1ви сок май реших да е морков...ябълката навсякъде дават, че ако не мине през малко топлинка оставала много плодова киселина, която може да дразни, ми то ако трябва да 1 лъжичка да цедя цяла ябълка и да се чудя как да го обработя тоя сок......а и отдавна не съм попадала на сладки ябълка, още повече произведени в БГ. Все внасят едни големи лъскави, обработени с химикали ябълки да държат танспорта...

# 588
  • Варна
Ооо какви ти 5 на 4 месеца и 10 дена е точно, мамина писана, а не прекаляваме с яденето, правим паузи през деня и от по 4-5 часа дори понякога.

# 589
  • София
zina, браво на твоята бухтичка- как сладко звучи самооо.
Аз си мислех, че близнаците са дебели на 02.08 бяхме на консултация и са по 6200 и 61 см. но те се родиха с месец и половина по-рано и тегло 2200 и 2400кг.

и аз като Harista, се чудя за дрешките от Лидл, никога не съм взимала от там, дали стават newsm78 newsm78 newsm78. Решила съм да навестя и аз борсата на Вис Виталис обичам да си видя и пипна дрехата(ММ все ми се кара, че си "бърша" ръцете с това пипане на дрехи) аз не умея да пазарувам онлайн, не мога да ги преценявам Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 590
  • Стара Загора
Аз съм купувала клинчета от Лидл, но не ми харесват. Много им е хлабава ластиката. Утре ще проверя суитшъртите и блузките.
Не знам как да го обясня пишейки, но от няколко дни Мила започна да пръцка с уста и е много смешна. Аз й говоря нещо и тя ми прави една физиономия и пръцка с устнички  Laughing
Още не се е обръщала по корем, но прави сериозни опити и чак се ядосва, че не успява.

# 591
И ако има и много плюнка представям си какъв кеф й е на Мила.
И аз ще ги погледна утре в Лидл.
Аз пък се чудя какво да правя, защото вече почти не иска легнал, иска да гледа, няма претенции дали да е на ръце в шезлонг или някъде подпрян......но не е хубаво толкова дълго да натоварва гръбнака. А още не прави сам опити да се надига. И по корем не иска, в просъница се завърта няколко пъти и като усети, че е  по корем се обръща или ако не може почва да мрънка. да се кара и да се сърди. Заспива прав, но ако го сложиш легнал да заспи....мрън та мрън. Навън като го държа му показвам дърветата. да пипне листенце, кора....котенцата пред блока много го обичат. Заглежда се някъде и почва да си мърмори нещо....всичко добре, пак докато не трябва да легне. Доста по-лесно ще е като се научи да сяда. И в телевизора и в компа се заглежда. Поне вечер като дойде време за лягане си заспива в леглото, не много спокойно, но все пак. И почна да прави дрямки. Тъкмо се зарадвам,че заспал, да свърша нещо и след 40 минути ухилен и отпочинал ме вика да си играем Simple Smile Много обича и да ме гледа в огледалото.

# 592
Maksy,  за борсата, толкова често ходя, макар, е купувам само по 2-3 неща, точно за в момента и така до следващия път, че вече знам само като им ги видя кали се свиват, дали се отпускат, дали са меки, след пране дали изтъняват Simple Smile Общо взето купувам от техните БГ серии с мечки и жирафи, много ми харесват и единичните им бройки на лимончета, точки и т.н......И обикновено има моите цветове- бежаво, сиво, странни комбинации, странни картинки Simple Smile

# 593
Момичета, некст са хубаво качество, аз мога да похваля и George, който пусна някой по-горе, вижте и mothercare.co.uk. Но с поръчките от чужбина е малко по-сложно. Иначе този сайт, от който поръчвате на некст е next direct. Специфичното е, че нямат намаления. Но на английската версия не приемат бг карти. Аз съм пазарувала и от hm хубави детски неща. Има теми за всички тези сайтове и може да питате и там. За Лидл - взимала съм много хубави якета, но и много неприятни бодита. Разнообразно качество са им нещата, но имат и много хубави.

# 594
Нашите са по 6кг,родени 1.800.Нямаме 4 месеца още.Мисля,че сме добре.

# 595
Някой който си е захранил бебока ще ми помогне ли? Почнах с тиква, мисля след това картофи, моркови... Дадох му 2 лъжички, утре ще му дам 4ри и после не ми е ясна процедурата
Моето момче вече по корем се обръща за по малко от секунда, даже почва да се обръща от корем по гръб  Grinning
Как сте със зъбите? Мишо отказа да яде и взех да му давам Дентокинд. Май ще имаме драми с тея зъби

# 596
Мамчета, вашите бебчета започнаха ли да се навдигат и време ли е вече за това изобщо. Симона само да докопа нещо за което да се хване започва да се напъва да става.Много е смешна,хваща се за дънките си и се опитва да се навдигне. Майка ми й подава ръце няколко пъти и сега само ,като й плесна и й подам ръце се пъчи.За сметка на това заряза опитите да се обръща. Не знам какво да правя. Да я поощрявам ли в опитите да  се навдига или да поизчакаме. На почти 4 месеца е. Онзи ден свекърва ми я хвана за ръце и тя се набра и седна на дупе.Аз да си призная малко се ядосах. Мъжа ми иска да повдигнем летния кош за да можела да гледа.Всички бързат да порасне,а мен ме е страх да не я ''повредим'' нещо. Чета,че и вашите бебчета са безкрайно любопитни към заобикалящия ги свят...

# 597
Въобще не се притеснявай, че твоето "изостава" от другите бебчета. Моят също не хваща пръстите ми, за да го изправя. Свекърва ми се беше притеснила, че не хващал хубаво (изобщо не знам какво ще прави, когато разбере, че няма да захранвам и да давам сокове все още, тези дни и моите родители бяха дошли и ги събрахме. Имаше обидени, а на мен ми беше нервно, защото непоискани съвети не приемам, особено остарели за мен практики.) Та моят не се надига още, за сметка на това пълзи и се търкаля. На моя един съученик пък споделил, че детето му не пропълзяло, направо проходило. Така че не бива да ги насилваме, природата си знае работата. Моята свекърва също го държи седнал. Абе тея свекърки защо толкова ни дразнят?!
Днес пръснах много пари в ХМ. Утре е 15, кога смятат да ни преведат парите, ааааа!

# 598
  • Стара Загора
Ние пък не се обръщаме по корем, но се набира да се надига, ако й дам да ме хване за пръстите. А баща й извади една от пръчките на кошарата, сложи й я пред гърдире и тя я хвана сама и се набра. Надигна се няколко пъти, доста силен захват има.

# 599
Всяко бебе се развива с различни темпове, както и при възрастните има по-силни с ръцете, по-силни с краката, с по-големи и здрави рамене......и при бебетата е така. Зависи то гените, от характера, от видовете занимания с родителите, от гимнастиката, от упражненията и най-вече от предпочитанията на бебето. ОТ 2я месец на Тервел му е толкова интересно да се надига, В началото само се опитваше.....после го придържах за ръце, защото не се хващаше стабилно, и го придърпвах към себе си все едно да седне. Той си умираше от кеф и много се радваше. Така му заякнаха по-бързо вратлето и ръцете, Но пък ето по корем изобщо не иска, не обича и ако не се обърне по погрешка( само няколко пъти се е случвало)....няма сам да се насили. Обръщам го понякога само за малко, за да не се ядосва и да разстройвам много, за да може и гръбчето и тилът да заякнат. Едно бебе ако има желание може да се поощрява според мен, защото те знаят много по-добре от нас кога са готови и до къде могат и искат да стигнат.
Като цяло те сега зависят от нас и тези хващания, начина на носене, на държане, гимнастики и упражнения ще окажат влияние на психомоторното развитие. 
Всяко бебе си е уникално по своему  Simple Smile Те за това са и толкова различни като станат големи, някой са по-атлетични и дейни, друго по-лениви и мудни......За това се радвам тук в групата, че го няма това надцакване: " ама мойто прави така, защо твойто не може" и подобни...Че като ги слушам по пейките как се гордеят и злорадстват на коя бебето не било като тяхното.....Офф..отплеснах се в друга тема...
 А наистина или бабите все бързат да порастнат децата ни без да се съобразяват това добре ли е за малчовците или ги е страх и се шашкат за всяко нещо, което бебето прави по-рано, от колкото бабите са решили , че е нормално....

Общи условия

Активация на акаунт