Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 171 480
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Най- после снимки! Отдавна някой нe се беше „престрашавал„  да покаже какви красотички е сътворил.
 smile3501, Nikich. Справила си се блестящо!
И мен ме сърбят ръцете и се надявам скоро да имам поле за действие (само да свърши ремонта, че подхванахме  и отвън и отвътре  Mr. Green)

# 166
 Nikich.   newsm20. за старанието, умението и  любовта с която създаваш тия красоти. След всяка снимка ставам по-богата на идеи, които в най-близко бъдеще ще реализирам.

# 167
Nikich БРАВОООО!!! Като в списание е станало! Много артистична къща Simple Smile  bouquet bouquet

Adoration маслото Bona  би трябвало да е хубаво. Ние ползвахме на тази марка фугин за паркета преди да омаслим с осмо. Но какво те задължава да ползваш това масло. Тук осмото е изпитано от доста мами, които са много доволни. По добре се възползвай от нашия опит. Не зная де, ти си знаеш.

За омасляване с осмо на чамови мебели мога да кажа от личен опит, че става СУПЕР. Аз ползвах бял байц на водна основа и отгоре с безцветно масло ( последния път беше с такова за паркет ). Но и с бялото им масло е супер. Аз избрах варианта байц + масло като по-рационален, за да имам свобода с цветовете. Един байц струва 3 лева и купувам различни цветове, а имам една кутия с безцветно масло.

# 168
  • Варна
На мен ми е интересно да чуя впечатления и от другите масла за паркет. Например Осмото, като най-използвано тук как се държи във времето, какво се случва с паркета след 2-3-5 години и каква поддръжка иска?

# 169
Kruhan, какви са ези цветни байцове на водна основа? Когато ми правиха кухнята им казах на мебелистите за такива, но те отрекоха, че има такива. Затова ми омаслиха кухнята с бяло Осмо 1 ръка, за да си личи дървесната шака от долу. Сега трябва да го омасля и с топ ойл, ама няма да е сккоро.

# 170
Здравейте дами!
Аз отново имам въпрос и моля за съвет. Интересува ме има ли силикон за външно, който да може да се нанесе върху омаслена дограма.
Търсих в нета, но нещо не се справих.
В магазина на Осмо дамата ми каза, че може да се омасли дограмата и след това да се нанесе силикона. Видя ми се съмнително, защото знам, че силикона се нанася на чиста повърхност.
Спешно ми е, защото съм изчистила старата боя и съм готова за омасляване. Но има тук-там да се поднови стария силикон.
Ще съм благодарна за отзиви!
Хубав ден на всички!

# 171
nikich, страхотни неща!!!
Може ли линкове на сайтовете за платове? И ти ли си правила възглавничките за сгъваемото столче?
Предварително благодаря bouquet

Да ви питам, някъде има ли поствани снимки на тези старите бели кухненски шкафове преправени по някакъв начин,които мога да погледна?
Тези ми се иска да помогна да оправим

http://prikachi.com/images/152/8796152Q.jpg

http://prikachi.com/images/151/8796151Q.jpg

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 19:09 от drago_2008

# 172
  • Варна
И при нас паркетът е омаслен с Бона - същите наблюдения имам - паркетът много бързо за 3 месеца изпи маслото и сега трябва да се омаслява наново. Аз го пазя, не го мия с какво да е, а с препарат на бона за омаслен паркет, не ходим с мокри крака и прочие. Освен това имам и съмнения, че фирмата, която ни го прави, няма много опит в омасляването. Детската сега ще е омаслим с осмо, по-нататък ще имам база за сравнение.

nikich, голяма майсторица си!

# 173
  • Варна
Здравейте! Големи сте майсторки всички, страхотни неща показвате  newsm20

Драго, в жилището на майка имаше кухня от този тип. Тя беше облепила вратичките с мебелно фолио, имитиращо дърво, хубаво беше и на всичкото отгоре изкара 20 години (буквално).

Аз имам следния "проблем". Коридорът ни е целият облепен с корк, лакиран, а коркът е лепен върху ламперия, по спомени на свекърите с Ц200. Слабо осветено е самото помещение и с този корк е малко като в пещера  Sick Миналата година имах идея да го боядисам, дори се бях допитвала и тук за акъл, обаче пробвахме на едно парче как става и не ни хареса. Та сега пак се чудя какво да го правя, търся някакъв по-бюджетен вариант, така че къртене на ламперия, шпакловка + латекс/мазилка отпада. Мислех вариант за МДФ ламперия, но в светлата гама, но ме притеснява, че много ще "щръкне". Сегашната ламперия е до височина 2м и е на около 2 пръста напред от стената и ако върху нея сложим друга ... стават +2-3см в най-добрия случай. Мислех за фолио или тапети, но не знам дали ще могат да се залепят върху негладката повърхност на корка.
Приемам идеи всякакви  Thinking

# 174
nikich, страхотни неща!!!
Може ли линкове на сайтовете за платове? И ти ли си правила възглавничките за сгъваемото столче?
Предварително благодаря bouquet

Да ви питам, някъде има ли поствани снимки на тези старите бели кухненски шкафове преправени по някакъв начин,които мога да погледна?
Тези ми се иска да помогна да оправим

http://prikachi.com/images/152/8796152Q.jpg

http://prikachi.com/images/151/8796151Q.jpg

Драго, същото предизвикателство имам и аз. То така и ви открих в тази тема - търсих идеи какво да го правя това СКШ. Моето е същото - но с червени дръжки  Mr. Green
Реших да го шкурна леко, после боро, по идея изплагиатствана от теб - ще залепя от онези летвичики, с които правиш вратите да изглеждат неземни  smile3501, после ще боядисам с боя на водна основа
и оттам нататък ще опитам патина, смесена с байц по вътрешните и външни ръбове на летвичките. И въобще смятам да се развихря - дори може да опитам онази техника с пренасянето на надписи - но само на едно място ще е. Това утре ще експериментирам на излишен шкаф.
Накрая ще сменя дръжките - комбинация порцелан и месинг.
И въобще като видях вратите и радиаторите ти, сигурна съм, че има какви идеи още да почерпя от теб - направо ме дръж в течение на ремонтния процес - на лични  Peace

П.п. аз търся винтидж ефект - не зная ти в какъв стил твориш.

Калпаз@нка, Amalleira, drago_2008, Kruhan, Glamour___, AnyHr  bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet

# 175
Здравейте,дами! Включвам се да ви следя с интерес. Много красиви неща видях и не искам да изпускам нищо Simple Smile. Желая вдъхновение на всички!

# 176
Здравейте дами!
Аз отново имам въпрос и моля за съвет. Интересува ме има ли силикон за външно, който да може да се нанесе върху омаслена дограма.
Търсих в нета, но нещо не се справих.
В магазина на Осмо дамата ми каза, че може да се омасли дограмата и след това да се нанесе силикона. Видя ми се съмнително, защото знам, че силикона се нанася на чиста повърхност.
Спешно ми е, защото съм изчистила старата боя и съм готова за омасляване. Но има тук-там да се поднови стария силикон.
Ще съм благодарна за отзиви!
Хубав ден на всички!

Според мен не трябва да се притесняваш да сложиш силикон върху омаслената дограма. Когато изсъхне маслото не е мазно на пипане. Мазно и лепкаво е докато се нанася и попива в дървото. После става гладко и сухо като повърхност.

# 177
  • София
Mumbas, каква е тази кухня с масло? Успяла си да ги убедиш! Браво!
Nikich, откакто публикува снимките са пред очите ми. Благодаря ти!

# 178
Kruhan, какви са ези цветни байцове на водна основа? Когато ми правиха кухнята им казах на мебелистите за такива, но те отрекоха, че има такива. Затова ми омаслиха кухнята с бяло Осмо 1 ръка, за да си личи дървесната шака от долу. Сега трябва да го омасля и с топ ойл, ама няма да е сккоро.

Ами аз за дребни неща си купувам на dragon от home max байцове. Има поне 10 цвята, на водна основа са. Струват около 3 лева. Ето така изглежда шишето:
http://prikachi.com/images/514/8494514S.jpg
с него правих тази маса : http://prikachi.com/images/513/8494513C.jpg отгоре с масло осмо. Стигнаха ми 2 шишета.
Последно купих от Ада Колор бял байц на водна, 1 литър концентрат на Betek. Има пак доста цветове. Струва 30 лв и е супер за големи проекти. С него направих ето този бюфет : http://prikachi.com/images/50/8881050f.jpg , http://prikachi.com/images/49/8881049w.jpg ,  http://prikachi.com/images/51/8881051f.jpg  и отгоре с осмо за паркет. Чудесна комбинация!!! Остана ми много, много. Бях го купила за паркета, но понеже моят е буков, стана гадно като пробвахме...то стана гадно и с бялото осмо де...ма това е заради вида дървесина, не заради продуктите, които тествахме. Просто бука не търпи оцветяване...иначе омаслен, в натурален цвят е супер.

А ти недей с топ Ойл да мажеш отгоре. Някой беше писал в по-стари теми, че било кофти. Сложи си още една ръка от бялото след време ако ти е останало. Дори смея да ти препоръчам с това за паркет Simple Smile . Моя бюфет ( чамов, супер мека дървесина) стана много добре и твърдо. Една драскотина няма още...а се ползва доста интензивно.

# 179

Според мен не трябва да се притесняваш да сложиш силикон върху омаслената дограма. Когато изсъхне маслото не е мазно на пипане. Мазно и лепкаво е докато се нанася и попива в дървото. После става гладко и сухо като повърхност.
[/quote]
Kruhan, сърдечно благодаря за отговора!
Купих силикон, на който пише, че може да се нанася върху омаслено дарво. Дано се получи, че няма за кога да отлагам.

Общи условия

Активация на акаунт