Априлски мами 2016 - Тема 2

• 31 268
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Значи не е само при нас.
От скоро капвам вигантола на бибата, той е мазничък и не се стича и така му го давам. Споделям идеята, че някой може да се мъчи като мен всяка сутрин да цели безуспешно една ревяща и мърдаща уста.

# 151
Аз го давам с лъжичка и малко мляко.
А вчера и аз забелязах как гледа, докато ядем. Бяхме в спалнята, те с баща си се излегнали и давам на татко му да си куса  банан - щяха да му хвръкнат очите на малкия  Crazy

# 152
  • София
Нашето момче се е научило да вика ... като девойка. хаха Много ме разсмива!
А днес вече втори път откакто се буди само два пъти през нощта - към полунощи и после към 4... Днес даже спа до осем. О, благодат  Grinning
Иначе имаме малко проблеми със приспиването отскоро - много трудно заспива, реве, гърчи се и 'вика', ръката ми се откача на люлката, докато го приспя. Нежните движения вече не помагат. Навън в количката е същото-  5-10 мин интензивен рев докато заспи...
А иначе мен ме гледа и докато ям, и във всеки един момент. Нали го водя с мен и до тоалетната и докъдето ходя... Следи всяко движение Simple Smile Даже така спира да мрънка, като ме види да правя нещо.

# 153
Много съм горда с малкия  Hug оставих го да спи по гръб и го намерих по корем, от 1 седмица се мъчи и е успял  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 154
Охх, при нас ново 20. Преди да постъпим в болницата бях пуснала изследвания на акото на малкия-днес научих, че има изолиран чревен стафилокок. В болницата го лекуват от вирусна инфекция, сега се оказва, че са бактерии.

# 155
Ние, които сме родили със секцио, няма какво да се чудим как ще е второто - пак секцио Confused Лекарите у нас така практикуват в повечето случаи. И трябва да минат поне 2 год. А ако решиш да имаш трето - тази рязана матка ще издържи ли? Изобщо, много се чудя как някои си избират секцио по желание. Чудно ми е колко ли боли естественото раждане? Какво ли е да видиш и вземеш в ръце току що роденото бебе? Проспиваме някои важни неща ние, в буквален и преносен смисъл Grinning
Аз с нищо не мажа гърдите, не вярвам, че има такива магически кремчета. Виж, упражненията за гръдните мускули са друга работа.

Здравейте момичета. Отдавна не съм писала, защото бяхме на гости и нямах време. Вие сте изписали много и сега гледам да наваксам. Благодаря за страхотната темичка.
Относно това, което е споделила Addicted за секциото, и аз трудно преодолях това, че родих по този начин. До скоро си мислих, че съм половин майка след като не родих нормално. Толкова много се подготвях, толкова четох, разпитвах, преживявах го, и накрая се наложи секцио. И аз често си задавам въпросите дали боли много, какво е да си гушнеш бебчо веднага и т.н. Но нищо не можем да направим. При мен бебчо си пожела така да излезе.

# 156
Ами температура нямам благодарение на АБ, но гърдата е все така червена и подута. Не знам дали е изсмукала задържаното мляко newsm78
Минавам набързо тази сутрин и ще редактирам направо. Май ще се наложи да взема една кутия адаптирано и да дохранвам на този етап. Кърмата драстично ми е намаляла. Дохранващите какво давате newsm78

Аз давам биолактана и съм много доволна. Съдържа пробиотици.

# 157
Ние, които сме родили със секцио, няма какво да се чудим как ще е второто - пак секцио Confused Лекарите у нас така практикуват в повечето случаи. И трябва да минат поне 2 год. А ако решиш да имаш трето - тази рязана матка ще издържи ли? Изобщо, много се чудя как някои си избират секцио по желание. Чудно ми е колко ли боли естественото раждане? Какво ли е да видиш и вземеш в ръце току що роденото бебе? Проспиваме някои важни неща ние, в буквален и преносен смисъл Grinning
Аз с нищо не мажа гърдите, не вярвам, че има такива магически кремчета. Виж, упражненията за гръдните мускули са друга работа.

Здравейте момичета. Отдавна не съм писала, защото бяхме на гости и нямах време. Вие сте изписали много и сега гледам да наваксам. Благодаря за страхотната темичка.
Относно това, което е споделила Addicted за секциото, и аз трудно преодолях това, че родих по този начин. До скоро си мислих, че съм половин майка след като не родих нормално. Толкова много се подготвях, толкова четох, разпитвах, преживявах го, и накрая се наложи секцио. И аз често си задавам въпросите дали боли много, какво е да си гушнеш бебчо веднага и т.н. Но нищо не можем да направим. При мен бебчо си пожела така да излезе.
Боли, боли много. Буквално бебето ме разцепи от-до. Имам някакви бледи спомени как една от сестрите ме обвиняваше, че не съм дошла по - рано и няма време за клизма и упойки. Спомням си как само ми повтаряха "Още един шев" до безкрайност. Усещах как съм на миг от това да припадна, но някак си останах в съзнание.
Бебето не ми го дадоха веднага, чак когато стана време за първото кърмене го гушнах за първи път. Преди това го бях видяла само за секунди и ми се стори, че е ужасно - цялото посиняло, с вади кръв, а от устата и носът му излизаше зеленикава слуз. А си мислех, че най - грозничко ще е първите два месеца Laughing Но изгубих много кръв, след това бях като парцал, но от онези щастливите по рекламите - с усмивка на лицето или по - скоро щастлива гримаса. Целият екшън с раждането беше под 1 час.
След това  вкъщи ми трябваше 24/7 лед, просто дори в момента имам повече лед в хладилника отколкото храна. Изгубих всякаква чувствителност в коремната област от толкова студ. Още не се оправям добре със сядането и постоянно си нося възглавници.

Години наред си мислех, че ще родя със секцио, а то какво стана. Такова чудо като полу-майка заради начина на раждане аз не признавам. Всяка майка си е "изстрадала" детето, то вече как е решило да излезе са едни подробности.

# 158
Аз на 8 см разкритие исках да ме режат, толкова болеше,да не говорим че контракциите ми почнаха в 12 вечерта, родих в 8 сутринта. Една гадна докторка ме преглеждаше през нощта и само ми крещеше да не викам като ми бъркаше супер зверската. Но няма да ви лъжа за 2 дни бях ОК имах само 4ри шева външни. Другото което е, като родих ме сложиха точно до бебчо, така че сме заедно от първата секунда. После го взеха за някви изследвания и ми го докараха след 2 часа. Аз специално съм много доволна от целия екип на болницата. Даже нощно време им го носих да го повиват и спеше по 4-5 часа. Не знам защо майките си дават парите за частни клиники, като в държавните са много добри специалисти, особенно родилните отделения.

# 159
Кепакабана, и аз така мислех по отношение на последното ти изречение. Сега не знам какво да мисля. Останах много доволна от персонала, когато раждах, бебето ми беше при мен от втория ден, но останалите бебета, които не са при майките си, остават често сами. Нямат достатъчно персонал и 1-2 сестри обикалят из различните отделения. Ами ако през това време стане нещо ooooh! До скоро си мислех, че няма значение кой ще ме изражда, казвах си в добра болница съм, с добри специалисти, раждането е естествен процес. И при мен наистина беше така, родих без избор на екип, обаче вчера една майка ми сподели за нейна приятелка - чакат прекалено дълго бебчето да тръгне само, изваждат го в безсъзнание и сега има някаква парализа. Да ти осакатят здраво износеното бебе!! Момичето не е раждала във хвалените болници в града, но това е ужасно! Ако забременея някога отново, ще си избера лекар. Пак ще родя в същата болница и ще се надявам да съм в състояние да обгрижвам бебето си и да е при мен.
Стискайте палци утре да ни изпишат и стафилококите в червата да ги няма след антибиотика Praynig

# 160
Кепакабана, и аз така мислех по отношение на последното ти изречение. Сега не знам какво да мисля. Останах много доволна от персонала, когато раждах, бебето ми беше при мен от втория ден, но останалите бебета, които не са при майките си, остават често сами. Нямат достатъчно персонал и 1-2 сестри обикалят из различните отделения. Ами ако през това време стане нещо ooooh! До скоро си мислех, че няма значение кой ще ме изражда, казвах си в добра болница съм, с добри специалисти, раждането е естествен процес. И при мен наистина беше така, родих без избор на екип, обаче вчера една майка ми сподели за нейна приятелка - чакат прекалено дълго бебчето да тръгне само, изваждат го в безсъзнание и сега има някаква парализа. Да ти осакатят здраво износеното бебе!! Момичето не е раждала във хвалените болници в града, но това е ужасно! Ако забременея някога отново, ще си избера лекар. Пак ще родя в същата болница и ще се надявам да съм в състояние да обгрижвам бебето си и да е при мен.
Стискайте палци утре да ни изпишат и стафилококите в червата да ги няма след антибиотика Praynig
Дано всичко е наред с твоето бебче, бъдете силни!
Аз също раждах без екип в хирургиите в Пловдив, чувала съм че там е единственото място където правят всичко възможно за естествено раждане, докато в другите болници при най-малкия проблем ги вадели секцио, не знам божа работа. Не е гаранция, че в частната болница няма да стане същото. Да не говорим, че недай си боже се случи нещо с бебенцето пак ги карат в държавните болници, защото нямат нужната апаратура

# 161
Аз съм на мнение, че щом детето спи, значи не е гладно Simple Smile
Като огладнее, сигурно събужда всички съседи  Laughing

Абсолютно и аз съм на това мение  Peace

Вашите бебчета смучат ли си палците, при нас взе да става постоянно  ooooh!
Zina и моя Борко започна да си смуче палчето. Много ме е страх да не стане навик. Скоро разбрах, че едно момиче на 18 години още заспивала като си смучела палеца.

# 162
Да не говорим, че недай си боже се случи нещо с бебенцето пак ги карат в държавните болници, защото нямат нужната апаратура
Така е!

# 163
  • Варна
Аз съм на мнение, че щом детето спи, значи не е гладно Simple Smile
Като огладнее, сигурно събужда всички съседи  Laughing

Абсолютно и аз съм на това мение  Peace

Вашите бебчета смучат ли си палците, при нас взе да става постоянно  ooooh!
Zina и моя Борко започна да си смуче палчето. Много ме е страх да не стане навик. Скоро разбрах, че едно момиче на 18 години още заспивала като си смучела палеца.

Weary чувала съм за 7-8 годишни, ама това... ooooh!

# 164
В 5 часа ме стбуди звука на смучене на палец  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт