Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 801
  • 769
  •   1
Отговори
# 255
Аз давам Био Гайа + Колийф . И се родихме и двамата (той от болките, аз от стреса) Колийф е скъп за количеството си но най много той го успокоява.
 Еспумизан и Инфакол пробвахме но от тях се беше влошил още повече.

# 256
Аз също давам Колийф, но не виждам кой знае какъв ефект, НО ( голямо "но" ) аз не съм сигурна, че тя има колики, въпреки, че всеки казва това. Био Гая изпи една опаковка и вече не й давам, тъй като, когато го пие не ака, прескача по ден два, което е много странно при положение, че те са запек също.
При нас остава проблема с кърменето- цока 4-5 мин и започва да се сърди, да плаче, след ядене е супер неспокойна, изобщо ужас... Оригваме се, има кърма не знам какъв е проблема!?!?!

# 257
Май лепнах летния вирус...и съм страшно притеснена за бебо.Дано не е това.. а ако е дано не го заразя..
 Моля ви кажете какъв термометър ползвате за бебоците си?

# 258
живачен термометър ползваме ние мисля че е най-точен

# 259
Някой от вас дава ли Абоколикен? Аз ги давам директно в устата биз да цедя, чудя се това дали може да й навреди на коремчето. Веднага след това й давам гърда, просто ми се вижда много сложно до се изцеждам и после да й давам копки в кърмата при положение че въобще не ми се налага изцеждане.

# 260
И ние вече може да се оплачем с яки колики. Лефакса свърши,коликите не,така че дойде и моя ред да задам за пореден път въпроса: Кой лек при вас облекчава бебоците? Вчера изчетох бая и накрая съвсем не знам какво да взема,че Лефакс-а е на изпарения вече. При нас от него почти нямаше ефект,между другото. ЛЛ казва Био Гая. Не,че е за колики,но е добре по принцип да се дава. Ясно,че коликите просто трябва да минат,за да дойде ред на зъбите,но все пак... Иначе голямото слюнчене започва вече да дава индикации и при нас. Та... кой лек поне малко облекчава коликите при вас?

Значи аз от 7мия ден давам Биоамика капки, а от две седмици ги давам в комбинация с Биогая. Не мога да кажа дали има колики или не, защото плаче рядко, а когато го прави то е за сравнително кратък период и все по различно време. Плака може би 3-4 вечер около 23:00 и аз реших че са колики, ноо както започна изведнъж да плаче така и спря. Сега поплака малко, но мисля че го прави за разтоварване, отколкото от т.нар. колики. Явно съм доволна от Биоамиката, кат оси чета поста  Thinking

# 261
Аз давам Био Гайа + Колийф . И се родихме и двамата (той от болките, аз от стреса) Колийф е скъп за количеството си но най много той го успокоява.
 Еспумизан и Инфакол пробвахме но от тях се беше влошил още повече.
Аз също издавах една голяма и една малка опаковка от Колийф. Не ми хареса защото е по-скъп, а нямаше разлика от Биоамиката, а и с това разреждане е много сложно, особено през нощта. Peace

# 262
Аз също давам Колийф, но не виждам кой знае какъв ефект, НО ( голямо "но" ) аз не съм сигурна, че тя има колики, въпреки, че всеки казва това. Био Гая изпи една опаковка и вече не й давам, тъй като, когато го пие не ака, прескача по ден два, което е много странно при положение, че те са запек също.
При нас остава проблема с кърменето- цока 4-5 мин и започва да се сърди, да плаче, след ядене е супер неспокойна, изобщо ужас... Оригваме се, има кърма не знам какъв е проблема!?!?!
Вероятно нагълтва много въздух с кърмата и за това. Или не засмуква правилно, или гърдите са твърде меки или по-вероятно твърди. Пробвай да смениш позата, а също и опитай едно хранене с шише, ако не може да суче със шише с капомера от Панадола става много лесно и не е толкова бавно, колкото си мислех. Пробвай и виж дали пак ще е нервно бебчето, но първо смени позите, ако трябва застани на четири крака върху него и така го нахрани.  Peace

# 263
Май лепнах летния вирус...и съм страшно притеснена за бебо.Дано не е това.. а ако е дано не го заразя..
 Моля ви кажете какъв термометър ползвате за бебоците си?
Аз също го изкарах за 1-2-3 дни с повръщане, разстройство и температура. На малкия нищо му нямаше.
Аз ползвам ел термометър, като меря под мишницата имам и такъв биберон, но той не иска да го засмучи  Crossing Arms

# 264
Някой от вас дава ли Абоколикен? Аз ги давам директно в устата биз да цедя, чудя се това дали може да й навреди на коремчето. Веднага след това й давам гърда, просто ми се вижда много сложно до се изцеждам и после да й давам копки в кърмата при положение че въобще не ми се налага изцеждане.
Колийфа също се разрежда, но аз без да прочета го издавах така директно. После на другата опаковка вече го разреждах с няколко капки кърма в една лъжица и така го давах. Според мен най-много да няма ефект, ако не се разрежда  newsm78

# 265
  • София
Аз също съм доволна от БиоАмика. Давах я в съчетание с Лефакс, който съдържа симетикон.
Педиатърката ми каза, че е най-добре за коликите да се съчетаят препарати със симетикон (Инфакол, Лефакс и др.) с такива, съдържащи ензими за разграждане на лактазата (БиоГайа, БиоАмика).
Друго, което забелязах, е че изключително добре се повлиява от две впръсквания Лефакс и три капки Коликинд пет-десет минути по-късно.

# 266
Момичета,много вилагодаря за споделения опит с лековете при колики. Мисля,че ще пробвам БиоАмика,защото не трябва да се разрежда. Ще пробвам и съчтаването с Лефакс,докато още имаме. Общо взето ще екпериментирам и ще докладвам Simple Smile

# 267
И ние вече може да се оплачем с яки колики. Лефакса свърши,коликите не,така че дойде и моя ред да задам за пореден път въпроса: Кой лек при вас облекчава бебоците? Вчера изчетох бая и накрая съвсем не знам какво да взема,че Лефакс-а е на изпарения вече. При нас от него почти нямаше ефект,между другото. ЛЛ казва Био Гая. Не,че е за колики,но е добре по принцип да се дава. Ясно,че коликите просто трябва да минат,за да дойде ред на зъбите,но все пак... Иначе голямото слюнчене започва вече да дава индикации и при нас. Та... кой лек поне малко облекчава коликите при вас?
Hipo, аз от Лефакса не съм особенно доволна, според мен детето получи запек. Непрестанно се напъва и пръцка само, а сутрин давам по 5к. Биогая. От вчера пак давам Коликинд и ефекта е само малко свиване и почти без рев, но остана напъването и пръцкането, чак сега към 15ч. беше свършил работата по същество.

# 268
Ние сме на Колийф, но ме дразни, че се чака 15 мин да престои в млякото. Аз храня децата при поискване и като ревнат гладни, едвам дочаквам и 10 мин. Педиатърката ми препоръча Биоамика, който бил на същия принцип, но не се чакало. Още не съм го пробвала. Колийф мисля, че помага, но коликите само намаляха - не изчезнаха.

# 269
И аз кърмя на поискване,затова Колийф хич не ми допада и ще пробвам Биоамика.

Общи условия

Активация на акаунт