ОСМИ клас

• 109 961
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Щерката ходи на математическа лингвистика и стрелба. Мисли да се записва и на курс по японски който стартира към края на месеца.

# 616
  • столицата
Светле, защо го караш това дете да ходи на училище заначи? Joy
Донкова, може ли малко инфо за курса по японски - къде, кога , при кого?

# 617
  • Бургас
при нас започват курсове по китайски, но моят младеж едва ще може да се справя с английския и немския, та даже и не си е помислил да се записва, изобщо извънкласните занимания не го вълнуват, даже на футбол вече го мързи да ходи

# 618
Моя продължава с футбола. Сега е контузен и много страда, че не може да ходи, но се надявам скоро да се оправи.
Опитваме се да поддържаме АЕ веднъж седмично. Трудно и не винаги се получава.

# 619
  • В офиса
В училището на моята девойка има много интересни клубове. Нямам идея какво ще избере. Гледах, че беше отбелязала фехтовка, готварство, японски, приложна химия, астрономия, сайънс, хайкинг (това туризъм ли се превежда), програмиране на игри, фотография... има още много (обясняваше ми, че се чудила за някаква драма, ама срокът бил изтекъл) Не може да ходи на всичко, напр. само в понеделник били науката, астрономията и или програмирането на игри, или клубът по каунтър страйк. Трябва да избере едно. Утре щели да имат cas fair, където да се представят всички клубове. Май до 16-ти трябва да са избрали.
Извън училище на нищо няма да ходи.

# 620
  • най-шареното място
Да, походи, преходи, разходки в природата Simple Smile Дано си избере нещо, което да ѝ е приятно и полезно!

Като ви чета много възможности в училищата /много далеч зад последното изброяване, но все пак разноообразни/. И при детето има, и предни години имаше, но упорито ги заобикаля, колкото и интересни да изглеждат на пръв, а понякога и на втори поглед. На практика да ги нямаше, същото щеше да е. Сега вече в гимназията имат и клубове създадени от гимназисти. Не знам дали пак няма да заобиколи и това. Цени си времето, да кажем.

Вашите деца сами ли се запалват по курсове, клубове и т.н. или вие подавате искричка понякога?

# 621
  • София
Моята щерка може да се каже, че я запалиха от у-ще по математика и по химия след това. Не спортува нещо сериозно, а само колкото да поддържа форма, защото е много заседнала и без друго. На пиано я бях записала аз, и много съжалявам, че се отказа, а това е нещото , което много й вървеше. Бети, браво на Косьо за постоянството! За дребен на Светлето въобще не споменавам - той си е фурия. Мен много ми допадат такива продължителни във времето занимания, а не да чопнеш оттук оттам само за обща култура. Бих предложила нещо тази година на моето дете, виждам я че има нужда от нещо, което да компенсира многото език, но някак си не мога да се сетя какво. Тинки , разкажи нататък как ви вървят касовете, мисля че на всички ще е интересно.

# 622
  • у дома
За дребен на Светлето въобще не споменавам - той си е фурия.
Днес ме осведоми,че в училище си е харесал да ходи на клуб по ИТ-обаче ако е в понеделник след часовете,защото тогава е свободен,др дни са му прекалено заети...
Ом,малкият го карам само на АЕ,защото аз не съм учила и не мога да му помагам...Другите дейности са си по негово желание,вкл и школата по математика-там му е интересно и определено предпочита да решава задачи за състезания,а не училищни сметки...Волейболът е от тази есен,даже е зарибил и още 5-6 момчета от класа и ходят всички-др събота и неделя,ако е разбрал правилно даже и ще ходят на някакъв турнир...И за школата по математика така-ходят си 6-7 деца от класа. Спортните танци са вече четвърта година,не знам дали ще продължи,натоварването вече е доста,но както той си прецени...
Големият сам си е избрал уебдизайна,за клуба по математика се чудеше,но много често моето свободно време не съвпада с неговото ,а и той не гори от желание да решава с мен задачи,а учителката по математика му харесва и в крайна сметка реши да се запише.

# 623
Моята дъщеря ходи на много неща тази година, но основният език (френски) засега не ѝ е особено предизвикателство, защото го е учила доста години преди това. Ако трябва да съм откровена, направо си клати краката, както си и мислех, че ще стане, а това доста ме ядосва. Настоях да продължи с немския, който ѝ беше основен език до седми клас - тук оказах натиск и я записахме в Алианса. По свое голямо желание продължи да учи пиано и английски, които посещава още отпреди да тръгне на училище. В седми клас имахме сделка да учи рисуване и японски, ако влезе в хубаво училище - записа се на СИП рисуване в училище, а аз ѝ намерих една много симпатична японка, при която ходи на уроци. За щастие групата и учителката по немски ѝ харесаха, така че съвестта ми е достатъчно облекчена за натиска, който оказах. Това, което ме притеснява е, че се изплъзва на усилията ми да я накарам да спортува - още преди миналата година прекъсна танците, през лятото я пращах на плуване, обаче взе да мрънка, че се изморявала (а беше цялата ваканция от кълка на кълка  Crazy). Искала бойни изкуства - намерих ѝ, сега пък все отлага да тръгне, защото в училище физическото било много изморително - няма угодия. Трябва да намерим отнякъде и един час за солфеж - за щастие учителката живее точно срещу гимназията, така че няма да се губи време за път. Честно казано се радвам, че времето ѝ се уплътни, защото през ваканцията буквално се беше сраснала с телефона и даже отказваше да излиза  Crazy.
Ха, ходи и на училище по театър в неделя - вече взех да забравям това-онова от тази тъй сложна програма.

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 22:57 от Grizantema

# 624
EliG, а защо не астрономия/физика? Моят, без да е блестящ математик, се запали (от учителя) и стигна до национален кръг на олимпиадата по астрономия. Даже твърдеше, че ако и в тяхната стая били разяснили една от задачите (както били направили в друга), щял да бъде на пресявките за националния отбор  Laughing.

# 625
  • Бургас
Zrizantema, застреля ме с тези 4 езика, барабар с др. занимания, ще прочета поста ти на моя младеж, та дано се засрами от мързела си,
аз вече  разчитам само на неговите желания, по принуда не мога и не искам да го карам да прави каквото и да е, а и се съмнявам, че вече е възможно
за съжаление в момента единствен интерес му са срещите с гаджето, искал в 8 клас да си почине, щото в 7-ми много се уморил.....

# 626
  • Пловдив
Донкова, може ли малко инфо за курса по японски - къде, кога , при кого?

Курса е в Пловдив, към  фирма Алфабет. Засега са 3 деца, надяват се към края на месеца да станат 5 и да почват. 70учебни часа , 560лв е като включва и учебниците.

# 627
  • дядовата ръкавичка
Леле, много активни вашите деца! Браво!
Щерката ходи само на уроци по АЕ, не е учила никога, а от догодина почват от В2 в новото училище.
Иска да ходи на contemporary, каквото и да е това  Thinking, някакъв тип модерен балет май.
В училище нямат никакви извънкласни занимания, а и на нея и е трудно да се организира с втората смяна.

# 628
  • София
EliG, а защо не астрономия/физика?

A, да, записала се е на астрономията. Забравих  Embarassed Досега само веднъж са имали, нали има международна олимпиада тази седмица. Знам, че учителят е вдъхновяващ, казала е че ще ходи 4-5 пъти, за да прецени дали иска да се занимава.

Браво на много активните деца! Другите просто не са успели да намерят 'техните' си занимания.

# 629
Мисля, че по- леката програма в 8 клас предразполага към изпробването на нови неща.
Сега е момента да експериментират и търсят себе си.
Аз лично не съм привърженик на предимно академични извънкласни занимания. Мисля, че трябва да е балансирано, със задължителен спорт/ той си е за цял живот задължителен  Laughing/, контакт с природата, малко арт, култура, чисто забавление.....проба, отказ, проба.. докато попаднат на атрактивното за тях.
В този смисъл АК дава прекрасни възможности. Не е нужно да се ходи извън училище, там си има всичко.

Ася, мисля, че е нормално за възрастта , това което описваш за Борис.
Не че ми харесва, но е факт, че момичетата са по ориентирани и търсещи в този момент. Момчетата все още изостават в този смисъл.
Ом, тъй като аз съм по- информирания човек , аз давам информацията, а детето решава дали ще участва.
Естествено почти винаги отказва. Mr. Green И все пак, не винаги! Laughing Моето мнение е, че човек трябва да пробва, вижда, контактува, да е отворен към света.. сега е чудесен момент....зрънцето е посято в моите деца. Отчитам периодите в развитието, спецификата им, но в общи линии съм спокойна в това отношение, дори и в моменти на пълно отричане на всичко. Преди 2-3 седмици се организираха и изкараха цял ден на Витоша. От реакцията, знам, че ще се повтори.

Общи условия

Активация на акаунт