Къната, билките и всичко останало - Тема 10

• 83 151
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Финиш. Нанася се на дължините на леко влажна коса.

# 691
Аз си вземам от БГ къната на Афродита тъмен махагон. За човек като мен, който се къносва от години, съм наясно, че има по-добри къни, но все забравям да си поръчам от сайтовете, които давате тук във форума, а нямам време да чакам. Получава ми се добър резултат въпреки всичко. Белите ми коси са с по-светъл оттенък, но не е проблем. Краищата са добре, въпреки че я минавам с преса и почти винаги ползвам сушоар. Миналата година бях минала на боя, но краищата бяха с ужасен цвят, нямаха бясък, та пак си се цапам. Поръчах си веднъж една уж цветна къна по интернет, но не усетих цвят. Единствено от къната косата ми е лъскава и жива, а съм ползвала какви ли не бои.
Когато си забърквам смесите винаги слагам жълтък, зехтин и каквито масла имам.

# 692
  • София
Аз си вземам от БГ къната на Афродита тъмен махагон. За човек като мен, който се къносва от години, съм наясно, че има по-добри къни, но все забравям да си поръчам от сайтовете, които давате тук във форума, а нямам време да чакам. Получава ми се добър резултат въпреки всичко. Белите ми коси са с по-светъл оттенък, но не е проблем. Краищата са добре, въпреки че я минавам с преса и почти винаги ползвам сушоар. Миналата година бях минала на боя, но краищата бяха с ужасен цвят, нямаха бясък, та пак си се цапам. Поръчах си веднъж една уж цветна къна по интернет, но не усетих цвят. Единствено от къната косата ми е лъскава и жива, а съм ползвала какви ли не бои.
Когато си забърквам смесите винаги слагам жълтък, зехтин и каквито масла имам.
Слагаш жълтък в къната?

# 693
Слагам, уж за подхранване, чела съм че изсушава допълнително, ама слагам и масла някакви. Аз едно време много си забърквах разни маски и редовно си се мажех, ама сега нещо не ми се цапа, стига ми с къната.
Със и без жълтък, цвета е същия.

# 694
  • The point of no return
Добре, само при мен ли къната за месец, тотално се измива по дължината??? В корените е добре, но по дължината е ръждиво... Някъде да не би да греша?
Ани, не се отказвай!  Hug На мен цветът по дължината не ми мърда при положение, че не всеки път къносвам дължини, но и никога не съм я третирала с химична боя. Определено пробвай да се къносаш без никакви масла , а за разресване може да я измиеш с балсам.

# 695
Ани, може да опиташ и със Сахара Тазарин, която обсъждахме, при мен е значително по-трайна  /в сравнение с Хена Фокс, други не съм пробвала/само корени правя, дължините не мърдат като цвят.И според мен също маслата пречат, а и времето, ако може да увеличиш на 4 часа...много са, но пък си заслужава, защото става наситено.

# 696
Благодаря, момичета! Ще поръчам Макадамия маска
Преди се боядисвах с безамонячна боя и явно трябва да мине време и да израсте косата. Продължавам!
Ако можеш да си намериш първо мостра на маската ще е най-добре, да видиш как се отразява на твоята коса  Peace
Скрит текст:

Маската на Дав също много ми харесва, а и е по-бюджетна. С една дума, трябва да намериш твоята  Simple Smile
Скрит текст:

# 697
Много, много благодаря за подкрепата! Продължавам с къната, няма да се откажа, още повече, че цвета в корените е супер. Малко ще намаля маслата, че вероятно от тях не хваща къната. Маската на Макадамия ще я поръчам, ще потърся и на Дав:)  HugОще веднъж, благодаря за отзоваването и милите думи:)

# 698
  • София
можеш да слагаш малко масло в самата смеска на къната. Или просто да правиш маска след каносването.

# 699
  • Sofia, Bulgaria
Съвсем в началото, когато започнах да се къносвам и аз имах проблеми със сухотата на косата и бях страшно доволна от този балсам http://www.green-master.eu/wp-content/uploads/2015/04/2.-iht-reb … mask--250x558.png. Бях си го взела за редовна употреба, но се оказа че ми е прекалено хидратиращ и косата ми след него стои като лигава, но за след къната се оказа най-доброто решение. Аз с него отмивах къната направо и на следващо миене също го ползвах, след това нямах нужда от него до следващо къносване.

# 700
  • При децата ми
Преди се боядисвах с безамонячна боя и явно трябва да мине време и да израсте косата. Продължавам!
Ако можеш да си намериш първо мостра на маската ще е най-добре, да видиш как се отразява на твоята коса  Peace
Скрит текст:

Как мога да се сдобия с такава мостра? Отдавна гледам тази маска и ми се иска да я пробвам, но цената и малко ме спира.

# 701
На мен ми я бяха пратили от Златна рибка като подарък към друга покупка, преди време. Ако искаш се свържи с тях да ги попиташ могат ли да ти съдействат. В Енцо също май предлагаха марката, питай ги и тях.

# 702
  • Бургас/Пз
Влизам да си споделя мъката Sad Вече не знам какво да я правя тая моята коса. Поредното боядисване с Хена, този път в новите опаковки и резултатът е плачевен. Съвсем минимално покритие на белите коси. Sad Цветът е светло кестеняво. Стояла съм повече от три часа. Не съм добавяла масла и тем подобни уж да не преча на цвета. Не съм мила с шампоан, само с вода и после маска. Единственото хубавонещо е , че цветът надолу стана равномерен и червенее минимално.
Явно моите белите коси не искат растителна боя и това си е. Не издържам вече и отново съмна крачка от боядисването, просто не мога да ходя с такава бяла коса.

# 703
  • София
Скрит текст:

Взех си препоръчаната маска от Златна рибка, но ме смущава, че кутийката няма никаква защита - нито е опакована отвън, нито има защитно фолио отвътре. И вашите ли са така и дали е оригинален продуктът?
На опаковката пише да се стои до 7 минути с маската, но в Youtube има клипове, че тези минути не са достатъчни и момичетата стоят до час с маска. Колко време стоите с маската, за да има ефект?

ani_d, опита ли с къната на Sahara Tazarine? Аз също я препоръчвам, по-добра е от тази на Хена.

# 704
Глупости, какво толкова ще и се чака? Аз стоя минута, две най- много. Ефекта е абсолютно същия, независимо колко се стои. Моята маска също е без фолио или изобщо нещо предпазващо Peace
За да не е спам: Боядисах се с билковата боя на ХФ,покри добре дължините, но корените, които при изрусяване станаха много по- светли от дължитите не се получи равномерен цвят. Взех от кестенявата. Добавих и сол заради индигото и досега не е мръднал цвета.

Общи условия

Активация на акаунт