Черен списък на професионалните домоуправители

• 101 154
  • 406
  •   0
Отговори
# 390
  • софия
И наааагли, нагли. Получихме я на следващия ден, след като се оплаквах. Като питах как само една: "Ми колегата не е могъл да намери повече." Че той - колегата, четири месеца и една не успя и после за по-малко от 24 ч. я намери.

Много съжалявам за предишния домоуправител, който ни бяха определили. Дори и не разбирахме как се случват нещата. Тогава без замисляне можех да препоръчам "Образцов вход". Съдейства да се оправи многогодишен проблем с една тръба. Всичко, което трябваше да се прави, се правеше без да има нужда от напомняне. Но отиде да работи другаде. Явно нормалните хора нямат желание да работят със селски тарикати.

# 391
И ние сме с "Образцов вход". Н.и.щ.о. не прави определеният за домоуправител при нас. Вече пореден месец нямаме чистачка - търсел бил. За всяко взето решение на ОС трябва да им се пише, за да започне да прави нещо.
Искахме да сменим определения домоуправител. Той направи театър и опита да завърти интрига на едно ОС. Не му се получи и му беше дадена възможност да се коригира. Няма.
Лошото е, че хората във входа са свестни, но всеки чака някой друг да се обажда, да изисква.
След оплакване от нищоправене, получихме 1 (е.д.н.а) оферта.
Тези са пълна подигравка. Ако имам време да се занимавам и да търся оферти, няма да плащам месечна вноска за обслужване.
При нас винаги са с една оферта, най-високата Simple Smile И като им кажеш, че трябва все пак да има повече оферти, отговориха ми, че по ЗУЕС няма такъв филм Simple Smile
Вие можете да не я приемете. Гласувайте си вашата оферта, ако е по- добра.

# 392
И ние сме с "Образцов вход". Н.и.щ.о. не прави определеният за домоуправител при нас. Вече пореден месец нямаме чистачка - търсел бил. За всяко взето решение на ОС трябва да им се пише, за да започне да прави нещо.
Искахме да сменим определения домоуправител. Той направи театър и опита да завърти интрига на едно ОС. Не му се получи и му беше дадена възможност да се коригира. Няма.
Лошото е, че хората във входа са свестни, но всеки чака някой друг да се обажда, да изисква.
Тези са пълна подигравка. Ако имам време да се занимавам и да търся оферти, няма да плащам месечна вноска за обслужване.
При нас винаги са с една оферта, най-високата Simple Smile И като им кажеш, че трябва все пак да има повече оферти, отговориха ми, че по ЗУЕС няма такъв филм Simple Smile
Това винаги е опция Simple Smile
Писах го във връзка с предното мнение, че все пак са избрани като фирма за поддръжка и затова събират месечни вноски , нали ?! Ако ние им търсим решения и събираме оферти … каква точно ще е тяхната роля?!

Да не говорим, че обикновено всичко е минало и заминало … кога да търсим оферти ??

# 393
  • софия
За какво плащаме месечните такси? За да търсим ние оферти?
За повече от 4 месеца предложиха една оферта в деня след като съм се оплакала от нищоправене. Другото предложение е в резултат от решение от 2022 г. Няма да смятам колко време е.
Това е несериозно. Не знам за вашия вход, но лично аз не приемам, че подобен подход "на работа" е нормален.

# 394
Скрит текст:
За повече от 4 месеца предложиха една оферта в деня след като съм се оплакала от нищоправене. Другото предложение е в резултат от решение от 2022 г. Няма да смятам колко време е.
Това е несериозно. Не знам за вашия вход, но лично аз не приемам, че подобен подход "на работа" е нормален.

Знам, знам за какво ми говориш. Разбирам те, но те са картел с определено фирми и дори си имат и дъщерни за всичко. Няма лесно да пуснат кокала, та затова казах, в най- добрия смисъл, да си намерите оферта, която ви устройва и да не се набутвате.

Нашият вход би шута на нищоправещите рекетьори още през 2017 и сами се справяме мноого по- добре.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 21:27 от petiaivanov

# 395
  • софия
Скрит текст:

Знам, знам за какво ми говориш. Разбирам те, но те са картел с определено фирми и дори си имат и дъщерни за всичко. Няма лесно да пуснат кокала, та затова казах, в най- добрия смисъл, да си намерите оферта, която ви устройва и да не се набутвате.

Нашият вход би шута на нищоправещите рекетьори още през 2017 и сами се справяме мноого по- добре.
Преди тях бяхме с един мизерник от входа, който "работеше" точно като тях. Взимаше си месечна заплата, нищо не правеше и едва се отървахме от него, защото беше и нагъл. Изнесе се от входа.
Никой не иска да се занимава - било поради възраст, било поради ангажименти. Освен това има няколко човека, както навсякъде, с които на глава не се излиза и все другите са им длъжни, та и това е неприятна комуникация.

# 396
По всичко излиза, че свестни фирми няма. Sad

# 397
Здравейте!
Може ли мнение за домоуправител "БГ вход"!В момента ни управляват от "Образцов вход" - не сме доволни, не отговарят на мейли, бавни и мудни, отказват да свикват извънредни събрания и пр.Досега всичко, което сме направили/покрив, дограми, боядисване, смяна на асансьора фирма,  чистачка/сме си го организирали сами и на всичкото отгоре бавят заплащането на майсторите, защото не сме избрали тяхна оферта/която е много завишена/.
Препоръчайте коректни за София, ако има такива!

# 398
Няма такива.

# 399
Искам да изкажа възмущението си от изключително некоректното и некомпетентно отношение на фирма "Правим Го ЕООД", подписахме договор с тях след като бяхме недоволни от предишната фирма най вече от почистването на общите части, но положението не само че не се подобри а напротив, почистването на входа не е на по високо ниво от преди а и вече месеци наред нямаме портиер в блока, услуга за която си плащаме всеки месец!
При запитвания от страна на собствениците получаваме вечни оправдания че не можели да намерят хора, били се отказвали, все другата седмица щели да провеждат интервюта и т.н.
Ако някой от ръководството ви прочете този коментар ви препоръчвам да си смените името от "Правим Го ЕООД" на "Излъжи Го ЕООД"!

# 400
Да се оплача от Про Дом. Безумна фирма. Назначили някакъв човек за акаунт мениджър на входа, който никой не е виждал от първото събрание при подписване на договора преди повече от две години. На телефона също не отговарял. Прекратихме договора с едномесечно предизвестие и се оказа, че таксата за управление за последният месец са си взели, но сметките не платили, въпреки че в касата има пари. Започна се едно протакване за предаване на документите и касата. Имал друга среща в уговореният ден и час, после нова дата която видиш ли съвпадала с почивката му и т.н. Входа не е получавал никакви отчети и въобще не е ясно къде са отивали сумите събирани за ФРО.

# 401
Конкретно мнение имам за "Домоуправител"7 Марияна Шаламанова. Същата нарушава ЗУЕС, но благодарение на своите подлоги в Управителен съвет взема незаконни решения. Тоест решенията по закон трябва да се вземат от Общо събрание,  но Управителен съвет незнаейки закона /или пък има лична изгода/ работи за закононарушенията. Накратко за закононарушенията - вземат решения без гласуване на Общо събрание, напр. отдаване на общо помещение под наем с подписи от Управителен съвет. Налице е самоуправство. Прави ремонт на входна врата без решение на Общо събрание, няма протокол, няма гласуване. Представя една оферта за входна врата, вместо три оферти. За 4 години не е правена нито веднъж финасова ревизия. Не провежда Общо събрание ежегодно, а веднъж на три години. Асансьор с изтекъл експлоатационен срок от над 30 години и предписание,
ще бъде кърпен заради решение без гласуване на Общо събрание/самоуправство/. Няма Контролен съвет във входа, няма никакви протоколи от събрания, няма отчетност, същата "домоуправителка" е изрядна пред НАП и чиста пред прокуратурата.
Същевременно много голяма част от сградите в България нямат домоуправител. Както се казва, не е луд, който яде баницата, а този който му я дава. Защо се раздава безплатна баница - заради факта, че за много решения се изисква гласуване на Общо събрание/а се вземат от 2-3души/, заради липса на финансова отчетност, заради безотговорността на Управителен съвет да прочете ЗУЕС. Заради слабия надзорен и наказателен контрол над домоуправителните фирми.

# 402
За една година с професионален домоуправител "Образцов вход" четири пъти ни спираха асансьора, защото не си правеха труда да го плащат. След разправии от наша страна го пускаха. Това, което направиха за нас срещу съответните такси беше да подменят две крушки. Събират си таксите и друго не ги интересува. Без тях бяхме много по-добре, за всичко имаше огромно забавяне, дори за събрание не можехме да се съберем, защото те не искат такова, за да не ги махнем и ни бавеха с месеци. Багайте далеч от тях, едва ли има по-зле! Слагам ги в най-черния списък, събирачи на такси са, друго не правят!

# 403
За една година с професионален домоуправител "Образцов вход" четири пъти ни спираха асансьора, защото не си правеха труда да го плащат. След разправии от наша страна го пускаха. Това, което направиха за нас срещу съответните такси беше да подменят две крушки. Събират си таксите и друго не ги интересува. Без тях бяхме много по-добре, за всичко имаше огромно забавяне, дори за събрание не можехме да се съберем, защото те не искат такова, за да не ги махнем и ни бавеха с месеци. Багайте далеч от тях, едва ли има по-зле! Слагам ги в най-черния списък, събирачи на такси са, друго не правят!
+ 1
Колекторска фирма … новите мутри

# 404
Здравейте! Обмислям да предложа на моите съседи да вземем фирма за домоуправа, тъй като положението при нас е много зле. Има много неща са вършене, никой не се захваща да организира ремонт, да събере пари и тн.

Със съжаление открих, че повечето фирми, които ми изпратиха оферти присъстват във вашия черен списък.

Единствено нищо лошо не видях за фирма Занекс. Те оперират на територията на Пловдив и Варна. Има ли някой опит с тях?

Общи условия

Активация на акаунт