Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 163
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Е, да де. На мен също ми допада, обаче реално не е равномерен цвят, един цвят на цялата коса и не за всички е желано. Това имах предвид, не за дължините.
Така или иначе явно zari65 не се е сработила с къната - лошо няма.

# 676
Добре, само при мен ли къната за месец, тотално се измива по дължината??? В корените е добре, но по дължината е ръждиво... Някъде да не би да греша?

# 677
  • София
Добре, само при мен ли къната за месец, тотално се измива по дължината??? В корените е добре, но по дължината е ръждиво... Някъде да не би да греша?

Колко пъти си се къносвала? Как да кажем къде грешиш, след като не си описала нито каква къна използваш, нито как я нанасяш?!?

# 678
За първи път се къносах в началото на м.ноември 2016 г с билкова боя на Хенафокс. Намазах цялата коса, като в крайщата сложих Тричуп Ойл. Последно се къносах на 24.12 със смес от къна и индиго на Хенафокс. Преди къната леко навлажних опашката, сложих масла и чак тогава намазах цялата коса. Измивам след три часов престой, като слагам маска.Така процедирам.Към днешна дата, опашката ми е ръждива и суха, а корените са с нормален цвят, кестеняв.

# 679
Ани, аз бих ти предложила да опиташ без масла и маски, както и за измиване да ползваш меки шампоани, или този на Тричуп, който е с къна. Къната се сваля от агресивни шампоани и масла. При мен дори Бочко я сваляше, а уж е нежен като за бебета. По мое мнение косата се изсушава много повече от сешоари и преси, отколкото от къна и индиго.

# 680
  • София
Моята коса не се разбра добре с къната  и се върнах към боите.

Какво не ти хареса на къната?

Неравномерния цвят, липсата на лъскавина, бързото отмиване на цвета и как да кажа придобива един такъв вехт цвят, незнам от къната ли или от сезона, но такъв косопад никога не съм имала.
Другото, което ме отказа е часовете, които трябва да се седи и допълнителните грижи, поради изсушаването.
Откъм време и резултат не ми е ок.
От колко време ти е косопада?Моят е от година и повече и също имам подозрение,че е от къната,макар да ползвам чиста,без хим.примеси  newsm78

# 681
Ани, аз бих ти предложила да опиташ без масла и маски, както и за измиване да ползваш меки шампоани, или този на Тричуп, който е с къна. Къната се сваля от агресивни шампоани и масла. При мен дори Бочко я сваляше, а уж е нежен като за бебета. По мое мнение косата се изсушава много повече от сешоари и преси, отколкото от къна и индиго.
Zigizagi, ползвам уж меки шампоани-на Христина и на Логона с алое. Наскоро си купих на Lush с къна, уж и той ми допадна...Ако махна маслата и маската, съвсем няма да мога да среша. Принципно, в деня на измиването, ми е ок косата, на следващия също, но от следобеда, до третия ден е кошмар-мазен корен и сухи краища. Седи като несресана. Сешоар ползвам само на студена струя и то сега, зимата. Слагам термозащитен спрей преди това.
Явно ще ходя пак да се подстригвам, няма да успея да отгледам дълга коса.
Едва се сдържам да не къносам косата отново. Решението ми беше , това да се случи в началото на м.март, за да са изминали три месеца от последната апликация и да намажа цялата коса. Обаче, сега се притеснявам да не провокирам допълнително изсушаване.

# 682
Аз не слагам никакви масла преди къносване, след изплакване използвам само маска, без шампоан. Ани, пробвай един-два пъти така, ако искаш. Ако преди къната си използвала химични бои, то краищата ти са увредени от от тях, и ще бъдат такива, докато не израсте неувреденана коса. Ползвай някакви финиши без отмиване-олио, кристали или каквото ти хареса.
Маската на Макадамия, която Надя показа, и на мен ми е една от любимите.

Последна редакция: нд, 29 яну 2017, 18:21 от Lemy

# 683

stelaartois, от есента, по това време започнах и да се къносвам,може и да не е в къната причината, а просто съвпадение, но както писах по-горе причините са комплексни да се откажа от къната

# 684
Здравейте, до сега съм ползвала само химични бои, но искам да премина към по-щадящо оцветяване. Целя се в кестеняв цвят без червени отенъци. Тъй като ми се вижда много сложно смесване на къна с допълнителни съставки, оксидиране и т.н., си мислех да използвам готови билкови, растителни бои. Спрях се на растителна безамонячна боя за коса с къна Sante. Ще се радвам на отзиви, ако имате такива  Peace

# 685
Благодаря, момичета! Ще поръчам Макадамия маска и серума на Маракеш за цъфтящи коси.
Преди се боядисвах с безамонячна боя и явно трябва да мине време и да израсте косата. Продължавам!

# 686
  • София

stelaartois, от есента, по това време започнах и да се къносвам,може и да не е в къната причината, а просто съвпадение, но както писах по-горе причините са комплексни да се откажа от къната
Благодаря!

# 687
Ани, моята коса е чуплива и понякога доста се разхвърчава. За да премахна този ефект, използвам олиото Балеа от ДМ - за суха и изтощена коса. Слага се само в краищата и е  5-6 лв.

# 688
До, и аз него ползвам понякога, когато нямам хубава маска за коса под ръка.

# 689
Lemy, Zigizagi, Благодаря:) Аз също ползвам от ДМ, но розовите кристали за дълга коса. Олиото, за което пишете, като финиш ли е или като маска?

Общи условия

Активация на акаунт