Как е да се живее в кв.Левски, Варна

• 5 075
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Живея в Левски от 15 години. Кварталът е супер като разположение - за няма и десет минути съм на Чаталджа пеш. Има много млади хора заради студентските общежития и е доста оживен, всички болници са около него, детски градини и училища. От към магазини също -Била е с два магазина през три пресечки има и Лидъл в близост, а Пикадили център е под 2 Районно. Проблем е занемарената инфраструктура - особено в карето около Железни Врата и слабо развития транспорт - 13, 10 и седмица. Паркирането също е проблем  през последните години. Проблем е влагата - от там минават поне три отводните канала и това влияе върху влажността. Дали да живееш тук - да и пак да. Уреден квартал до центъра на града, място от което можеш да стигнеш пеш до която и да е институция в центъра  максимум за половин час.
Кое по точно му е уреденото ? Shocked

# 16

Проблем е занемарената инфраструктура - особено в карето около Железни Врата и слабо развития транспорт - 13, 10 и седмица.
Малко неподготвена се изказваш. На Железни врата може да няма въздух от застрояване, обаче да ми кажеш, че няма достатъчен транспорт, ще ме прощаваш. №13 е през 10 минути!

# 17

Проблем е занемарената инфраструктура - особено в карето около Железни Врата и слабо развития транспорт - 13, 10 и седмица.
Малко неподготвена се изказваш. На Железни врата може да няма въздух от застрояване, обаче да ми кажеш, че няма достатъчен транспорт, ще ме прощаваш. №13 е през 10 минути!

По-рано писах - който има кола (или може да ходи пеша по час на ден примерно ), няма проблем с Левски.  

13 отива до ЖП гарата. Нерешен проблем - все още няма връзка с автогарата никаква.  
 Не е толкова зле положението, но аз сравнявам с кварталите, в които минават по 10 линии на спирка в различни посоки.  Mr. Green
Тук безкрайно много години № 7 не знаеше, какво е това нещо "разписание", случвало се е в работно време да го чакам 40-50 минути и да не дойде никакъв, фирмата Коско беше боклук безподобен. 209 червен върви само няколко месеца в годината.  121 също е много "инцидентно" минаващ. 32 минава 5-6 пъти през деня.
Много е странно, защото Приморски, в който попада Левски, е най-населен, а има най-слабо организиран обществен транспорт, което би трябвало да се обясни с липса на пътници ли?  newsm12

# 18

По-рано писах - който има кола (или може да ходи пеша по час на ден примерно ), няма проблем с Левски.  

13 отива до ЖП гарата. Нерешен проблем - все още няма връзка с автогарата никаква.  
 Не е толкова зле положението, но аз сравнявам с кварталите, в които минават по 10 линии на спирка в различни посоки.  Mr. Green
Тук безкрайно много години № 7 не знаеше, какво е това нещо "разписание", случвало се е в работно време да го чакам 40-50 минути и да не дойде никакъв, фирмата Коско беше боклук безподобен. 209 червен върви само няколко месеца в годината.  121 също е много "инцидентно" минаващ. 32 минава 5-6 пъти през деня.
Много е странно, защото Приморски, в който попада Левски, е най-населен, а има най-слабо организиран обществен транспорт, което би трябвало да се обясни с липса на пътници ли?  newsm12

Близко е до центъра и за превозваческите фирми не е рентабилно .Затова няма толкова линии в близките квартали като Левски /примерно/.По малко хора ползват градски транспорт в близките райони до центъра.От там и липса на интерес да се подържат повече линии от една за квартал/район/.Отделно и инфраструктурно не навсякъде е удобно да минават автобуси.Причини бол.

# 19
  • ...на безопасно
Израснала съм до корпуса на ВИНС-а / тогава/ - на ул. Вела Благоева.
Учех в "Хаджи Димитър" и от 1-ви клас ходех сама на училище.
Но тогава, тогава беше друго - спокойно...Събирахме се тумба и обикаляхме улиците, че и вилната зона нагоре.
След години мъж ме отведе пак в същия квартал. Намирам го шумен и пренаселен. Задържах се 1-2 години. Аз също мисля, че транспорта е ненадежден. Има линии, да, но интервала на обслужване е голям.

# 20
Благодаря на всички за мненията, в крайна сметка намерихме жилище във Възраждане 2 и всички въпросителни за Левски отпадат,но пък се появяват други за Възраждане, тъй като 10 години живея в Младост1 и сякаш съм се сраснала с квартала и всяка промяна ми е голям стрес. Въпреки, че новия апартамент го дели един булевард със сегашния пак ми е некомфортно при мисълта за преместване.

# 21
  • Варна
аз Левски не го харесвам в частта му със студентите, но около базар Левски ми се струва много спокойно в старите кооперации. Иначе във Възраждане в никакъв случай не бих отишла  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт