Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 801
  • 769
  •   1
Отговори
# 240
Ние сме след 2 седмици на консилтация и тогава ще слагат ваксините но ме притесняват страничните ефекти , че познати ми казват за техните бебчета , че неискали да ядат , температура вдигали..дано при нас ги няма.. А и  малчо е по ревлив и как ще издържа на гледката незнам, мн се натъжавам като плаче..

# 241
  • Сф
Ние инахме първите ваксини, 2 на веднъж биха, въпреки че настоявах по една само. Добре ги понесе, вдигна Т до 38 градуса, което е нормално. Не беше раздтазнителна, целия ден спа. Не съм давала Панадол или Нурофен.

# 242
Момичета, вие мятате ли ги вече на активната гимнастика ? Моите започнаха да се заглеждат по играчки и май им време, макар да пише, че гимнастиката е за 3м+.
Слагам го отдавна. Заглежда се в шаренийките и така откарва понякога и по половин час. Просто я ползвам като разнообразие.

# 243
И на нас ни биха 2 ваксини през 3 дни - реваха, докато ги боцкат и после почти веднага се кротнаха. Теябвало да им слагам превръзки с риванол, но само лекичко намазвам 2-3 пъти, щото левкопластът с памучето пада. Не съм мерила Т, защото не са имали признаци за треска. Купих им профилактично куул пач и парацетамакс, но не съм им давала. Просто ги наблюдавам и това е.

# 244
Някои ще ме светне ли за този куул пач,че преди 15 години нямаше такива неща и съм мн назад, а на 11-ти ни предстои ваксина.

# 245
  • Сф
Гел лепенки, които се лепят на боцнатото место. Спомагат да не се подуе и да не се вдига Т. От аптеката, евтини са. И аз слагах, сменя се на 4 часа. 1 опаковка има 2 лепенки, които са предостатъчни за ваксина и смяна.
http://apteka.framar.bg/30006730/%D0%BA%D1%83%D1%83%D0%BB-%D0%BF … D1%83%D1%80%D0%B0

# 246
Гел лепенки, които се лепят на боцнатото место. Спомагат да не се подуе и да не се вдига Т. От аптеката, евтини са. И аз слагах, сменя се на 4 часа. 1 опаковка има 2 лепенки, които са предостатъчни за ваксина и смяна.
http://apteka.framar.bg/30006730/%D0%BA%D1%83%D1%83%D0%BB-%D0%BF … D1%83%D1%80%D0%B0
б

И аз за пръв път чувам за тях,макар че като отворих линка и ги видях се сетих че имам. Имахме несесер с рекламни неща от болницата-подаръци и  имам такова нещо. Но не се ли слага на челото на картинката така е показано или това е ако има темп.?  newsm78 и на нас във вторник ни предстоят ваксините и ми е притеснено..дано всичко да наред и да не плачкаме много,че сърцето ми се къса Praynig

# 247
Ох и ние вече бодърстваме много и само иска на ръце и да оглежда. Онзи ден си мислех за кенгуруто обаче няма начин в тея жеги..ще ни е много жега и на двамата. Аз съм изтеглила от гуугъл магазина програмата Baby Sleep  с едно бебе и луна е (уточнявам,защото има много) много е удобна момичета нагласяте си минутите и само избирате какъв шум исскате. Нас ни приспива една песничка Musicbox от самата програма. Много го успокоявя когато плаче и заспива бързо. Слагам телефона накрая на лвгълцето настройвам за 20минути и сме заспали. Е не всеки път става но в повечето случаи,когато сме наядени и спокойни заспива бързо от нея. Надявам се да съм помогнала на някоя мама Hug

Изпробвах програмата и подейства, тъй че  bouquet същата мелодия, за която споменаваш.
Моята дама сякаш малко се кротна, тъй като след 1 вата седмица много плачеше. Сега ми пуска много усмивки и много ме радва като почне да издава звуци  Whistling

Ама много се радвам,че и на вас действа и съм помогнала Hug пробвай и със звука от прахосмукачката тези две неща са ни любими Peace

# 248
Има много несъобразителни хора. Бебо се разписка тъкмо пред входа и една баба(непозната!!) вика - Качвай се и му дай топла кърмичка и ще спре... Кипна ми, мразя нахалници. Може и от хормоните да е , но напоследък много хора ме дразнят... Embarassed

И също като кажа, че вече не кърмя ми хвърлят един обвинителен поглед... #2gunfire
От хормоните е  Wink мен съседи не ме питат ( Слава Богу ) ами близките и, когато кажа, че бебка плаче, съответно от др страна ме питат да не би кърмата да е малко , да не стига #Cussing out
Мамета, забелязвам, че бебонка усилено се лигави от около седмица, всичко става мокро   newsm78

И моя се плюнчи тука от няколко дни.. Мисля, че е рано за зъби и дано е така, щото не ми се мисли  #Crazy

Аз пък забелязвам, че моите мушмороци будуват все по-често и дали от скука или от нещо друго, през деня го обръщат на дълъг и напоителен рев на пресекулки.  Rolling Eyes Вашите бебоци как се справят с бодърстването ?
Моя не плаче, но бодърства до 2-3 през нощта  Laughing През деня обаче си наваксваме Simple Smile

Ох и ние вече бодърстваме много и само иска на ръце и да оглежда. Онзи ден си мислех за кенгуруто обаче няма начин в тея жеги..ще ни е много жега и на двамата. Аз съм изтеглила от гуугъл магазина програмата Baby Sleep  с едно бебе и луна е (уточнявам,защото има много) много е удобна момичета нагласяте си минутите и само избирате какъв шум исскате. Нас ни приспива една песничка Musicbox от самата програма. Много го успокоявя когато плаче и заспива бързо. Слагам телефона накрая на лвгълцето настройвам за 20минути и сме заспали. Е не всеки път става но в повечето случаи,когато сме наядени и спокойни заспива бързо от нея. Надявам се да съм помогнала на някоя мама Hug

И моя се приспива на тая мелодийка Simple Smile

Здравейте!!!! Моята бебка става днес на 2 месеца.... Party много сме развалнувани...нова съм сред вас и ще ми бъде много интересно да обменяме опит за наще юнски бебешоци

Добре дошла!  Hug

# 249
Забравих да пиша за плюнченето - и нашите започнаха. Каката толкова много лиги пускаше, че й слагахме лигавници, които ставаха целите мокри. Няма нищо общо с  никненето на зъби май, защото на нея първото зъбче проби на 1г. и 1,5мес. Simple Smile
Иначе днес бяхме на консултация , след 1.300кг. първия мес, сега качили по 1.400кг. Simple Smile
И съответно са 5.200 - 56см. и 5.450 -57 см.
Биха им по 2 ваксини в двете крачета - общо 4 крачета, сърцето ме заболя, мноооого плакаха , мама как издържа не знам. Сега обаче им дадох нурофен, защото те както постоянно плачат, ще се чудя от ваксината ли е.  И спинкат. Явно ги унесе.
На вас на 2-рия мес. по две ваксини ли ви биха също?

И ние днес бяхме на консултация. Качил е само 600 гр, за разлика от първия месец + 1300. Както и да е - вече е 5 кг и 60 см, което било идеално. Сложиха му две ваксини и веднага лепнах куул пача. Сега вдигна леко температура до 38 и му сложих отново куул пач. Хич не ми се дава Панадол, та ще го следя тази нощ.

# 250
б

И аз за пръв път чувам за тях,макар че като отворих линка и ги видях се сетих че имам. Имахме несесер с рекламни неща от болницата-подаръци и  имам такова нещо. Но не се ли слага на челото на картинката така е показано или това е ако има темп.?  newsm78 и на нас във вторник ни предстоят ваксините и ми е притеснено..дано всичко да наред и да не плачкаме много,че сърцето ми се къса Praynig

До колкото знам не се слагат на челото, защото не е хубаво температурата да излиза от там ,заради мозъка. За това по-добре на рамото или на крачетата. Аз го разделих на две и сложих на двете крачета над боцнатото.  Peace

# 251
Това с кривенето на долната устничкс е толкова сладкооо..Всеки път ми става много смешно и си гушвам кривотийката че иначе до другия квартал ще ни чуят.  Mr. Green Много интересно, в бебешкия кош на количката неиска и плаче, сложих му летния (с пълно легнало) и за 5 мин е заспал. Разходките вече не са мираж. Flutter

Това и аз го обмислям от няколко дни, защото коша за новородено нещо ми писна, а и е бая тежък.. newsm78

Момичета, вие мятате ли ги вече на активната гимнастика ? Моите започнаха да се заглеждат по играчки и май им време, макар да пише, че гимнастиката е за 3м+.

Не го мятам, но веднъж - два пъти внимателно съм го слагала  Joy резултата е рев  ooooh!

# 252
Слагам я в гимнастиката и понякога се заиграва , понякога въобще не се впечатлява и започва да реве Laughing
И Ивон много си лигави и понякога реве и за мен това са зъбки , според педиатърката не , но аз сама мога да си преценя детето. Купих и предната седмица билково гелче на бочко за зъбките , и откакто и го слагам при нужда , определено много се успокоява . Купих и и чесалка за зъбките , но не винаги я изполваме , повечето си чеше зъбките на пръста ми Joy baby_neutral
Много и харесва да е навън  и по разходки , докато приближим вратата на вкъщи и се започва един рев  Rolling Eyes

# 253
  • Русе
Здравейте и от мен! За лигавенето може и зъби да са, каката започна с лигавенето на третия месец, ама реки течаха, рев на шестия, а първото зъбче излезе на седмия месец. Но все зъбни драми бяха преди това, личеше и. Сега чакам последните кътници ама нещо ги няма, ще видим. Дано не се застъпят с на беба, че ще ад  Laughing Иначе малката е добре, яде, расте, говори на играчките си Simple Smile Дано остане такава кротичка. Надава вой само ако е гладна, ама пък реве до прегряване тогава. И тя цупи долната устна,сякаш е мнооого обидена, много е смешна.

# 254
И ние вече може да се оплачем с яки колики. Лефакса свърши,коликите не,така че дойде и моя ред да задам за пореден път въпроса: Кой лек при вас облекчава бебоците? Вчера изчетох бая и накрая съвсем не знам какво да взема,че Лефакс-а е на изпарения вече. При нас от него почти нямаше ефект,между другото. ЛЛ казва Био Гая. Не,че е за колики,но е добре по принцип да се дава. Ясно,че коликите просто трябва да минат,за да дойде ред на зъбите,но все пак... Иначе голямото слюнчене започва вече да дава индикации и при нас. Та... кой лек поне малко облекчава коликите при вас?

Общи условия

Активация на акаунт