Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 666
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
На мен за павече кърма ми помага лактогонен чай.
Момичета моето бебе постоянно си смуче ппъстите дори след ядене, това значи ли че може да е още гладно? Не иска биберон как да го отуча да си яде ръцете?
Относно вариантите за захранване има ли по-късен вариант от 6 месеца? А как се прави бебешко пюре въобще не знам сигурно е лесно но никога не съм се сблъсквала с това.
И моя ги смучи - залъгвам с биберон, но при теб щом и това не действа - не знам какво да те посъветвам..
Защо искаш да захранваш след 6ти месец? До колкото знам тогава се започва, но може чак до 1 година да си кърмиш и другото да е добавка, без да заместваш хранене.
Колкото до пюретата - просто вариш продукта или го приготвяш на пара, пасираш и даваш. Без сол и други овкусители.

# 616
Аз тази нощ ударих джакпота.Спахме от 12 до 7часа.Толкова сън на куп не съм имала откакто съм родила.И пак не ми стига,много съм уморена вече,но и щастлива:) То повече не можех и да спя де,щото гърдите ми така се бяха подули. Успях да направя две хранения на кърма, на по едно бебе де Simple Smile
Ще пробвам и солите, макар че с каката какво ли не съм пробвала и не съм усетила ефект.
Гледам, че имаш дъщеричка на 9. Би ли ми казала кога започват да спят повече децата? Не се оплаквам - моя ако го повия и по 9 часа сън прави без да яде, но се тревожа като ни завъртят онези "сложните" периоди на прохождане, проговаряне, етапа "защо" и т.н. - кога се излиза от този омагьосан кръг и кога започват да спят повечко? newsm78 Grinning

# 617
Аз тази нощ ударих джакпота.Спахме от 12 до 7часа.Толкова сън на куп не съм имала откакто съм родила.И пак не ми стига,много съм уморена вече,но и щастлива:) То повече не можех и да спя де,щото гърдите ми така се бяха подули. Успях да направя две хранения на кърма, на по едно бебе де Simple Smile
Ще пробвам и солите, макар че с каката какво ли не съм пробвала и не съм усетила ефект.
И още нещо - би ли ни описала какво е да имаш две бебета едновременно? Много ми е интересно Thinking Rolling Eyes

# 618
Чак ви завидях за АМ храненията навън  Peace Супер лесно е,не е да търсиш пейки, шалове, потници, цици, абе разправия е кърменето на вън. Или поне на мен.
Съгласна съм, макар че повечето майки които хранят с АМ смятат точно обратното. Ама едно е да ревне и да извадиш шише в банката, друго е да извадиш цицата hahaha

# 619
Вечер въобще не заспива повечето пъти, яде си ръщата но мрънка едновременно, като дам биберон го лапа и смуче за около 2-3 минути след което го плюе и започва да плаче и да си лапа пръста. Подавам пак биберона и пак го плюе след няколко минуги. Снощи след като това продължи 4 часа и дадох гърда, но след като 30 минути я дъвчеше и не заспиваше реших че няма да се превръщам в биберон.

# 620
Честно, аз незнам ако имам още едно как бих се справила, след като това заспива с 300зора , и ми взима всичките сили..и сън.. а вие с по-големи дечица как успявате да им обърнете достатъчно внимание ? И кога спите? Tired

# 621
  • България
За мен също кърменето е много по-удобно.Преди с каката живеехме в Бургас и съм кърмила навсякъде.Даже ме снимаха за някакво предаване по ТВ  Grinning Ходех на кърмаческа срещи в морската градина.  Сега обаче сме в по+малък град, а и нали кърмя от едната,от другата гърда ,после дохранваме,та малко по-сложно,но пак си кърмя навън,не искам да пропускам да стимулираме лактацията. Тази сутрин пък ново 20-едната гърда само надута! Направи ми впечатление тези дни, че бебетата,особено едното, не й се кефи много, а то явно млякото в нея е намалявало.Сега ще гледам първо там да ги слагам да сучат. newsm78

# 622
  • България
Анелия,това кога спят повече е много относително и си е до дете. То повече от това колкото си спинкат сега пу-пу едва ли ще е Simple Smile Като тръжната на ясла, на градинка си има периоди на адаптация, тогава пак доста се будеше през нощта, после на 4-5,6г.започват едни периоди на"сънувах кошмар" .Някак си се сблъскват с много нови неща,които мозъчето им си преразглежда на сън и така.А, после пък някакви страхове,чудовища... Сега вече си спи на 9г.Simple Smile))) Може би от 1-2г.започна да си спи спокойно без да се буди, в самостоятелна стая.Само дето вечер не й се ляга и остават с татко си до късно през нощта понякога да си говорят, да гледат ТВ., защото аз заспят ли бебетата или едното за нощен сън гледам да лягам веднага.Понякога другото им го оставям да го приспиват Simple SmileАбе веселба.
Трудничко е, най-вече ме мореше недоспиването в началото ,защото те се нудеха и през нощта.Като нахраня едната,после не й се спи,тъъъъкмо заспи и цъфне другата Simple Smile,докато приспиш и нея става пак време за хранене на първата  Mr. Green и непрестанния им рев от края на първия месец до скоро.Но пък е много хубаво.Много съм щастлива и не се оплаквам изобщо.Винаги съм искала много деца.  Grinning
Да са живи и здрави и ние също за да ги гледаме,другото е лесно Hug

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 09:43 от ирен22

# 623
  • България
А за спането -Стела снощи напракви една криза плака-плака и заспа не знам колко е било, но преди 11 и още спи.Теодора към 12 заспа и към 7.За това пък котката се е размяукала и ме събуди преди нея.
При нея имаше нещо като рефлукс, след като казах на лекарката,тя вика преяждала и за това.Да, ама не, тя не яде повече от Стела.Попрочетох в нет-а и й купих едно АР мляко.От него спря да повръща,но ака по 5пъти на ден Simple Smile Но май така й е по-добре, защото снощи й дадох пак обикновено АМ и тази сутрин се присвива и пръцка.Сега ги смесвам двете да намерим някакво средно положение.

# 624
Скрит текст:
Взех си едно термометърче специално за целта. В началото пробвах "на око", но с термометъра ми е по-лесно.
Сутрин като я приготвя 40 градуса и до вечерта в термоса пада до 36-37.
Тоест от начало до край на храненията ми идва с перфектна температура.
На следващия ден всичко се повтаря.  Laughing

На кутията на Хип изрично пише да не е вряла вода, ако не се лъжа. След малко ще погледна пак да се уверя.

А какъв е термометъра да търсиме и ние baby_neutral
Най-обикновен от аптеката. Дори не знам дали има някаква марка.

Честно, аз незнам ако имам още едно как бих се справила, след като това заспива с 300зора , и ми взима всичките сили..и сън.. а вие с по-големи дечица как успявате да им обърнете достатъчно внимание ? И кога спите? Tired
Всичко е до бебе. Аз пък сега си мисля, че мога и пет да отгледам и се чудя от какво се оплаквате.  Joy
Всички ми казваха, че бебе се гледа трудно (дори мъжа ми, който не става баща за първи път), а моето бебе спи по 8-9 часа през нощта, през деня лежи в количката и разглежда света.
Дори в момента работя, правя финансова ревизия на един хотел. Седнала съм в ресторанта и разглеждам документи, а бебка е до мен и гледа тавана.
Ето - похвалих се! Не разбирам вие от какво се оплаквате!  hahaha  Mr. Green

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 10:26 от Ice Queen

# 625
Ирен имаш едно голямо Браво!! от мен, аз незнам как бих се справила с 2 , че и 3 деца...Моя малък мъж е като за 2 направо..ето снощи е спал 2 часа , а сега пт 5 сутринта до свга опитвам да го приспя , но без успех..дръпна ли се започва едно мрънкане , рев...а таткото е бил снощи на работа и немога да оставя бебчо да си мрънка в кошарата...това повече ме побърква ог коликите, които май минаха..

# 626
Някой има ли идея как да спра да играя на подай биберона през 5 минути?
Иначе мрънка и не иска да спи, а понякога плаче.
Анелия, не че искам да захранвам след 6 месец но ми стана интересно има ли такава практика. Какво е по-добре да се купя - пасатор или блендер?

# 627
За рефлукса при нас всички легла и количка са повдигнати с такива възглавници още от самото начало.
Рефлукса се появи преди около 2 сед., а на 27ми бебчо прави 2 месеца. Давам сироп от някоко дни и нещата са г/д по добре, но започне ли да мята ръце и крака винаги повръща.

# 628
  • София
Моят също спи през нощта от 11.30 до към 7.30 ч. Днес например в 8 яде и пак заспахме до 11ч.  Mr. Green
Нооо през деня почти не спи, само дремва за по половин час, ако имам късмет, де  Laughing

За шишетата някой беше писал кое как изстива. От моя опит съм с впечатление, че пластмасовите шишета по-бързо се темперират  Peace

# 629
  • Русе
Да се разпиша и аз. Първо за спането -ами каката е на две и няма нощ, в която да е спала без събуждане. Надявам се след още две години да ми се случи това ама не се знае. Малката спи засега, макар че суче към три и към шест в просъница и после ставаме около девет.  Но аз от три до шест я оставям при мен на спалнята и само подавам гърда, та ако не ме разсъни каката, която пие чай, иска да й държа ръката се наспивам. Тъкмо бях напреднала да отучвам голямата от това държане за ръка и взе, пе пак лепна херпангина и е крива и сърдита, та пак сме на изходна позиция...Беба също плюе биберона и налапва пръста, но аз упорито тикам бибата. Дали защото ми е второ дете или бебето е по-кротки, но го гледам по-лесно май. Е, понякога не успявам да обърна внимание на двете, но това е положението. Докато е топло лесно- излизаме, каката играе на площадката, беба спи в количката, зимата не знам.Но тогава малкото ще порастне, ще се заглежда по играчки, ще се занимават с кака Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт