Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 758
  • 769
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
Искам мнение от мамите ,които хранят с АМ. Много хора ме съветват като направи 3-4месеца и да минаваме на кисело мляко,защото сухото надувало много. Какво мислите? newsm78
Моите са на кърма, но ако няма финансов проблем бих продължила с АМ. Можете да започнете захранване към петия месец, да въведете и кисело мляко, но да си пие АМ. Все пак уж е пригодено за бебета, обогатено с витамини и т.н. Каката започна да яде кисело мляко на девет месеца, с бисквитки, за закуска, но дори като спря да суче вечер преди заспиване давах АМ. Сама го отказа преди три месеца. Не знам дали надува много, нямам такива наблюдения отбебета на  познати на АМ

# 346
Не бих дала кисело мляко на бебе преди да навърши 1 година!  Naughty
Оправдавам само при изключително влошено финансово положение на родителите.

http://roditel.bg/zahranvane-bebe-kiselo-mlyako-mlechni/

# 347
  • София
Искам мнение от мамите ,които хранят с АМ. Много хора ме съветват като направи 3-4месеца и да минаваме на кисело мляко,защото сухото надувало много. Какво мислите? newsm78
Кравето мляко е най-големия алерген /и най-ужасния/. Сина ми беше с такава алергия и я израстна едва на 10. По-добре не бързай с млякото освен ако не те притиска финансовото състояние. Но това е мое мнение. За най-сигурно се консултирай с педиатъра/ката ви.

# 348
Финансите не са ни проблем,питам,защото всеки втори ми казва стига с това сухо мляко щял да стане дебел, надувало го,било изкуствено и тем подобни..аз също съм против толкова рано,защото колкото и да е изкуствено си има нужните витамини вътре. Но вкъщи всички само ми дърдорят за това,че това е изкуствено надуване на детето Close

# 349
Не бих дала кисело мляко на бебе преди да навърши 1 година!  Naughty
Оправдавам само при изключително влошено финансово положение на родителите.

http://roditel.bg/zahranvane-bebe-kiselo-mlyako-mlechni/

Благодаря за линка доста интересна информация!  Peace

# 350
  • България
А в АМ, какво е млякото  newsm78 В смисъл от какво се прави, не е ли пак краеве?

# 351
АМ се прави пак от краве мляко, но са премахнати алергените и са добавени витамини. Тоест млякото за телетата (защото то е за телета) е адаптирано до такова за човешки същества. Simple Smile  
От тук и името - адаптирано.

# 352
Това с киселото мляко ми е отживелица.. А и може такава алергия да му докараш..Едно време са го давали , когато не е имало АМ или заради финансови проблеми. Тва свекърва ти ли ти го препоръчва, че най често те разбират от всичко и имат "акъл" в излишък. Нека е дебеличък бе, ще бъде твоя дебеланчо , не техния.  Peace : )

# 353
Това с киселото мляко ми е отживелица.. А и може такава алергия да му докараш..Едно време са го давали , когато не е имало АМ или заради финансови проблеми. Тва свекърва ти ли ти го препоръчва, че най често те разбират от всичко и имат "акъл" в излишък. Нека е дебеличък бе, ще бъде твоя дебеланчо , не техния.  Peace : )

Хахаха да! И само ми казва от нейни колежки дето детето било до 6мес.с АМ  колко "надуто" било. Оф абе "акъли" около мене много. И се дразня ,когато обяснявам всеки път едно и също а отсреща все ми казват(било тя или майка ми или баба ми) едно време така сме правили така сме гледали деца та нищо им няма. Ние сме си в нормите в четв.сме на преглед но за два месеца сигурно сме 5и нещо вече хей като казах днес правим два месеца baby_neutral Party колко бързо минаха..  Hug

# 354
  • България
Аз пък срам не срам да си призная.Нали сме на АМ Ганчев и Мин. ден вместо 1-чката, съм взела 2-ка. Те са абсолютно еднакви на външен вид.И два дена децата са яли от него без да забележа Embarassed Чак снощи се загледах и изтръпнах. Но децата си го хапваха съвсем нормално, та се зачудих каква разлика има, а и защо са еднакви кутиите.Ми то разсеян човек като мен как няма да се обърка!
За киселото мляко -аз с такова съм отгледана и то със захар.

# 355

Хахаха да! И само ми казва от нейни колежки дето детето било до 6мес.с АМ  колко "надуто" било. Оф абе "акъли" около мене много. И се дразня ,когато обяснявам всеки път едно и също а отсреща все ми казват(било тя или майка ми или баба ми) едно време така сме правили така сме гледали деца та нищо им няма. Ние сме си в нормите в четв.сме на преглед но за два месеца сигурно сме 5и нещо вече хей като казах днес правим два месеца baby_neutral Party колко бързо минаха..  Hug

Познато! И като добавиш , че ни е първо детенце ,първо внуче за всички и става олеле малеле. Все едно е някаква надпревара за даване на "ценни" съвети . Laughing Аз им дадох свободно още в началото и им обяснихме май спокойно , че ние сами ще си гледаме детенцето ..Защо иначе се образовах 9 месеца как се гледа бебе. То едно време и са ги натърквали със сол и кво ли още не , наскоро когато и обясних, че има смъртни случаи от такива простотии и немърливост даже беше мн очудена.  ooooh! Ох излязох от темата малко , ще ме извинявате  Blush

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 17:20 от __Magi

# 356
Киселото мляко е много различно от прясното. За голямо щастие познавам жената,която за първи път отделя щама на лактобацилус булгарикус и всичките там пробиотици,които днес са толкова модерни.Та тя би дала кисело мляко,но въпреки това аз предпочитам тези неща да не влизат още в менюто ни,дори и да бяхме на АМ. Сега поне има пробиотици,които да им се дават,а това е най-полезното в истинското кисело мляко.

# 357
http://m.blitz.bg/article/33855
За българското кисело мляко.

# 358
  • Русе
То май всички родени 80-те, че и преди това сме хранени с кисело мляко, ама сега защо да е така...В интерес на истината преди 35 години на майка ми са давали някакво мляко, ама много и миришело гадно( то и сега АМ си мирише особено) и тя предпочела кисело мляко да дава Laughing Изчетох и аз статията за захранването с млечни, но ми е малко късно лично на мен киселото мляко след година, все пак е преработен продукт и вероятността за алергия към белтъка на кравето мляко при дете без фамилна обремененост е доста малка. Та сигурно пак по-рано ще дам. Виж прясно още не давам почти, много разхлабващо й действа на каката. Бяхме в Англия по Нова година, всички много ми се чудиха защо на 18 месеца й давам АМ, а не прясно мляко, там на една година ги наливат с такова в промишлени количества. Абе да са здравички децата и да растат, това е важно. Междудругото и моята госпожица днес става на два месеца, времето направо лети, сега още по не го усещам!

# 359
Magi, благодаря ти. Момичета като ви дават акъли казвайте педиатърката така каза, ще я слушам и ще ни оставят на мира.
Момето, от къде си купи реплика на ерго раница алиекспрес? Търсих в интернет и не открих.
Мисля да се правя преварена вода със захар и да давам на бебето, вие какво количество слагате, ако слагате разбира се?

Общи условия

Активация на акаунт