Как е да се живее в кв.Левски, Варна

• 5 081
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте, от известно време си търсим жилище в районите Младост1 и Възраждане2, но поради липсата на предлагане трябваше да променя критериите си на търсене и реших да разширя района като гледам и в Левски, защото други квартал не ми допадат или не са ми по джоба. Даже вече ходихме на оглед на Петър Райчев, но веднага започнах да мисля как бих живяла там. С малко дете сме което ходи на ясла в Младост. Започнах да се притеснявам за яслата, за градини, училища, за това, че няма медицински център наблизо, в Младост има три близки-Марешки,Санита, Нова. Освен това е зле от към транспорт, как се стига до автогара, до МОЛове(не че много ходя, но все пак) и  до други точки. Не съм шофьор, а воденето на детето е изцяло мой ангажимент, заради работата на ММ. Бих искала мнението на хора, които живеят там. Предимствата за мен са, че се стига пеш до доста централни места.  

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 12:10 от Freyda

# 1
Къде в Левски?

# 2
В момента гледахме един апартамент на Петър Райчев, но и аз не знам къде е най-добре и къде да търся.

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 11:38 от Freyda

# 3
Петър Райчев е тази, която слиза от общежитията надолу към спирката Дубровник ли?

# 4
  • Най-красивата страна
Според мен квартал Левски е най-добрия от трите изброени.

# 5
Kaк да няма медицински центрове  Shocked

Психиатрията, онкологията, окръжна болница, Света Марина, Света Ана, Свети Николай Чудотворец, Майчин дом- те са на 15 -20 минути пеша, иначе единственият автобус №13 обикаля всички тях и вози до Стоматологична поликлиника и Градска болница. Частни кабинети бол. Вече курортна поликлиника е малко по-далече и само с кола.

Автобус 7 ви води до гранд мола, мосю бриколаж, практикер, кауфланд, технополис стария. 209 ходи до един кауфланд.

А ако имате кола, нямате проблем с Левски изобщо.

П.П. - Двата автобуса 7 и 13 стигат до ЖП гара. 209 червен (лятото) ходи до Дружба или някъде там. По никакъв начин не можете да отидете до автогара  Mr. Green Училища има няколко, детски градини  - в последните години направиха 3 нови. Просто преди огледите на жилища се запознайте, каква инфраструктура има. Почти център е  и тези от крайните квартали хапят зло, че морето и всичко "ви е наблизо и можете да ходите пеша". Освен това сега се сетих, че има Лидъл и една малка Била.

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 12:08 от sinergon2

# 6
Левски си се води почти към широкия център. Живях точно до Майчин дом в продължение на 6 години и всичко си ми беше близичко, а и по него време нямах кола- бях мома пешеходка.  Laughing
Но никой не може да каже кое е по-добре за вашето семейство, защото си знаете най-добре кое ви е предимство и недостатък откъм локация. Аз лично не бих избирала район за живеене според месторабота или учебни заведения. Все пак градината е за 4г., следва училище... работното място също подлежи на промяна. Отстоянието до личния лекар също не ме притеснява. Все пак малките населени места нямат изобщо лекар и работеща аптека на разположение, а и там хора живеем...

# 7
Аз съм живяла в Левски 25 г. и за мен този квартал няма нищо общо с това, което беше. Тих, зелен, с големи фамилни къщи и малки кооперации. Постепенно големите фамилни къщи се напълниха с наематели-строителни работници, които започнаха да дънят чалга през почивните дни, на мястото на всяка малка къщичка се пръкна кооперация и хората започнаха да си надничат в прозорците буквално, още един проблем-трудно се намира място за паркиране, ако нямаш собствен гараж. С две думи: в Левски според мен няма въздух. Нашият апартамент беше в тухлена кооперация и независимо, че 5-6 години не живеехме там, до скоро го държахме затворен, но не го продавахме. В един момент решихме, че няма вече накъде да отлагаме и го обявихме за продажба. Изобщо не съжалявам, защото Левски отдавна не беше вече любимо място за живеене. Мъжът ми изобщо нямаше желание да показва апартамента на купувачите дори, само аз го отварях и бързо си намерих фирма, която да го продава ексклузивно. Изнервящо е да няма къде да паркираш колата си! А тези чалги и турски маанета, които ме събуждаха всяка събота и неделя за мен бяха ужасни. Истината е, че Левски се напълни с хора, придошли от всякъде.
Предимство може да е удобният транспорт, който аз не съм използвала, защото и да съм била без кола, по-удобно съм се чувствала да вървя до центъра на града. Всъщност, това са ми най-приятните спомени-разходките пеша рано сутрин.

# 8
Но аз пиша за конкретна част от Левски, все пак кварталът е голям

# 9
Синергон, знам ги тези центрове, но си мислех, че за пеша с дете не стават. Понеже свеки живее до автогарата го мисля, знам, че може с такси, но не е вариант, ако трябва да идва по-често за детето.
Барбарела, всъщност и това е другото, което ме притеснява, шума, знам, че там има много студенти. Като ходих на огледа, пред и зад самият блок беше много тихо и спокойно, но друго е да живееш там, друго да минеш за 5мин. Ти за коя част на Левски говориш?

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 12:16 от Freyda

# 10
Аз говоря за района около ул. Железни врата. Повярвай ми, студентите са по-малкото зло от придошлите работници. Ако сега трябва да си купувам апартамент, сигурно ще се ориентирам към кварталите Младост, районът около Мол Варна ми се струва по-добър като че ли... Струва ми се, че има въздух там и повече тревни площи. Но съм слабо запозната с кварталите за живеене.

# 11
Синергон, знам ги тези центрове, но си мислех, че за пеша с дете не стават.

Разбирам, че за болно дете пеша е нежелателно, но иначе....
Да не вземеш да се обидиш, но който каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи.  Twisted Evil  При условие, че на нас ни направиха 7-8 от новите шарени детски площадки, т.е не  са една или две, или пък да са отдалечени, просто е адски интересно да гледаш, как се появиха разни родители, които идват с кола, паркират пред детската площадка и водят детето да си играе в нея.   Crazy  

Железни врата нищо не ми говори, но има и съвсем тихи места. Всичко е според зависи, може една улица да е шумна, а съседната пряка да е закътана.  Peace
Не те убеждавам да идваш непременно тук, истината е, че става пренаселено, в момента се строят 4-5 нови жилищни кооперации.

# 12
  • Варна

Абсолютно.  Peace

# 13

Абсолютно.  Peace
+1  Peace

# 14
Живея в Левски от 15 години. Кварталът е супер като разположение - за няма и десет минути съм на Чаталджа пеш. Има много млади хора заради студентските общежития и е доста оживен, всички болници са около него, детски градини и училища. От към магазини също -Била е с два магазина през три пресечки има и Лидъл в близост, а Пикадили център е под 2 Районно. Проблем е занемарената инфраструктура - особено в карето около Железни Врата и слабо развития транспорт - 13, 10 и седмица. Паркирането също е проблем  през последните години. Проблем е влагата - от там минават поне три отводните канала и това влияе върху влажността. Дали да живееш тук - да и пак да. Уреден квартал до центъра на града, място от което можеш да стигнеш пеш до която и да е институция в центъра  максимум за половин час.

Общи условия

Активация на акаунт