Черен списък на професионалните домоуправители

• 101 205
  • 406
  •   1
Отговори
# 375
Разбрали сте ме погрешно, нямах предвид да събирате суми от всички живущи, а именно да се свържите с домоуправителите, които да съберат и преведат припадащите им се части в касовата наличност на нашия вход.

Нашият вход е ваш клиент, другите не са. Тъй като абонатната станция е в нашия вход, до сега все ние поемаме разходите при аварии на тръбите, които са общи на трите входа.

# 376
Още едно отрицателно мнение за ПРО ДОМ

# 377
Здравейте! Търся съвет за професионален домоуправител за град София (за жк."Яворов"). Досега бяхме с професионален домоуправител "Габриела", но ние и много от съседите сме недоволни от тях и тъй като довечера ще има общо събрание искаме да се откажем от услугите им. Въросът е, че не се знае колко желаещи ще има от блока да станат домоуправители, тъй като на повечето не им се занимава (затова и в момента сме с професионален/външен домоуправител). Може ли някой да ми препоръча свестен професионален домоуправител?

# 378
Няма такъв. Това е една безконтролна, рекетьорска организация.
Ако все пак сключите договор, знайте, че ЗУЕС не позволява срокът на договора да е по-дълъг от 2 години.
Ако избирате фирма, ги "преслушайте" и в търговския регистър. Вижте ги с какъв капитал са, колко пъти се пререгистрират, колко са свързаните фирми.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 15:19 от petiaivanov

# 379
Няма такъв. Това е една безконтролна, рекетьорска организация.
Ако все пак сключите договор, знайте, че ЗУЕС не позволява срокът на договора да е по-дълъг от 2 години.
Ако избирате фирма, ги "преслучайте и в търговския регистър. Вижте ги с какъв капитал са, колко пъти се пререгистрират, колко са свързаните фирми.

Не знам дали ще изберем фирма или човек от блока. Ние не ги знаем фирмите домоуправители кои са за гр.София, дали са читави и т.н., затова за сега нямаме представа дали някой от блока ще изяви желание или ще трябва да търсим пак външен професионален домоуправител...

# 380
"Образцов вход"- вече сме им пуснали предизвестие и броим дните да се "разделим" с тях. Безхаберие и непрофесионализъм, а акаунт мениджъра Стоян Дикански, който ни се падна е безнадежден случай. За 1 и1/2г, откакто ни поеха, събираемостта падна от 94% , на 50% в момента. Не минава касиер, както е по договора; Асансьора е с повредени бутони от месеци/но там фирмата била друга и не било техен ангажимент/, а 9лв. е таксата им /месец; Искаме фин.отчет, но все не го дават...Мъка голяма е с Образцовия дом, но сме на финала, а по-лошо не може да бъде - УРА!

# 381
"Образцов вход"- вече сме им пуснали предизвестие и броим дните да се "разделим" с тях. Безхаберие и непрофесионализъм, а акаунт мениджъра Стоян Дикански, който ни се падна е безнадежден случай. За 1 и1/2г, откакто ни поеха, събираемостта падна от 94% , на 50% в момента. Не минава касиер, както е по договора; Асансьора е с повредени бутони от месеци/но там фирмата била друга и не било техен ангажимент/, а 9лв. е таксата им /месец; Искаме фин.отчет, но все не го дават...Мъка голяма е с Образцовия дом, но сме на финала, а по-лошо не може да бъде - УРА!
И ние се борим с тях, но глупави хора винаги има … но пък те водят дела срещу неплащащите … смешници Simple Smile
Където съм чела за тях, все ги определят като коректорска фирма - нищо не правят, събират пари !!

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 10:42 от rady_plovdiv

# 382
  • софия
И ние сме с "Образцов вход". Н.и.щ.о. не прави определеният за домоуправител при нас. Вече пореден месец нямаме чистачка - търсел бил. За всяко взето решение на ОС трябва да им се пише, за да започне да прави нещо.
Искахме да сменим определения домоуправител. Той направи театър и опита да завърти интрига на едно ОС. Не му се получи и му беше дадена възможност да се коригира. Няма.
Лошото е, че хората във входа са свестни, но всеки чака някой друг да се обажда, да изисква.

# 383
Имаме проблем с изтичане на бензин от скутер и мотор в подземния паркинг. Миризмата се усеща до последния етаж. Собствениците на превозните средства не искат да правят нищо и казаха, че проблемът бил наш. Към кого можем да се обърнем за съдействие?

# 384
  • софия
Бих се обърнала към Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Писала съм на nspab@mvr.bg и на конкретна районна служба. И на двете. Бързо и адекватно реагират.
Може да пишете и на районния инспекторат, да се свържете с районния полицейски инспектор (в сайта на МВР има контакти).

# 385
Те ще задължат пак ЕС, струва ми се...предписанието ще е към тях..вас тоест.
Освен ако не посочите конкретно с имената собствениците на скутера и мотора....

# 386
  • софия
Да, ще напишат предписание към ЕС със срок. Но има номера на превозните средства и се знае кои са собствениците. Това може да ги накара да предприемат мерки.
Бих писала на МВР, ГДПБЗН и районния полицейски инспектор. Все някой ще ги накара да се вразумят.

# 387
Бих се обърнала към Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Писала съм на nspab@mvr.bg и на конкретна районна служба. И на двете. Бързо и адекватно реагират.
Може да пишете и на районния инспекторат, да се свържете с районния полицейски инспектор (в сайта на МВР има контакти).

Благодаря! Flowers Hibiscus

# 388
  • софия
И ние сме с "Образцов вход". Н.и.щ.о. не прави определеният за домоуправител при нас. Вече пореден месец нямаме чистачка - търсел бил. За всяко взето решение на ОС трябва да им се пише, за да започне да прави нещо.
Искахме да сменим определения домоуправител. Той направи театър и опита да завърти интрига на едно ОС. Не му се получи и му беше дадена възможност да се коригира. Няма.
Лошото е, че хората във входа са свестни, но всеки чака някой друг да се обажда, да изисква.
След оплакване от нищоправене, получихме 1 (е.д.н.а) оферта.
Тези са пълна подигравка. Ако имам време да се занимавам и да търся оферти, няма да плащам месечна вноска за обслужване.

# 389
След оплакване от нищоправене, получихме 1 (е.д.н.а) оферта.
Тези са пълна подигравка. Ако имам време да се занимавам и да търся оферти, няма да плащам месечна вноска за обслужване.
При нас винаги са с една оферта, най-високата Simple Smile И като им кажеш, че трябва все пак да има повече оферти, отговориха ми, че по ЗУЕС няма такъв филм Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт