Връзка с разведен мъж. Има ли други като мен?

• 16 478
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
А да ми доведат детенце...хич не се умилявах при мисълта.

Е да, защото вече си си имала свое и знаеш, че не е просто "малката", ами може да е чудо-юдо, невъзможно на моменти, а може да е невъзможно и през повечето време, когато не си го възпитавал ти. Но авторката се сърди, когато ѝ казвам, че много си личи, че не е майка, гледа го то това момиченце през розови очила и няма ни най-малка идея какво е това да имаш дете в живота си.
Пък и децата по-лесно приемат нов татко, отколкото нова майка - много такива случаи имам дори в най-близкото си обкръжение и виждам, че е така - на мъжете им е по-лесно с чуждите деца.

# 61
Изобщо не ме е притеснявало детето - защо да ме?
То е било част от него и съм била наясно с това като сме се взели.
Така беше и мен когато ме взеха с детето - каквото и напрежение да е имало, ММ успя да стисне зъби и да осъзнае, че няма избор в тази ситуация.

# 62
По лесно се разбират мъжете с предишни деца, щото и по-малко се очаква от тях. Обикновено грижата си остава основно на майката и нейната майка, а новия татко играе добронамерен приятелски авторитет в къщи, който ти допълва бюджета. То така и аз мога.

# 63
А защо всъщност авторката да се притеснява от 14 годишното момиче? Най-много да го вижда 2 пъти месечно и това е. Нито ще живее с тях, нито нищо.

По-притеснително е, че разведения мъж оплюва бившата си жена  Confused Confused

# 64
Аз на 26,а той на 36. Ами по принцип - да, аз също имах връзка 8 години, но без брак ... явно това ме спасява никой да не ми слага етикет на разведена или на самотница Simple Smile
Имам чувството, че пише жена на 66, а не на 26....В какви среди се движиш?!     Thinking
Имам син на 27, така че най-вероятно съм близо до възрастта на родителите ти.Не че ще ми е особено приятно да се сдобия с разведена снаха с дете, но ...21 век сме, все пак.     Laughing
А и синът ми ще живее с нея, не аз.Каквато си я избере, такава ще си я търпи.

# 65
Според мен мъжа не бърза да направи дете,защото видиш ли бил на 36 и е стар вече , и искал по тази причина да бърза, а за да върже авторката ...  Peace
Момиче,добре си помисли,поживейте поне година заедно, виж как ще са нещата, и тогава правете дете... Много големи розови очила си си сложила, а той се възползва,че си наранена и изтощена от предишната ти връзка.. Една доведена щерка на 14 си е голяма тежест,колкото и да се стараеш..., а особено като му говориш по този начин,че неговото дете е един вид и твое,като е част от него..не едно ,ами и две деца ще ти направи... Виж дали дъщеря му и жена му ще ви въртят номера,виж той как ще реагира,една година не е много - изчакай...,децата са за цял живот....!!! Peace Peace

# 66
По лесно се разбират мъжете с предишни деца, щото и по-малко се очаква от тях. Обикновено грижата си остава основно на майката и нейната майка, а новия татко играе добронамерен приятелски авторитет в къщи, който ти допълва бюджета. То така и аз мога.
Анджък! Simple Smile
Макар че не е рядкост и вторият мъж да не е добронамерен и да тормози децата от първия брак, а майката да се свива в ъгъла и да мълчи, за да не остане сама.
Въобще ситуации различни.
Цитат
По-притеснително е, че разведения мъж оплюва бившата си жена  Confused Confused
Така е.

# 67
А защо всъщност авторката да се притеснява от 14 годишното момиче? Най-много да го вижда 2 пъти месечно и това е. Нито ще живее с тях, нито нищо.

По-притеснително е, че разведения мъж оплюва бившата си жена  Confused Confused

и второто е притеснително, но жени по света бол и този момък може да има поне част от тях, докато дъщерите са по-кът някак - в конкретния случай само една
и вероятно щерката - независимо къде живее - ще бъде доста дълго време една крачка пред втората съпруга и ако не се сработят двете, женицата ще има нелек семеен живот, а след като се роди новото бебе, ситуацията ще се влоши още повече - тийнейджърите са ревниви същества дори и към по-малките деца от същите родители

# 68
На мен ми е притеснително, че чааак толкова се изтъква разбирателство и комуникация. Това са си естествени неща, не са супер извънредно постижение, има ги в почти всяка връзка. По-малковероятни са връзките с драми и викане. Според мен на 26 може да се намерят много други връзки с наличие на разбирателство, но без утежняващите елементи.

# 69
Комуникацията във връзката се изтъква най-вече като последица от липсата ба такава при миналата връзка ..... излишно дълбаене и губене на време в безсмислена бройка постове .
Няма нищо лошо във връзката на авторката / според мен / , но да има в предвид. дъщерята тийн - изключително дразнещ / умиляваш , предизвикваш ревност и важност фактор . Тя никога няма да бъде твоето дете за теб , но за бащата и 2-те ще бъдат неговите . Предполагам , че ме разбираш. Ако си готова да приемеш това ... Нямаш проблем Simple Smile

# 70
Моя близка роднина е на прага на нервен срив, вече втора година след брака си с разведен мъж , точно с 14 годишна дъщеря. Бащата явно се чувства гузен и винаги пренебрегва новото си семейство ( имат малък син с моята позната) за сметка на дъщеря си. Тя живее с майка си в чужбина , но много често се прибира до Бг и отсяда в апартамента на новото семейство. Успешно манипулира баща си и е повод за множество скандали между двойката. Лично наблюдавам как успешен, горд и независим човек буквално е психически смазан и тормозен и пренебрегван заради една тинейджърка, която върти на малкото си пръстче баща си. Моята роднина опита всякакви подходи, но мъжа и продължава със скандалите, унижението и пренебрежението.
С това не искам да кажа, че разведените са втора ръка хора и не заслужават втори шанс , но нека авторката много да внимава и наблюдава бъдещия си мъж и отношенията с дъщеря му.

# 71
То няма лошо разведен, ама така, от една връзка веднага към друга, пък и бързане за дете, ново семейство... На 26 години има още много неща да видиш, пък и да срещнеш още много хора, никой не те заплашва на живот и смърт точно сега и точно с този човек да се обвързваш. Какво пречи да поизчакаш малко? Иначе от личен опит - няма как да избегнеш дори лекото раздразнение заради децата от първия брак - като ти каже в последния момент, че няма да излизате, защото "детето иска нещо си", няма начин да не се подразниш, най-малкото. Не че е правило, може да имаш нерви като корабни въжета, може всеки да си води своя живот и да не се пречкате едни на други, но поне го помисли добре преди сериозно обвързване.

И такива приказки как бившата виновна, пък пиянски истории, а той добрия, онеправдан мъж - слушала съм подобни, даже съм им вярвала, и по съвпадение - на 25-26 години бях. Смятам за голям късмет, че съм си тръгнала, скоро от общи приятели разбрах, че всъщност разводът е бил, защото е удрял бившата си жена. Абе направо ми разказваха, че я биел. Иначе - душичка, ти си му най-милата, идеалната, винаги готов да те слуша, оценява те, интелигентен, образован, с кариера, с амбиции. Въобще не е проблемът с едното дете, проблемът е, че не го познаваш достатъчно. Много редки са случаите на брак, в който само и единствено единият да е виновен и да се е държал безобразно, а другият да е ангелче.

# 72
Тя ако е на 26, а малката - на 14, изобщо не може да става дума да ѝ бъде като дъщяря, по-скоро разликата им е като между сестри и ако авторката е умна, може да се възползва от това. Ама на мен ми се струва, че бърза да се вживее в ролята на добра маминка, което няма да се получи с 14-годишна, която може да е много нахакана, особено в сравнение с жена, която на 16 се е забила в 8-годишна връзка на съпружески начала, вместо да върти гаджета. Ама верно пише като 66-годишна, както казва Краси.

# 73
абе хора чакайте, питайте поне ... той не е говорил лошо за бившата си жена, а не живеят заедно от 3 години, развода мина миналата година когато започнахме да излизаме уж на шега .... Никога не я е обиждал , освен в моментите когато на няколко пъти тя изогни детето, защото не го иска,  малката остана  при майка си , защото накрая така се разбраха, не защото той не я иска при нас, дори напротив, но когато се свършиха скандалите седнаха и се разбраха как ще са нещата, това бяха последните скандали. Както и да е, обърнахте темата ми на друг въпрос.....  който не виждам смисъл да обсъждам...

# 74
пиша като 66 годишна жена Simple Smile не карам никого на сила да се съглася с мен, аз питам за нещата с които не съм насясно как да подходя , а за децата и останалите неща не питам ,защото не са ми нужни мненията на други хора.

Общи условия

Активация на акаунт