Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 233
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Когато нямам маска под ръка, ползвам едно олио за коса на Балеа. Но мойта коса е нормална, не се е изсушила от къната. Даже по скоро обратното, беше суха от химичните бои, с къната се оправи.

# 496
Аз имах 1-2 пъти по-суха коса, в началото.Сега изобщо нямам никакъв проблем, косата ми много се подобри с къната.Иначе против суха коса имам оранжевите концентрати на Керастаз.

# 497
Снощи преди лягане реших да среша и ми се приплака, такава заплетена и суха не съм си виждала косата скоро... Confused Взех алое вера, сложих в него доста масло от жожоба и няколко капки лавандула и омазах обилно косата, завих с найлон и така спах цяла нощ (макар да не ми е приятно да спя с нещо на главата  Mr. Green). Днес измих със силно хидратиращи продукти, минах с терапевти4на преса и с риск да си накъсам косата я разресах както е с маската... След измиване полях с лимонена вода... Сега косата ми е по-добре, една идея по-хидратирана я усещам... Утре ако пак се оплете, ще я клепам пак с мед+масло... Цвета за сега е ОК, продължава да пуска жълта вода при миене, но си е медена и има блясък... Само да не беше този фриз и тази сухота... Whistling Но моята коса по принцип не понася протеини, а това си беше много силна протеинова "терапия"... Другия път ще пробвам само къна, може някоя от билките в боята да не ми понася и да ми е изсушила допълнително... Rolling Eyes

# 498
  • В полите на Пирин планина
В къната може да се сложи и масло, примерно кокосово - аз него най-много го харесвам за дължините. Peace

# 499
Лунна пътека, какво алое ползваш-естествено или купуваш? Ако купуваш, ще ми е интересно каква марка. Аз сега пия Алое Вера на Або Фарма:)

# 500
  • Пловдив
А дали може да се сложи Митик Ойл в къната Rolling Eyes

# 501
Ани888, купувам алое вера на гел в литрови шишета от Франция, уж за пиене, но нещо не мога да го пия (гадно ми е  Mr. Green) и сега го ползвам за коса.. Peace Ако се раздразни скалпа, си мажа главата и ми помага и реших и за хидратация да го пробвам....
Лятна буря, ако това олио не съдържа силикони и други добавки, може да се ползва...  Peace
Аз сложих в моята боя масло от кафе, много ми харесва как мирише... Heart Eyes

# 502
Наглеждам  темата от доста време, най-накрая се реших да мина във вашия отбор следмного години боядисване, взела съм си къна lush, днес не стигнах до къносването, остана за другия уикенд, обаче изпаднах в чуденка да слагам ли някакви добавки за по-добро покритие на белите коси или така да си я мажа

# 503
Зари, в блокчето на Лъш има добавки, освен къна. Според мен, нищо не слагай, пробвай първия път така, ако не си доволна, другия път ще експериментираш:)

# 504
  • София
Лунна, така кажи де, че в къната е имало други билки. Според мен, изсушаването е от тях, чиста къна изобщо не изсушава, даже напротив, като балсам е.

# 505
Луна, от години ползвам само къна и понякога масло за краищата. Косата ми е чуплива и дълга до плешките, но не ми се е заплитала. И аз смятам, че проблемът идва от нещо друго, което използваш.

# 506
И при мен няма изсушаване от чистата къна, в началото, когато се боядисвах с бои и смеси- къна, касия, амла и др.подобни, 1-2 пъти ми беше по-суха косата, но нищо непоправимо.Сега ме сърбят ръцете да си поръчам пак Сахарата /макар чак на 15ти да трябва да се къносвам/, то май Култиватор боята съвсем стана мираж, пък и вече не съм сигурна, че искам...

# 507
Привет. Минавам към вашите редици. Бях взела преди няколко месеца къна от един индийски магазин. Наскоро я пробвах и останах много доволна. Правя я обаче по следната рецепта: 2с.л. кисело мляко 2с.л. къна оставям да заври. Когато истине добавям жълтък и кокосово масло. Тази рецепта я знам от майка ми, която е живяла в Индия 3 години.
Естествената ми коса е кестенява и така се получават само ръждиви и шоколадови оттенъци на слънцето, което ме устройва. Не ми отива много червена коса.
Проблемът е, че магазинчето вече го няма и сега се чудя от къде да се сдобия с нова къна. Прочетох че мароканската прави ярко червено- значи няма да е тя. А вие какво ще ме посъветвате.  Hug

# 508
  • В полите на Пирин планина
Аз винаги съм пазарувала он-лайн или от Еко-мама, или от ХенаФокс. Може и от зоя.бг - също има натурална къна.  Peace

# 509
Проблемът е, че магазинчето вече го няма и сега се чудя от къде да се сдобия с нова къна. Прочетох че мароканската прави ярко червено- значи няма да е тя. А вие какво ще ме посъветвате.  Hug
Виж това, може да ти е интересно:
http://blog.ekomama.net/2012/10/31/dnevnik-kosa/

Общи условия

Активация на акаунт