Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 191
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
nad_tab разкош е Simple Smile
Цитат
Последния ми бъркоч:
касия 30гр.+Henna Powder 30гр., Amla Powder 20гр.,Indigo powder 30гр., алое 5гр.
това го смесваш ли? И нанасяш на косата? Тези 30 грама заедно ли се правят с водата или всяко по отделно.Цвета ти много ми хареса .Извинявам се за въпросите , но не съм запозната с къносването.
Алоето листа на прах ли е ?

# 601
Наде, вижда се разликата, да. Някой път и аз може да пробвам твоите рецепти.
А къната оставаш ли я да престои да отдели цвят, или?

# 602
  • Бургас/Пз
Аз също добавям амла за убиване на червеното. Определено има разлика , но въпреки това червеното пак избива.

# 603
Над, много сте хубави!И много добре ти е покрило!

Хайде и от мен последния ми цвят, понеже се харесвам само по къна и нищо не добавям  Grinning
Махам снимката, но нещо такова  #Silly   Grinning

Искам да пожелая весели празници на всички в темата -много топлина и любов и безкрайно щастие  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 25 дек 2016, 10:33 от setony

# 604
Setony и Nad, много сте красиви и хубави коси имате:) Пожелавам на всички, много здраве, споделена любов, домашен уют и топлина в сърцата:) Весели празници!

# 605
  • София
Сетони, мноооооого ти отива този оттенък, а и е светла, нещо което аз не успявам да постигна, нищо че съм естествено тъмно руса...

Благодаря, момичета! На мен цвета не ми е особено любим, много ми е тъмен, но това е единствения вариант при мен за студен цвят. Заслужава си, след като косата ми спря да цъфти и достига прилична дължина при условие, че обичам да я третирам с маша и преса Simple Smile

Весели празници
bouquet

Къната и касията заедно ги смесвам вечерта с леко затоплено мляко, на сутринта забърквам амлата с вряла вода, индигото с хладка и оставям да престоят 15мин. смесвам всичко, добавям алоето на прах и нанасям на измита с дълбокопочистващ шампоан, подсушена с кърпа и омазана с кокосово масло коса. Слагам две шапки и стоя, колкото мога, минимум 3ч.

Чудех се да не му стане нещо на млякото като седи толкова много извън хладилник, не му става  Mr. Green

Аз също добавям амла за убиване на червеното. Определено има разлика , но въпреки това червеното пак избива.

Виж ме на втората снимка, това е поизмита не къносвана 1,5-2 месеца коса, не червенее изобщо, но може би е до косъм, моя е пепеляв по принцип.

Последна редакция: сб, 24 дек 2016, 12:58 от nad_tab

# 606
Сетони, то какво да добавяш, цвета е страхотен и много ти отива.

# 607
Да рапортувам: използвах 50 гр тъмно кестенява билкова боя, която разтворих в горещо кафе, добавих Тричуп масло и започнах да нанасям. Предварително, крайчетата на косата намазах със стимуланта на Икаров. Иии изненада, сместта не ми стигна! Ами сега? Добре че имах къна, та сложих 3-4 чаени лъжички, още толкова индиго, пак разтворени в кафе и донамазах . След три часа измих и резултата ми хареса- тъмно кестенява към шоколадова коса, много, ама много мека, плътна и лъскава:) Леко, но по-добра от предишния път покритие на няколкото ми бели косъма:) Така че, красавици, ползвайте кафето, ще останете доволни:)

# 608
Момичета, весели празници от мен bouquet

Влизам с питанка, дали мога да си изсветля косата след къна и индиго. Хайде, индигото ще го махна някак, но къната? Дали ще пречи? Искам само един- два тона по- светла от естествената ми коса да направя с боя Thinking

# 609
Мери, задължително предупреди фризьорката, че си къносана преди да започнете с боядисването.

Аз нямах време и сложих къната за два часа във фурната да се оксидира. Беше рядка и преди да я нанеса сложих канела, за да я сгъстя. Обаче сега много странно ми щипе на скалпа. Някой имал ли е такъв проблем?

# 610
Zigizagi, от канелата е! Помня, за първи път като си капнах масло от канела на китката, направо ми се подпали ръката. Много внимателно с канелата!

# 611
  • В полите на Пирин планина
Момичета, весели празници от мен bouquet

Влизам с питанка, дали мога да си изсветля косата след къна и индиго. Хайде, индигото ще го махна някак, но къната? Дали ще пречи? Искам само един- два тона по- светла от естествената ми коса да направя с боя Thinking

Аз се изсветлих след къна. Сама. Не съм имала проблем с косата и цвета.  Peace

# 612
  • Бургас
Чувала съм, че маслото от канела е за растеж на косата, явно за това щипе - правя аналогия с маската от горчица.

И да кажа, че косите ви са прекрасни Simple Smile

# 613
  • Пловдив
Вчера се боядисвах. Разтворих каната в кафе в неделя, а вчера разтворих и индогото в кафе. Доколкото се огледах, червени оттенъци вече няма, а цветът е станал много хубав тъмнокестеняв. През деня на слънчевата светлина повече ще се оглеждам Laughing

# 614
Завиждам ви. Аз съм за боядисване вече, но вчера се събудих с толкова схванат врат и такива болки при движение, че не смея и да си помисля да се намажа, страх ме е да не си утежня положението.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт