Да преправим старите мебели с любов - тема 31

• 170 646
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
Да, байцът само боядисва, но задължително трябва да се омасли или лакира след това. Аз си купувам от home max байцове, ако имате в града такъв магазин. Имат една марка, която не знам дали се продава другаде. Казва се Dragon, мисля че е полска и има много цветове. Но каквото намериш в крайна сметка...важно е да е на водна основа. Ако е на спиртна, не знам какво би се получило...т.е не съм пробвала. Макар че е логично да се получи, тъй като спирта, както и водата,  в даден момент се изпаряват и остава само баграта в дървото.
А за покупка на шлайф, моя приятелка си купи миналата седмица от пазарищата, които се организират по нашия край събота и неделя , за 30 лева Бош зелена серия делта шлайф, нов в кутията, недокосван. Имало много и различни видове и все около тия цени. Тази седмица и Kruhan ще ходи да види дали ще си намери и тя изгоден делта шлайф...и други подобни "дамски" нещица Simple Smile .

# 76
Аз го купих от Фивекс в Борово. Благодаря за този сайт не ми беше известен.

# 77
Дами от къде освен от сайта мога да купя Озмо? Живея в София Красно село, обиколих всички железарии в района + Практикер и няма. Искам да омасля една стара дъбова маса, която  е изшлайфана и подготвена и чака само това масло.

# 78
Дами от къде освен от сайта мога да купя Озмо? Живея в София Красно село, обиколих всички железарии в района + Практикер и няма. Искам да омасля една стара дъбова маса, която  е изшлайфана и подготвена и чака само това масло.
Фирмата, която ги внася /или поне една от тях/ е Фивекс Проджект
http://www.phivex.com/

п.с. Опс, не видях, че контактите им ги има и в сайта...  Embarassed

Последна редакция: ср, 27 юли 2016, 17:23 от Rainy day

# 79
Rainy day , Благодаря, тъкмо ми е удобно Simple Smile

# 80
Момичета и момчета, срам не срам и не съвсем за тази тема ще питам: колко време съхне термоустойчив силикон  Embarassed Thinking конкретно за този питам http://marmag.bg/jelezaria-silikoni-akfix-temperaturoustojchiv-85
опитвам да си отремонтирам миялната и ме притеснява това дали означава че ще е "сухо" и подходящо за ползване  Твърдост Shore A: 24-30 (след 28 дни)
хич не ми се мие един месец на ръка  ooooh!

# 81
Kruhan, добра сделка е станало Simple Smile дано и ти нещо си харесаш. А всъщност на мен каква машина точно ми трябва, на която да сложа шкурката  Embarassed хич не разбирам има ли разлика и каква е между всякаквите му там шлайфове.  Embarassed

# 82
Ами тук много от момичетата са препоръчвали лентов шлайф, защото шкурейки, той следва нишките на дървото. Имало е и препоръки за виброшлайф.  Но аз обаче си взех ексцентър шлайф- дискът е кръгъл и движенията му са по скоро вибриращи в полукръг в двете посоки( абе не знам дали разбра, ама не ти и трябва де...то и аз не знам точно). На външен вид прилича на ютия.  Този диск е с велкро ( има и такива с друг вид закрепяне на шкурката, но не ги препоръчвам) и за него залепяш шкурката, която пък се продава кръгло скроена( има различни диаметри)  и с велкро отдолу, във всички номера на шкурките,  във всички строителни магазини. Аз съм много доволна от това, което постигам с този вид шлайф. Делта шлайфа е нещо подобно, но с триъгълен диск и с него можеш да шкуриш по трудно достъпни места и ъгли особено. Та затова го искам и с тези две неща заедно, ръчичките ми няма да видят шкурене ...надявам се Simple Smile .  И ако си купиш, на какъвто и да се спреш, задължително го оставяй да си почива, за да не изгори.

# 83
Някой може ли да ми подскаже как се постига този ефект?

В момента шкуря мебелите за спалнята. Леглото, скринът и  шкафчетата са от чам, а гардеробът е покрит с естествен фурнир.

# 84
Някой може ли да ми подскаже как се постига този ефект?

В момента шкуря мебелите за спалнята. Леглото, скринът и  шкафчетата са от чам, а гардеробът е покрит с естествен фурнир.

На сайта на Богора точно при същото шкафче е дадено накратко как става. Peace

# 85
Благодаря ти! Много искам да постигна нещо подобно, но ми се вижда сложно. Ако някой е пробвал тази техника с надраскване, ще се радвам да сподели опит.

# 86
Ати, този ефект е постигнат не само с боя. За да стане така, трябва да докараш релеф на фладера на дървото т.е. меката част да я изкараш, за да изпъкнат жилките. По този начин, когато положиш двете бои една върху друга и след това удариш една шкурка ще се получи това от картинката. Ако ти е гладко дървото, боите не се знае дали ще подчертаят фладера ( както е на картинката) или ще се получат безразборни кафеви и бели петна (не че няма да е хубаво де). Има едни четки, с които се прави това преди да се положат боите, когато дървения материал е гладък . Тези, които аз съм виждала, се монтират на винтоверт или бормашина и когато я завъртиш по посока на фладера тя изкарва мекото. Има и плоски четки за на ръка.  Различни видове са- телени и пластмасови. Според мен пластмасовите ще са по- добре за чам. За фурнира не те съветвам да пробваш така,  защото ще го протъркаш.  Чела съм някъде в нета за препарати, които докарват релеф на състарено дърво само с намазване и чакане да подействат, но не съм се задълбочавала. Има и техника с горелка, но това вече не е за в домашни условия Simple Smile и за непрофесионалисти...според мен.
Като говорим за релеф, нямам в предвид кой знае каква изпъкналост на жилките. Съвсем лекичко да е, просто колкото да се разграничат естествените линии на дървото. И като гледам картинката, кафявото е постигнато с много тъмен байц, а бялото може би е боя и не е шкурено, а докато е още полумокра боята е обирана с парцалче. Но до там стигни! Все някой ще се включи със съвет.

# 87
Kruhan, много, много благодаря! Ще се огледам какво да взема, че ми иска наистина да оправя витрината. Поне се ориентирах, че ъглошлайфът на баща ми няма да свърши работа  Laughing

# 88
  • София
labrex, жива да си, че пусна този сайт!
Ако знаеш, колко навреме ми дойде:)
Точно такива мебели по поръчка търсех  Hug

# 89
Здравейте на всички.
Не успях да открия по-подходяща тема, в която да пусна запитването си...надявам се, че тук ще ми дадете някакви идеи.
Изключително много ми харесаха лампите, които ще покажа по-долу.
Въпросът ми е - от какъв материал са направени (ясно е, че е дърво, но какво, за да е толкова тънко, или пък е друго) и с какво са направени дупките по тях, за да се получи ефекта?
Не ми се вижда сложно, и бих искала да си направя подобна.
Ако някоя от вас има идеи, ще се радвам да сподели. Simple Smile

лампи
къщичка лампа  още една
кръгла
ракета

Общи условия

Активация на акаунт