Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 231
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, някой получавал ли е алергична реакция към амла? Скалпът ми стана в пъпки и трите пъти в които си направих маска. Сложих само амла Hesh от ebay, шампоан не съм сменяла.

# 511
Ползвала съм я не върху скалпа, а само по дължините, но си бях правила маска на лицето с нея и кожата ми се позачерви.

# 512
Привет. Минавам към вашите редици. Бях взела преди няколко месеца къна от един индийски магазин. Наскоро я пробвах и останах много доволна. Правя я обаче по следната рецепта: 2с.л. кисело мляко 2с.л. къна оставям да заври. Когато истине добавям жълтък и кокосово масло. Тази рецепта я знам от майка ми, която е живяла в Индия 3 години.
Естествената ми коса е кестенява и така се получават само ръждиви и шоколадови оттенъци на слънцето, което ме устройва. Не ми отива много червена коса.
Проблемът е, че магазинчето вече го няма и сега се чудя от къде да се сдобия с нова къна. Прочетох че мароканската прави ярко червено- значи няма да е тя. А вие какво ще ме посъветвате.  Hug
Само кисело мляко и къна - без вода? newsm78

# 513
  • София
Аз още не съм се къносала с къната на Кхади, но да питам - имам кокосово масло. Как да го сложа в сместа? С топлата вода или малко преди да я мажа? Може ли да направя сместа довечера, да седи цяла нощ на около 15 градуса (нощем изключваме отоплението) и сутринта да се "правя"?

# 514
  • В полите на Пирин планина
Аз още не съм се къносала с къната на Кхади, но да питам - имам кокосово масло. Как да го сложа в сместа? С топлата вода или малко преди да я мажа? Може ли да направя сместа довечера, да седи цяла нощ на около 15 градуса (нощем изключваме отоплението) и сутринта да се "правя"?

Кокосовото масло трябва да разтопиш и го разбъркваш с готовата за апликация къна. Може да я оставиш да оксидира през нощта.  Peace

# 515
  • Sofia, Bulgaria
JG1123 Амла самостоятелно ползвах вече 2 пъти, маска на косата и на лицето и не съм имала никакъв проблем. Преди съм добавяла в сместа с къната и пак не съм имала проблеми.
Дано бързо да се оправиш и да нямаш последствия bouquet

# 516
Пак ще пиша за съвет, утре мисля да се къносвам, кога е по-добре да разтворя къната тази вечер или утре сутрин.

# 517
Тази вечер е по-добре, нека спокойно си отдели цвят.

# 518
Тази вечер е по-добре, нека спокойно си отдели цвят.
Благодаря за съвета, така и ще направя

# 519
Моля за идея за смес, с която да направя маска, с цел тънката и фина коса да стане по-твърда и обемна. Къносвам се, не ме плаши червеното, но без балсам не мога да се разресвам, а след него става мека и перушинеста косата. Утре трябва да съм с прилична коса, дайте идеи, моля.

# 520
  • София
Къносах се с една от смесите на Khadi, не знам дали съм доволна обаче Simple Smile
На самата опаковка пишеше да се прави с гореща вода и да се нанесе на чиста коса, подсушена с кърпа, докато сместа е още топла. Така и направих, но много почна да тече сместа около час след нанасянето, изпоцапах сума неща с къна Simple Smile  Къносването беше следобяд, стоях около час, поне половин час ми трябваше, докато почне да тече чиста вода от косата ми след това. Вечерта долната част на косата ми изглеждаше червена на лампа, днес на слънце беше с червеникави оттенъци, но иначе кестенява (моята си е кестенява, даже тъмно кестенява). Лъскава и мека е, засега е добре. Ще видим по-натам как ще се държи.

# 521
Deborana, смени балсама. Аз ползвам понякога Oil repair hair - масло за коса на Балеа от DM. Слагам го на влажна коса и суша. Подрежда косата и премахва перушинестия ефект. При мен изправя косата, защото тя е чуплива.

# 522
И аз вече съм къносана. Вчера едвам издържах 2 часа да седя.
Днес като се гледам, определено не съм намазала много добре, от едната страна имам един не много оцветен кичур, отгоре ми е малко по-светло.
Притеснявах се, че няма да ми хване, защото от години се боядисвам, хвана ми, обаче този неравномерен цвят ме дразни.
Другата седмица, ако се къносам пак прекалено скоро ли е. Иска ми се да поизравня цвета

# 523
zari65, понякога къната има леко изсушаващо действие, ако при теб го няма, може да се къносаш пак.Не е проблем, че ще е скоро, тя не изтощава косата, напротив.Според мен, стой повече, така цвета ще е по-наситен.

# 524
Определено ми изсуши повече от боя, но доста балсам сложих та се пооправиха нещата.
Бях решила поне три часа да седя, обаче не успях.
Следващия път може би ще пробвам някакви добавки да сложа.
Макар че, като чета мненията са разнопосочни,относно ползите им

Общи условия

Активация на акаунт